Никола Тесла (Фото: Википедија)
Никола Тесла (Фото: Википедија)

Руски научници тврде: Тесла уништио метеор и спасао земљу!

Београд – Излагање др Џозеф Нута из НАСА центра „Годард спејс“ прошле недеље на конвенцији Америчког геофизичког савеза – како се гигантски астероид креће према нашој планети, и како не постоји баш ништа што би људи могли да учине да спрече катастрофу – покренуло је лавину расправа на специјализовним форумима на тему да ли су Земља и човечанство у могућности да се одбране од удара из свемира. Међутим, један ток ових дискусија посебно је интересантан. Поново је бачено светло на хипотезу елитних руских научника који су 2008, на стоту годишњицу велике Тунгуске експлозије, Николу Теслу означили као тадашњег спаситеља човечанства.

Тунгуску мистерију из 1908. је једино тако могуће логично објаснити, као дело српског научника. Иза ових тврдњи стало је десетак најугледнијих научника, међу којима су тројица академика Руске академије, руководилац Сибирског комитета за истраживање експлозије из Новосибирска, још двојица ветерана тунгуских истраживачких експедиција, затим физичари, астрономи, лекари…

Укратко, огромни астериод који се приближавао земљи те 1908. уништио је енергетски стуб делом генерисан из Теслиних торњева у Вондерклифу на Лонг Ајленду и у Колорадо Спрингсу. Разорни сноп се самоактивирао из гротла некадашњег мегавулкана у централном Сибиру у тренутку када је камен из васионе, велик попут фудбалског игралишта, прелетао ову територију. Према теорији, астероид је својом накупљеном енергијом током лета активирао енергију ускладиштену у Земљиној утроби.

Тунгуска експлозија уништила је око 2.000 квадратних километара шуме, једна планина је нестала, док се у централном делу појавило језеро. Процењује се да је била јачине 20 нуклеарних бомби бачених на Хирошиму, али срећом, нико није погинуо. Евники, народ који је живео на овом подручју, месец дана раније, на позив својих шамана, преселио се око 100 километара даље од срца детонације. Остао је један човек и он је успео да преживи и да преноси причу…

Од 1927. до данашњних дана, Руси непрекидно покушавају да одгонетну шта се догодило у Сибиру, а последњи велики научни покушај разрешења мистерије био је уочи 100-годишњице догађаја. Научници су чињенично утврдили да је свет још 1907. упао у неку врсту депресије и веровања да ускоро следи катаклизма. Забележено је и да је Конан Дојл (писац Шерлока Холмса и челник утицајне „Златне зоре“) најављивао крај.

Три месеца пре експлозије над Европом, Русијом и Атлантиком, почело је да се појављује чудно светло. Учестале су „беле зоре“. Четири дана уочи експлозије, та ноћна пражњења у атмосфери су била видљива у свим већим градовима Европе, а професор Вебер са Универзитета у Келну је од 26. до 30. јуна у својој лабораторији забележио чудне магнетне таласе кроз Земљину кору који су осцилирали свака три минута у периоду од 18 сати до 1.30. Испоставило се касније да су у ово време Теслини торњеви у САД радили пуном паром.

Академик Дмитриј Стербеков, специјалиста за високоенергетску физику, указује на то да је Тесла у своје време сматран генијем резонанце. Још 1896. је џепним резонатором у лабораторији за неколико минута изазвао земљотрес у Њујорку од којег су пуцали зидови зграда.

„Ни данас огроман број професора не разуме Теслину примену резонанце“,  говори Стербеков.

„Такозване муње или електрицитет који је слао из Америке до других тачака на планети нису се простирали у концентричним круговима, или праволинијски, већ су мењали видљиве смерове да би стизали тамо где су упућени. У то време забележено је да су торњеви били изузетно активни, а у прилог Теслиној интервенцији у Сибиру говори и податак да је крајем 1908. у три наврата из Конгресне библиотеке позајмљивао детаљне карте централног Сибира.“

Др Олга Ткаченко заступа став да се 1908. Земља одбранила сама, али и да је имала велику помоћ српског генија. Она стоји на становишту многих научника да је планета, као и сва небеска тела, живи организам који је у стању да се брани од агресора. Своје тврдње илуструје космичким феноменом из 1994, када се највећа планета Сунчевог система, Јупитер, нашла на мети огромне Шумејкер-Леви комете, која је могла да је избаци из орбите. Наиме, Јупитер је две године пре удара почео да емитује огромне количине енергије у сусрет агресору. Када је комета пришла, услед огромне енергије распала се на 20 мањих, које је Јупитер успео да апсорбује. Ткаченкова тврди да се исто догодило и 1908. и додаје да је, као и шамани који су евакуисали свој народ, и Тесла унапред знао где ће и када наступити удар. Реаговао је месецима унапред.

Уз ограду да је у питању хипотеза, руски академици тврде да је Тунгуску експлозију могуће објаснити само Теслом. А документи о Тесли у власништву су ФБИ.

