(Фото: АП)
(Фото: АП)

Поново удар на Србе: Пљуште нове оптужнице за ратне злочине у Хрватској

Загреб – Загребачко Жупанијско државно тужилаштво саопштило је да је подигло оптужницу против осморице команданата и 14 припадника српских паравојних јединица које терети за ратни злочин против хрватских цивила на подручју славонских села Чојлуг, Балинци и Четековац.

Они су оптужени да су у тим селима „у септембру 1991. убили 20 цивила и два ратна заробљеника“, преноси Хина.

Наводи се да „Тужилаштво тврди да су осморица команданата наређивали припадницима српских паравојних формација да злостављају, туку и убијају цивиле хрватске националности, да их незаконито узимају као таоце, муче и убијају ратне заробљенике, да пљачкају цивилно становништво, као и да руше и пале куће и привредне објекте становника хрватске националности“.

У саопштењу објављеном на сајту Тужилаштва стоји да се „неки од окривљених команданата терете да су и лично учествовали у мучењима и убиствима цивила и ратних заробљеника, док су њима подређени припадници јединица, у складу са заједничким планом, поступали по тако добијеним наређењима“.

Танјуг

2 коментара

  1. а да то нема неке везе са нашим односима према русији и косову?

    стога: потипшите народну резолуцију.

    и унесите свој јмбг

  2. Јадни СРБИ КАТОЛИЧКЕ ВЕРОИСПОВЕСТИ. Неунају ни ко су ни шта су а ни ко је све ратовао у том грађанском рату када су убили преко 300 000 СРБА И ПРОТЕРАЛИ ПРЕКО 1,8 МИЛИОНА СРБА ОТИМАЈУЋИ ИМ СОПСТВЕНУ ЗЕМЉУ. ТО СЕ НИКАД НЕСМЕ И НЕМОЖЕ ЗАБОРАВИТИ А ОВИ ШТО ТУЖЕ ТУЖЕ ДА БИ ЗАПЛАШИЛИ СРБЕ ДА ПРЕКО МЕЂУНОАРОДНИХ СУДОВА НАПЛАТЕ ОДШТЕТУ. Е ПА ЈАДНИ ХРВАТИ МОРАЋЕ ДА ПЛАТЕ КАД ТАД ОДШТЕТУ А ОНДА ЋЕ ИСТИНА ВИДЕТИ СВЕТЛОСТ ДАНА ПА ЋЕМПО ОНДА МИ ТИМ ЈАДНИМ ХРВАТИМА СУДИТИ И ПРЕСУЂИВАТИ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Хаос: Лед стукао Хрватску и Словенију

Загреб/Љубљана-Јако олујно невреме захватило је после подне јужне делове Словеније и источну ...

Последице акције "Олуја": српске избеглице (Фото: Бета/Александар Келић)

Скандал: Хрвати у Русију носе заставу из Книна и „Олује“

Загреб-Хрватским фудбалерима је пред пут на Светско првенство у Русију уручена реплика ...