Бранко Ружић (Фото: Танјуг)
Бранко Ружић (Фото: Танјуг)

Ружић: Мораћемо да легализујемо проституцију!

Београд – Мислим да више него икада млади имају шансу. Влада и Министарство привреде су од пре пар година покренули програм Година предузетништва који на различите начине помаже новим и постојећим предузетницима, било кроз бесповратна средства, било кроз повољне кредите, савет и едукацију. Свакако нама као нацији највише фали предузетнички дух, али оно што ме охрабрује јесте да су младе генерације свесне промена у свету и да, уколико се не покрену сами, посао неће закуцати на врата. А ми имамо обавезу да их подржимо у томе.

Управа која је некада била сматрана кочничаром, сада омогућава отварање фирме за 24 сата, електронске сервисе да не морате да губите време на шалтерима, а да не говорим о реформисаним инспекцијама, који су сада више саветодавци, и када имате толико могућности да исправите грешке на време. Дакле, младима поручујем: сад или никад.

Маријан Ристичевић, НСС

Како мислите да регулишете велике дугове у општинама попут Инђије и Смедеревске Паланке, који су остали иза претходне власти?

„Велики дугови општина јесу проблем, али морамо да се манемо праксе да из републичког буџета покривамо губитке општинских буџета јер то није начин да се проблеми реше. Суштина је да општине и градови морају више да се ангажују, а ми у Влади да им помогнемо да пронађу инвеститоре и да боље наплаћују изворне приходе и да им кроз различите пројекте, учећи их како, помогнемо да изађу из таквих ситуација.“

Велимир Илић, НС

Зашто се ћути о извештајима Државне ревизорске институције у општинама Нова Варош и Прибој, које имају финансијске проблеме?

„Не, нисам упознат с обзиром на то да министарство не прати финансије локала, а ДРИ нама не доставља те извештаје. На другој страни, свако ко је на одређеној јавној функцији и врши посао који је у интересу грађана и располаже парама грађана, треба свакодневно да има на уму одговорност и да ће да истрпи последице неодговорног понашања, а грађани ће свакако оценити тај рад на изборима. Свако ко је новац пореских обвезника злоупотребио треба да буде санкционисан у складу са законом. Министарство на чијем сам челу чини све што може да сузбије инфлацију оснивања фантомских предузећа, која се користе за ненаменско трошење средстава. На срећу, тога је све мање.“

Иван Чурковић, бивши председник Партизана

Знам да волите Партизан, да ли вас је навијачки адреналин некада одвео на другу страну?

„Навијачки адреналин ме је често одводио на другу страну, али у позитивном смислу због велике среће коју осећам кад мој вољени клуб побеђује. Такође, дешавају се и тужни тренуци када губи.“

Маја Газдић, СНС

Залажете ли се и даље за легализацију проституције и зашто?

„Нећу скоро променити мишљење јер проституција никад неће бити искорењена, а овакво стање штети женама које су приморане да се баве тим послом. Самим тим декриминализација би побољшала њихов положај пошто би се смањило насиље над њима, а омогућила би им се адекватна здравствена заштита. Да не помињем да би држава повећала наплату пореза.“

Милан Гуровић, бивши кошаркаш

Да ли сте некада нешто тренирали и када сте последњи пут одиграли баскет?

„Тренирао сам тенис и рекреативно играо фудбал, али баскет, нажалост, нисам одиграо сигурно више од 20 година.“

Светлана Китић, рукометна легенда

Рачунајући бивше и садашње спортисткиње, која је за вас најзгоднија и најлепша?

„Што се тиче бивших, ти си Цецо, свакако, без премца, а у садашњем времену постоји прегршт прелепих, дивних и успешних спортисткиња попут Иване Шпановић, Милице Мандић, раније Ане Ивановић…“

Никола Никодијевић, председник Скупштине града Београда
Прихваташ ли да заједно гледамо утакмице Звезде у Лиги шампиона?

„Када је српски фудбал у питању, немам проблем да такву идеју прихватим, али је прво важно да се квалификујете.“

Мирослав Здравковић, уредник портала Макроекономија

Да ли знате неку земљу у свету у којој је положај Рома бољи него у Србији?