Трансфер преко Северног пола

У време Тунгуске експлозије адмирал Роберт Пери, Теслин пријатељ, ишао је у другу експедицију освајања Северног пола. Према сведочењу адмираловог секретара Џорџа Шерфа, који је ФБИ предао доста докумената везаних за Теслу и адмирала, српски научник је Перију рекао да ће покушати да с њим ступи у контакт 30. јуна 1908. (на дан експлозије) преко таласног топа, те да он забележи на Северном полу шта ће се догодити и да му јави по повратку.

Пери се вратио годину касније. Забелешке су вероватно у ФБИ, а руски научници тврде да је надземни део трансфера енергије ишао делом преко Северног пола.

Драган Вујичић / Новости

16 коментара

 1. Ne osporavam titulu, ali da se Jupiter izbaci iz orbite udarom komete, isto je kao i da se slon izbaci iz ravnoteže udarom komarca.

  • Пажљиво си прочитао чланак, а има још глупости: торањ у Колорадо Спрингс је срушен годинама пре Тунгуске. То све надобудни новинарчићи начули нешто па лупетају а прост народ гута.

   • туризам
    племенити племић у Америку.
    Он пичи порториканце, пољаке, америчке милицајце и игра тенис са атомске бомбе.
    Он јаше коње, игра бели спорт, тера бициклове.
    Он, туризам!
    Маму је унапредио да му чисти шталу у мини гаћама, јер је кучка родила највећег идиота, због чега је одведен на лечење чак у Америку(туризам, излечиће те амери, само буди стрпљив. Имају они специјалне методе за такву ђубрад као што си ти.)
    туризам је научио жену да му пере базен, ћерку да смирује коња а туризам прво наскаче на ћерку да довати коњу.
    туризам је створио најинцестнији харем у којем држи као своје личне помоћнице маму, жену и ћерку.
    Овај коментар је писан у стилу и језику који употребљава цивилизовани харем племић ТУРИЗАМ.
    Најевеће ђубре које су Амери прихватили из Србије да га излече.
    туризам, ђубре јаничарско, како си?
    Пуши ли ти мама?
    Говно једно идиотско.

   • Sreten Petrović

    туризам
    3. јула 2017. at 15:48

    Пажљиво си прочитао чланак, а има још глупости: торањ у Колорадо Спрингс је срушен годинама пре Тунгуске. То све надобудни новинарчићи начули нешто па лупетају а прост народ гута.

    TI NEMAŠ POJMA. NIJE REČ O TORNJU NA KOLORADO SPRINGS, VEĆ NA LONG AJLANDU. I NIJE SRUŠEN GODINAMA PRE TUNGUSKE EKSPLOZIJE (1908), NEGO TEK 1917 PO NAREDBI AMERIČKE VLADE. KUPI KNJIGE; DŽ.O.NIL-NENDMAŠNI GENIJE, ili Margaret Čejni: Čovek van okvira – pa čitaj, pa onda pričaj. Ili idi u Muzej ako si u BGD, tamo sve to ima.

    • Ти Сретене Петровићу НЕМАШ ПОЈМА, а не умеш ни да читаш.

     Видиш шта ти пише, трећи пасус прва реченица:

     „астериод који се приближавао земљи те 1908. уништио је енергетски стуб делом генерисан из Теслиних торњева у Вондерклифу на Лонг Ајленду и у Колорадо Спрингсу.“

     Према томе и аутор чланка а и ти немате појма. С тим да аутор чланка лупета, а ти не умеш ни да читаш шта ти пише. И немам потребу да идем у тај музеј, јер сам био и нема ништа, а и директор тог музеја навраћа код мене, јер смо другари.

 2. Kad je Tesla u pitanju, sve je moguce …

  • теоретичар

   а нарочито машта, само немају људи машту као Тесла, практичну али ипак неупотребљиву на нивоу данашњих научника. Нису га ценили онда, плаћају данас и ко зна докле.
   Већина људи има машту типа „моја машта може свашта“.
   Можда једног дана схватимо и можда ћемо моћи да употребимо и Теслину машту.

 3. Може и овако

  Интересантно!
  Руски научници тумаче америчког научника, али немају списе.
  Нормално да немају.
  Американци воде рачуна о својим научницима.
  Срби и Хрвати својатају Теслу, Руси га тумаче, а Американци ћуте и користе достигнућа српског пребега.
  Болесни Срби славе пребега који им није оставио ништа осим имена да се „диче и поносе“.
  Срби и Хрвати нису у стању да схвате најобичнију истину.
  Тесла је пребег као и сви други, осим што је био и проналазач.
  Тесла нема готово никакве школе, што му није сметало да направи, уз помоћ Америке, све што је направио, али га нико не третира као научника, него као проналазача.
  Тесла је био у Србији и тражио паре за своје експерименте у Америци, али није ништа добио.
  Тесла је био и у Русији и тражио паре, али ни тамо ништа није добио.
  Значи да му ни Американци нису давали довољно пара.
  Можда је то грешка, ко зна?
  Ипак је Тесла амерички проналазач, а не Српски.
  Српски је само пребег и ништа више.
  Е, али Србима је речено да славе своје пребеге и нико и никад није променио тај рушилачки поглед.
  Свака част Тесли. По мени, велики научник, Американац.
  А вама – од воље вам.

