(Фото: Полицијски синдикат Србије)
(Фото: Полицијски синдикат Србије)

Синдикати кућни љубимци власти

Београд – Председник Удружених синдиката Србије Слога Жељко Веселиновић назвао је „скандалозним“ заједничко саопштење руководства и синдиката компаније „Милан Благојевић Наменска“ из Лучана, који су после два пожара и две погибије радника оценили да се смртни случајеви дешавају и на ауто-путевима, па то не изазива толики публицитет, а уз то и навели да страдање радника не треба користити за политичке обрачуне.

„Ти наводи су срамотни, а директор лучанске фабрике, уместо да сноси одговорност, скреће тему, покушавајући да банализује страдање радника и да га изједначи са саобраћајним несрећама“, рекао је он за „Вести“, оштро критикујући синдикалце што су, стајући иза спорног саопштења, „увредили своје мртве колеге“.

Лидер Слоге сматра да би тај директор морао да буде смењен после две несреће у истом месецу, а не да излази са „бахатим саопштењем“. Председника државе и највише функционере криви што „аболирају неспособне директоре широм земље и дају им ветар у леђа да се тако понашају“.

„Ако неко хоће да реши проблем у Лучанима, треба да смени директора. То би био показатељ да надзор има смисла. Ако остану после свега исти руководиоци, то је празна прича за замајавање народа“, каже он.

Веселиновић је истакао да је потребна лустрација синдиката јер су многи само „продужена рука власти“. Савез самосталних синдиката и УГС Независност окарактерисао је као „кућне љубимце“ и „продужену руку власти“, указавши да руководиоци тих синдиката, кроз постављења у многим телима, зарађују и по више хиљада евра месечно.

„Који је онда ваш интерес да браните радничку класу? Бранићете власт. То је срж проблема зашто су радници ту где јесу“, поручио је председник Слоге.

Д. Декић / Вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Fly from Niš - Blogspot)

Скоро половини радника нишког аеродрома прети отказ

Ниш – Влада Србије и Град Ниш одуговлаче са давањем сагласности на ...

Град и јако невреме погодили Пожегу и Лучане, огромна штета за усеве (фото)

Пожега/Лучани-Јако невреме праћено градом погодило је села пожешке и лучанске општине. Највише ...