(фото:Принтскрин)

Полиција ухапсила особе које су тврдиле да вода у Београду није за пиће

Београд – Припадници Министарства унутрашњих послова су, по налогу Вишег јавног
тужилаштва, ухапсили Ф.Ј. (1976) и Б.Ц. (1979) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело изазивање панике и нереда.

 

Они се сумњиче да су на друштвеним мрежама ширили лажну информацију да “у
наредна два дана воду у Београдском водоводу не треба користити за пиће, јер се у воду грешком просуо метан, пун канцерогених честица“ и на тај начин изазвали узнемиреност и панику међу грађанима.

Осумњиченима Ф.Ј. и Б.Ц. одређено је задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Иначе ухапшени Б.Ц. је запослен у Министарству унутрашњих послова.

Такође, по налогу Вишег јавног тужилаштва, против још шест особа, због сумње да су починили исто кривично дело, биће поднете кривичне пријаве у редовном
поступку.

Подсетимо, међу грађанима је завладала паника, па је због тога данас у Скупштини града Београда одржана и ванредна конференција за штампу, а све је кренуло од информације коју је наводно једна жена добила од свог мужа која ради у „Београдском водоводу“.

 

 

један коментар

  1. Нисам чуо за ту гласину, али ми пали лампице тиранија режима да хапси људе за нешто што су написали у некој поруци на неком серверу у белом свету. Можда је све и режија да се на мала врата уведе та пракса и контрола интернета. А један од окривљених је и пандур, где’ш више? Згрожен сам због овага у шта нам се претвара домовина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Скандал: Мигрант напао пензионерку у Београду (видео)

Нашој редакцији стигао је видео снимак на коме се јасно види како ...

(Фото: Истинољубље)

Нова 128. узастопна суботња Литија наша окупираним Београдом

Траса Литије: Данас у 15:30 ч. од Владе Србије полази 128. заредом суботња Православна Литија ка Патријаршији, Ненародној скупштини и ...