 4. Тесла је спадао у категорију људи случајних видовњака-шамана, јер његово знање није потицало из прашњавих књига ( није завршио факултет ) него немуштог-немог знања доступног свима ( мање или више ) из тамних океана васељенске свести.
  Више пута је био болестан „на смрт“ ( типично за шамане ) и остао тамо у бескрајном мору свести једном ногом и црпио знање-виђење свима доступно стазицама запреченим нама „обичнима“ трњем, док су за Теслу то биле брзе магистрале.
  Тесла није имао шамански бубањ и кошчице којима је бајао али је имао џепне осцилаторе, торњеве и калемове.
  Тесла је говорио „могу Земљу поцепати напола баш као и јабуку, али наравно то нећу урадити“ Ако Теслу на основу ове тврдње не сматрамо хвалисавцем и лажовом можемо бити сигурни да је „одговоран“ за експлозију у Тунгуском тим пре јер је скоро установљено да је неколико месеци пре експлозије узимао из библиотеке детаљне мапе Сибира. А што изабра Сибир? Па да се похвали браћи шаманима ( постојбини шамана ) колико им браца високо лети.
  Суштину енергије је проникао и као дете се њоме несташно поигравао али је једно схватио, свет је лако уништити као сложену и крхку структуру до најситнијег фотона уравнотежену али бољи направити никако. Њујорк можеш сравнити са земљом, Сибир можеш урнисати, Земљу поцепати на два дела али направити боље то може само тата над татама, мама над мамама, устав васељенски Творац, Бог а то је већ направљено до беспрекорног склада само нама глупердама остаје да се прилагодимо савршенству и да за нашег кратког живита наслађујемо очи светом који нас окружује доживљавајући га као застрашујућу и уједно задивљујућу творевину тајни без краја

  • Лепо си написао и назвао на српском, оно што има своје име. На Санскриту/Хинду то је Акаша, реч за етар или атмосферу. Како је данас енглески у пуном замаху, наводим ти akashic record, енглески назив за то што спомињеш „немуштог-немог знања доступног свима ( мање или више ) из тамних океана васељенске свести“ ако те занима да потражиш и прочиташ (или напишеш?) више.

   Тачно како си лепо написао, неки умеју да се прикључе у то и да ту прибаве решења и сазнања. Шекспир, Анјштајн, Мендељејев, Сриниваса Рамануџан, па кажу и Стив Џобс, мада мислим да тај ту не припада. Грахам Бел и Елајџа Греј, ДаВинчи, Хамураби итд.

   Лепо си уочио да је Тесла био шаман, али се мени чини да ту има нешто више, с обзиром на одуство основних људских особина (нису га занимали новац, жене, итд). Он као да је био на Земљи са мисијом да нам обави трансфер технологије. Јасно је да је знао шта ради и није ни морао много да експериментише, већ је само доносио готова решења. Неки верују да је он заправо биће расе Сиријус А. Кад упоредиш слике Тесле у његовим 50им годинама и слике скулптура Аканатена, можеш да уочиш сличност. Аканатена исто везују за Сиријус А.

   • И ти туризам и ти аца причате којештарије. Никола Тесла је био и остао само Србин Православне Вероисповести. Ништа друго. То што би ви волели да он буде, само говори, да Ви нисте Срби, Православне Вероисповести, не рођењем, већ ни срцем.

    На сахрани Николе Тесле по последњој жељи Николе Тесле, свирана је Србска музика. (ПС – руски научници могу да буду и неруси а и цео текст може да буде и измишљен)

    https://www.youtube.com/watch?v=Da5uuzWPEeg

    • какве везе има веросиповест, националност, избор сахране, склоност ка музичком изражају са начинима, путевима сазнања истине? Знање није стекао академским путем ( нема диплому ) а ни веронауком.

   • туризам је шаманко

    туризам, па ти си шаман аман
    јел твоја кобила скичи кад јој тепаш
    јел ти лебдиш у ваздуху
    ех идиотте
    скоте
    ко те окоти таког
    Ти расправљаш о науци?
    Ајде мајке ти извини се да људи не попадају у транс од смеха

   • Па што су га после сахране ископали и кремирали? То баш и није много српски, јел да?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Никола Тесла (Фото: wикипедиа.орг)

Никола Тесла и рат

Извод (поглавље) из књиге „Мисаони изазови“, коју је објавила издавачка кућа „Пан-Пласт“ ...

ХАРП антене (Фото: Правда)

Нови „харп“ још већа опасност

ХАРП, електроенергетско „оружје судњег дана“, којим се утиче на тектонске процесе у ...