(Фото: Србија Данас)
(Фото: Србија Данас)

„Сад ће се видети за кога Бели Прелетачевић у ствари ради“

Београд – „Не интересује ме колико ћу гласова изгубити ако на наредне изборе изађем под својим правим именом, јер су ми најбитнији они који препознају и следе идеју, а за гласове се боре политичке странке“, истиче за Данас Лука Максимовић након најаве да би његов алтер его „Бели Прелетачевић“ могао да се повуче на неко време.

„Нема шансе да понови резултат из априла“

Лука Максимовић је јуче за један београдски лист изјавио да се Бели на неко време повукао и да је на њему да одлучи хоће ли наставити да се бави политиком или ће то препустити Луки. Он је том приликом оценио да у Србији више дефинитивно нема места за сатиру, и да је дошао тренутак да се све уозбиљи.

Подсетимо, као Бели Прелетачевић, Максимовић је на председничким изборима у априлу освојио 344.000 гласова, и био трећепласирани иза Александара Вучића и Саше Јанковића. Садашњу Максимовићеву најаву да ће наступити на београдским изборима (с обзиром да је из Младеновца, што је општина која формацијски припада Београду) под својим именом, аналитичари углавном оцењују као окретање новој непотрошеној причи.

Аналитичар Душан Јањић каже да ће бити интересантно видети, сада и формално, за кога у ствари Лука Максимовић ради. Он оцењује да потез Максимовића значи да је дошао крај једном пројекту, и да је и он сам свестан да је прича о Белом Прелетачевићу већ продата и да више не пије воду.

„Максимовићева одлука ме уопште не чуди, јер је дошло време да обави исти онај посао који је обавио на председничким изборима, али сада под другим именом. Такође, овај пут неће моћи неко други да му скупља потписе. Максимовић је ту да некоме помогне и да оном другом одмогне, али зато служе избори“, сматра Јањић.

Ђорђе Вукадиновић оцењује да Максимовић, под којим год именом да изађе на предстојеће изборе, неће моћи да понови резултат који је остварио на председничким. Он наводи да су се слични „параполитички“ феномени последњих година јављали широм Европе, па и у региону, ти а се показало да они имају врло ограничен рок трајања.

„Ти такозвани „протестни покрети“ служе да за кратко време мобилишу бирачко тело које је незадовољно тренутном понудом на политичкој сцени једне државе. Међутим, такви феномени су прилично једнократни, тако да Максимовић ни у ком случају не би могао да понови успех који је остварио на председничким изборима, ни као Лука ни као Бели“, наглашава Вукадиновић.

Данас / Вести

3 коментара

  1. ISUS: Lakše je kamili kroz iglene uši, nego popu džipašu u.........RAJ

    „Сад ће се видети за кога Бели Прелетачевић у ствари ради“

    Komunjarska govna……..ne postreljaše ovu fašističku gamad na vreme……….pa rastu k’o kopriva iz govneta!!!!!!!!!!

  2. Уколико „аналитичар Душан Јањић“ не зна за кога Лука Прелетачевић ради, то значи да је Лука пао у немилости код Шефова од Душана Јањића.
    Сада Луко, ако су ти сорошоиди отказали љубав, можда се ту и нађе неки поен, ево ја ћу да гласам за тебе иако си ми веома сумњив.

  3. belog je stvorila udba, koja drži Srbe u čeljustima, da spreči apstinenciju i sakrije krađu glasova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Скандалозно ћутање: Тирана повезује Улцињ и Рашку област, а у Подгорици мук

Изјава  Реџепа Хотија да евентуална подела Косова не би била могућа без ...

(Фото: Вебтрибуне.рс)

„Осећа се приближавање и дисање антихриста … после ових картица стављаће жиг!“

Поштовани читаоци, доносимо вам превод разговора са чувеним сверуским старцем, Кирилом (Павловим) ...