„Што се тиче мањинских политика и услова за остваривање права националних мањина, многе европске земље би нам позавиделе, али то не значи да смо ми посао завршили. За Владу Србије сви грађани Србије су једнаки, без обзира на националност, веру, пол, сексулано опредељење и слично. А верујем да се лични осећај везује више за стандард живота земље у којој се живи, а он се у Србији свакодневно побољшава.“

Република

15 коментара

 1. Ружић: Мораћемо да легализујемо проституцију!
  – Мислим да више него икада млади имају шансу.
  ….оно што ме охрабрује јесте да су младе генерације свесне промена у свету и да, уколико се не покрену сами, посао неће закуцати на врата.

  Ево, није Ђура коментарисо и није моја ни једна једина реч од овог горе.

 2. Курве и курвештије неком даме неком бештије

  А зашто се он не пријави као мушка проститутка? Барем на духовном плану има искуства као ретко ко, само треба да се јави и да редовно пуни што …. а што и државну касу! Види у целом „напредном свету“ то слободно раде!

 3. Pa ako ti zena ostala bez posla, mozda ce se sloziti sa tobom.

 4. Па куд се сети да проституцију легализујеш тек сада ?
  Толике године ПОЛИТИКАНТСКЕ ПРОСТИТУТКЕ И ПРОФУКЊАЧЕ (међу које и ТИ спадаш) жаре и пале овом јадном земљом а раде ИЛЕГАЛНО ?
  Па нећете ни пензију зарадити !!!!!
  Ред је да вашој проклетој професији дате легитимитет.
  Окачите већ једном ЦРВЕНИ ФЕЊЕР на све државне институције у којима боравите, од председника, зграде владе, скупштине свих општинских управа и седишта странака, па да народ већ коначно сазна какав талог му води државу.

 5. U čije ime to pričaš vucibatino.

 6. Проституција је присутна у СРБИЈИ од државног удара и доласка велеиздајника и пљачкаша ДОСОВАЦА НА ВЛАСТ ПА СЕ СВАКИ ПОСЛАНИК КУРВА И ПРОДАЈЕ КАКО БИ ПРЕШО ЗА НЕКАКВЕ ПАРЕ У СРАНЦИ НА ВЛАСТИ А БЕЗ ОБРАЗА И ЧАСТИ. ОД ТЕ ПРОСТИТУЦИЈЕ ВЕЋЕ НЕМА И НИКАД НЕЋЕ ЈЕ НИ БИТИ.

 7. Oво је примерак мушке проститутке од најгоре сорте као и шеф што му је. Све док овакви не заглаве на дебелу робију народ и заслужује нажалост да буде бедан јер га јашу неморални бедници.

 8. Ovo crveno govno, lopovcina i ministar nepostojeceg ministarstva ide na sahranu siptarskom funkcioneru na okupiranim teritorijama. Jebem ja ovu zemlju i vladu.

 9. Mislim da u samoj skupstini ima dovoljno prostitutki i muskih i zenskig samo plati i preletaca koliko hoces a sve placa narod porezima!

 10. Уведи проституцију, прво, у својој породици, међу најближима,
  и у СПС-е, па када видиш добре резултате тог предлога, онда
  предложи и Скупштини Србије да се проституише!

  Драган Славнић

  • Па то је већ одавно урадио !
   Сад хоће само да ЛЕГАЛИЗУЈЕ ту своју „работу“.
   ПОЛИТИКАНТСКА ПРОФУКЊАЧА БЕЗ МОЗГА !

 11. O kakvim promenama govori ovaj psihopata? Sve je isto kao u doba sodome i gomore a psihopatija postaje legalna skupa investicija. Sve mora da se prilagodi psihopatiji inače psihopate pate.

 12. Prostitucija je u Srbiji legalizovana odavno, pogledajte sta se samo desava u parlamentu I ko sjedi tamo.

 13. Došlo vreme da se legalizuju zakoni džungle da se ozakoni sloboda ponude i potražnje ljudskog mesa. Mislili smo da smo ljudi ličnosti, ali ne, mi smo stvari i roba na tržištu namenjeni privatnom raspolaganju i iživljavanju. Tako veruju naši „državni“ ustvari kolonijalno javni administratori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Драган Ђилас (Фото: Курир)

Драгану Ђиласу стигла понуда за куповину стана у „Београду на води“; Ђилас: Ови стварно нису нормални

Београд-Драгану Ђиласу, председнику Савеза за Србију, је на адресу његове фирме стигла ...

Народна библиотека Србије (Фото: Новости)

Катанац на Народну библиотеку после погибије два радника

Београд-Народна библиотека Србије ће бити затворена све док надлежни из противпожарне заштите ...