Ратко Младић (Фото: Бета/АП)
Ратко Младић (Фото: Бета/АП)

Пресуда Младићу печат на сатанизацију српског народа

Бања Лука-Члан Одбора за борачку заштиту Уједињене Српске Ненад Гарић изјавио је да је Хашки суд политички и антисрпски, а пресудом генералу Ратку Младићу дао је печат сатанизацији српског народа на овим просторима.

 

Канадски генерал: Муслимански војници су палили села и убијали своје, а не Ратко Младић и Срби

 

Гарић, који има чин пуковника, рекао је да је генерал Ратко Младић у очима Срба био и остао херој, те да није крив, без обзира што је осуђен на доживотну робију.

„Он је, вероватно, крив зато и искључиво зато што је Србин“ – рекао је Гарић на конференцији за новинаре у Бијељини.

Према његовој оцени, да би Младић био крив морао је наредити злочин, морао га је лично извршити, подстаћи и подржавати.

„На овом суду то није доказано. С тим у вези, морам рећи да честити Бошњаци и Хрвати то знају – знају да није крив, али с обзиром на то да се од првог дана води политика у којој се говори о агресији Срба, о геноциду, што је неспојиво са нашим политичким и војним руководством, то је општеприхваћено“ – рекао је Гарић.

Он је питао како је могуће да у земљи у којој је неко рођен буде агесор, те да би то онда значило да је реч о аутоагресији.

Хашки суд, подсећа Гарић, основан је да би допринео, пре свега, помирењу народа на овим просторима, те да би дао сатисфакцију жртвама и да се на неки начин из свега изведе карактер рата на овим просторима.

Овај суд, међутим, наглашава Гарић, није одговорио овим циљевима и задацима које је поставио сам пред себе, јер је све време давао сатисфакцију бошњачким жртвама, хрватским делимично, а српских жртава, према том истом суду, као да није ни било.

„Познато је да је у одбрамбено-отаџбинском рату погинуло више од 30.000 Срба, од којих око 10.000 цивила – жена и деце. Злочини над Србима, нажалост, остали су некажњени“ – рекао је он.

Гариће је подсетио да су Срби осуђени на више од 1.200 година затвора, док је за Хрвате изречено око 100 година, а за Бошњаке тек седам.

„Хашки суд искористио правну флоскулу „удруженог злочиначког подухвата“, а у том случају крив је све и један војник. Та флоскула нигде у западном правосуђу и законодавству не постоји“ – каже Гарић.

Последица свега је, упозорава он, да Суд БиХ ради по истој матрици као што је радио Хашки трибунал.

Гарић подсећа да је Америка, односно Запад, планирао рат у БиХ желећи да разбије Југославију како би неутралисао велику државу у којој се преламају интереси Истока и Запада.

„Срби, а делимично и Хрвати, на нашим просторима испали су колатерална штета због интереса Запада који је тражио алиби за исламски свет који уништавају како на Блиском истоку тако и у Африци и широм света, а преко заштите исламског света на овим просторима“ – у БиХ, Србији и на Косову – додао је Гарић.

 

 

СРНА/РТРС

један коментар

  1. INTERVJU: Jugoslav Petrušić – Izdajnici koji mrze ceo srpski narod uništavaju Srbiju! (05.12.2017)
    https://www.youtube.com/watch?v=HOFSu77YMm4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Мигрантски спин унапред проваљен

Пре тачно две недеље, уочи вандредне седнице Владе Републике Српске посвећене мигрантима, ...

Капетан Драган (Фото: АФП)

Пада пресуда Капетану Драгану?

Загреб – Врховни суд Хрватске за 12. јун заказао је жалбено рочиште ...