Косовска Митровица (Фото: Н1)
Косовска Митровица (Фото: Н1)

Шиптари настављају са иживљавањем:Каменована амбуланта у Сувом Долу

Окупиране територије- Амбуланта Здравственог центра из Косовске Митровице која се налази у мешовитом селу Суви До каменована је прошле ноћи чиме је поново онемогућено пружање лекарске помоћи српском становништву у овом селу.

 

Демолирана амбуланта у Сувом Долу

„Ово је трећи пут у последња три месеца да се на мети албаских вандала нашла амбуланта у Сувом Долу која је од доласка међународних мировњака каменована више десетина пута“, рекао је за „Новости“ директор КБЦ-а у Косовској Митровици Милан Ивановић.

Према његовим речима у последњем напада на ову здравствену установу демолирана су улазна врата, поломљена стакла на лекарској ординацији и сестринској соби чиме је онемугућено лечење пацијената у српском делу Сувог Дола.

 

Починиоци су познати, то се Албанци, налогодавци су албанске институције а циљ мотивисаних етничких напада је стварање етнички чисте територије односно освајање српске територије и отежавање живора Србима и српским пацијентима“, рекао је Ивановић.

Он је додао да је полиција извршила увиђај и нагласио да му искуство говори да је тешко да ће починиоци бити откривени.

„Апелујемо на припаднике међународне заједнице који и даље раде јалово и стерилно, да изврши притисак и починиоце овог вандалског чина пронађу“, рекао је Милан Ивановић.

Мултиетничко село Суви До налази на пет километара од Косовске Митровице и у њему живи око педесетак Срба. Лекарску помоћ свакодневно им пружа лекар и медицинска сестра.

 

 

И.Радуловић/Новости

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com