(фото:ИН4С)

Поводом осуде Јована Тинтора реаговао Уједињени равногорски покрет: Војвода Јоја бранио Србе

„Јуче је ударна вијест у свим турским и протурским медијима била „пресуда ратном злоцинцу Јовану Тинтору, 11 година“ и још кажу „мала је“. Шта ми Срби можемо очекивати од турског суда, у ком осим Турака седе још гори србомрзитељи, потурице. Није ова пресуда велико изненађење. Вековима су разни освајачи судили српским патриотама и поломили зубе на њима. Већина тих освајача више не постоје. Турци, Аустроугари, нацисти, усташе, комунисти. Нема их, а сви осуђени су постали српски хероји, па и свети. Ако нису, биће, а војвода Јован Тинтор је свакако већ српски херој!,“ каже Милета Павићевић, председник Равногорског покрета Црне Горе.

Ухапшен Јован Тинтор, бивши саветник Радована Караџића

Он додаје да је војвода Тинотор синоним страдања и одбране српског народа и српског Сарајева.

„Ми то знамо, поготово ми који живимо овде. Оснивач СДС, странке која је повела српски народ у одбрану од напада усташа и Турака, да нам се не понови 1942. година. Организатор одбране Вогошће и српског Сарајева. Саветник др Радована Караџића, првог председника Републике Српске. Оснивач Републике Српске, носилац више ордена Републике Српске, српски честити војвода, патриота, писац, човек који је својим поштено зарађеним новцем финансирао одбрану српства. Шта још рећи?! Издржао је војвода Јоја многе неправде. Трагедију кад му убише сина. Издржаће Јоја и ово, у инат душманима, а Срби у памет, ништа није прошло и ништа није готово,“ сматра Павићевић.

По његовим речима Срби су се много опустили, што се може закључити на основу свега што се тренутно дешава на Балкану.

„Приче око промене граница неће ни нас заобићи. Ми смо увек у фокусу догађаја и на балканској ветрометини. Не дај се Јоја, уз тебе је већина поштених и честитих Срба и васколики „Уједињени Равногорски Покрет“! Са вером у Бога, за краља и отаџбину,“ закључује Павићевић.

ИН4С

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Пикисбеј)

Економски рат Америке и Турске на дужи рок погодиће и Србију

Београд – У овом тренутку нема значајније претње по српско-турску привредну сарадњу ...

Монсанто (Фото: Витионарски)

Пресуда против Монсанта која би могла променити свет

Хоће ли пресуда америчког суда која потврђује да је Монсанто одговоран за ...