Ватикан (Фото: Новости)
Ватикан (Фото: Новости)

Сатански стихови: После 300 година дешифровано ђаволово писмо

Мистериозно шифровано писмо, које је у 17. веку написала часна сестра која је тврдила да ју је запосео сам ђаво, коначно је дешифровано помоћу алгоритма који је нађен, зачудо, на дубокој мрежи (скривеном делу интернета коме не може свако да приступи).

Сестра Марија Кроцифиса де ла Концеционе је тврдила да је Луцифер покушавао да је намами како би постала слуга зла, док је писала писма у манастиру Палма ди Монтекјаро, 11. августа 1676. године, пише „Стампа“.

Тада је написала поруку користећи разне симболе и језике, укључујући грчки језик, ћирилицу, арапско и руско писмо. Вековима су стручњаци, криптографи, мистици и окултисти безуспешно покушавали да дешифрују текст.

Недавно је тим из „Лудум научног центра“ на Сицилији на дубокој мрежи налетео на алгоритам који им је омогућио да дешифрују наизглед неразумљив код.

„Чули смо за софтвер који  вероватно користе обавештајне службе за дешифровање“, рекао је Данијел Абате, директор центра, пренео је „Тајмс“.

„Припремали смо софтвер древним грчким, арапским, румунским и латиничним алфабетом за разбијање кода писма како бисмо показали да је стварно ђавоље“, рекао је он.

Новосковани превод бизарно сложеног писма подстакао је спекулације да не само да је часна сестра била талентовани лингвиста, већ и да је можда боловала од шизофреније.

Писмо наводно описује Свето тројство у католицизму, Бога, Исуса и Светог Духа, као „бескорисне масе“ и даље наводи да „Бог мисли да може да ослободи смртнике“, истовремено охрабрујући људе да напусте Бога.

„Ја лично верујем да је сестра добро познавала језике, што јој је омогућило да смисли шифрирано писмо, а можда је патила од шизофреније, због чега је замишљала дијалог са ђаволом“, додао је Абете.

„То није зауставило бројне заинтересоване сатанистичке секте које са мном контактирају од када сам објавио наше закључке“, додао је Абете.

„Моја теорија је била да је ово прецизан алфабет који је измислила часна сестра која је са великом пажњом измешала знакове. Сваки симбол је добро осмишљен и структуриран, постоје знаци који се понављају, можда намерно или можда несвесно“, рекао је Абете, наводи „Интернешнел бизнис тајмс“.

РТ

један коментар

  1. ..ko ce drugi nego usani vatikanna celu sa dzavolom i pederom jebenim usranim papom….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Пиксибеј)

Спектакуларна спортска дешавања у бројкама које ће вас одушевити

Спортисти из дана у дан на теренима и у базенима дају све ...

(Фото: https://worldlyscandifriend.files)

Стоунхенџ над Гружом

Гружа – Фантастичне камене фигуре покривене маховином дебелом као персијски тепих откриле ...