(Фото: AP Photo / Owen Sweeney/Invision/AP)
(Фото: AP Photo / Owen Sweeney/Invision/AP)

Роџер Вотерс: Желите рат са Русима? Ви сте полудели!? Знате ли са ким имате посла?

Москва – Роџер Вотерс, оснивач и бивши вокал планетарно познате музичке групе Пинк Флојд, говорио је о Русији и односу западног света према њој, преноси „Ин4с“.

Ја желим читав свет да питам — ви желите да отпочнете рат с Русима?

Ви сте полудели!?

Знате ли с ким имате посла?

Руси су вас ослободили од нацизма и платили цену 20. милиона својих живота.

Шта су вам лоше урадили? И уопште, о чему причате?

И желите да ратујете с њима?

Ја не знам како ће Украјина изаћи из садашње ситуације. Али оптуживати Русију је смешно, мада Американци то добро знају да раде.

Они владају медијима и могу то да врте како им воља, и зато им верују.

Вотерс је познат по свом хуманитарном раду и по томе што се кроз своју музику бори против диктатуре и нацизма. Познато је да су му деда и отац погинули у борби против нацизма током два светска рата.

Спутник.рс

4 коментара

 1. Pametan covek a ne kao onaj lopov i moralni pigmej bono iz U2.

 2. Gospodine Voters Vi kazete:Ви сте полудели!?

  Знате ли с ким имате посла?

  Руси су вас ослободили од нацизма и платили цену 20. милиона својих живота.
  Zar ne mislite da to i jeste pravi razlog napada na Rusiju to sto su oni oslobodili svet od fasizma.Njima to ne odgovara jer fasizam i jeste njihova ideiologija.Trebao im je jedan vek da ostatak svete zaboravi sta su oni radili,pa da se opet instaliraju u institucije i vaskrsnu nacizam.

 3. @Gagi Nije zgoreg, makar i naknadno, ukazati na razliku između fašizma i nacizma. Fašizam odslikava odanost državi, sistemu, nacizam je odanost naciji, rasi…tu je karakterističan primer stari rimski konzul Aulije Pastumnije koji je naredio 425.g.pre nove ere da se odrubi glava njegovom sinu jer je napustio vojnu formaciju i upustio se u individualnu borbu sa neprijateljskim vojnikom (mimo naređenja) koju je čak i dobio.
  Sličan primer pokazuje i slika Žak Luj Davida iz 1789.g. „Liktori donose Brutu tela njegovih sinova“. Lucije Brut se borio protiv monarhije i osudio je na smrt svoje sinove zato što su se borili na strani kralja Tarkvinija, to je vreme samog početka Rimske imperije, a Brut je pokazao time lojalnost prema državi.
  U vreme španskog građanskog rata Franko je koristio marokanske muslimanske trupe za napade na republikanske-prokomunističke gradove, nije mu smetalo da oni siluju španske žene…
  Sve ovo gore navedeno nikada ne bi učinio neko ko je istinski odan svojoj naciji, rodu (ne mora on biti neki opskurni nacista), pravi Germani i Sloveni nikada ne bi radili ovo što su radili stari Rimljani ili moderniji fašisti.
  Zato je bolje biti nacionalista nego patriota ( ako već mora da se bira), ali to je posebna tema.
  Kažu da je Staljin počeo da koristi izraz fašisti govoreći o nacistima jer mu je izgleda smetalo da se pojam socijalizam (nacional socijalizam) može vezati i za ideologije različite od komunista i internacionalista.
  I danas se može gotovo sa sigurnošću ustanoviti da kada neko stalno pominje fašiste a misli na naciste, gotovo sigurno je reč o komunisti ili je dotični blizak njima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Руси поручили: Споразум између Срба и шиптарских терориста је неприхватљив!

Москва-Заменик секретара Генералног савета партије „Јединствена Русија“ Сергеј Железњак и заменик преседника ...

Сергеј Лавров (Фото: Sputnik/ Нина Зотина)

Руска и турска војска припремају офанзиву и уништење терористичких банди у Идлибу

Москва-Војни званичници Русије и Турске воде консултације поводом извођења операције у сиријској ...