(Фото: Shutterstock)
(Фото: Shutterstock)

Припремите стан за продају: Мали трикови за привлачење више купаца!

Београд – Продаја стана је крупна животна одлука и тако јој треба и приступити. Осим квадратуре и локације, важно је и како стан у тренутку продаје изгледа. Ако планирате да избаците намештај, најбоље је да стан фотографишете док су ствари још у њему, јер већина људи не може да замисли како ће нешто да изгледа, потребно им је да то виде. Али водите рачуна о неколико „трикова“.

Мање је више – Први савет који ће вам стручњаци дати је да избаците вишак ствари, јер је најважније да стан „продише“. Кућа препуна намештаја делује мања, без обзира на њену стварну квадратуру, па зато поклоните нешто или избаците у гаражу ако је имате, док не продате стан. Друга ствар која ће допринети лепом утиску је рашчишћавање нереда. У периоду док продајете стан морате да будете спремни да сваки час склањате ствари, јер купац не мора да гледа ваш веш насред собе, а о фотографијама на које „залута“ ваша пиџама да и не говоримо.

Кад стан „продише“, уложите новац у нове прекриваче светлих боја, јастучиће, беле пешкире који ће допринети свежем изгледу, а свакако ћете их касније и искористити.

Функција – Свака просторија мора да има своју намену. Можда имате малу просторију коју користите и као магацин, и као оставу или радни простор и дечју играоницу. Определите се само за једну функцију, јер ће у супротном купци бити збуњени. Ако изаберете да то буде радна соба, све дечје играчке привремено склоните на друго место.

Поправке – Можда вам делује сулудо да поправљате ствари кад ионако продајете стан, али посматрајте то овако – ко вам више привлачи пажњу, дотеран човек или онај који је у поцепаној тренерци изашао на улицу? Причврстите утичнице, поправите светло и туш, јер не само да ће лепше изгледати, већ ће купац имати утисак да улаже у „здраву“ некретнину, а не у ону која се „распада“.

Савет плус: Све много боље изгледа кад је чисто, па оперите прозоре, очистите под, премажите га средством за дрво, нека плочице у кухињи и купатилу блесну. Не заборавите савет психолога – људи купују атмосферу коју осете у стану, а не само „голе“ зидове.

Новости

један коментар

  1. evo baš sam se pitao šta ću sa viškom stanova…

    a tek sa viškom stvari, mašinama, uređajima … pa naravno – pokloniću.

    hvala, vaseljenska tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Доказано канцерогене: Ове намирнице треба избегавати у широком луку!

Нездравом исхраном ћете уништити ваше здравље и могуће је да ћете оболити ...

Долар (Фото: Flickr/ frankieleon)

Русија пронашла америчку „ахилову пету“, хоће ли тим путем кренути и Кина?

Москва – Продајом државних обвезница САД, Русија и Кина пронашле су америчку ...