Мирослав Илић (Фото: Курир)
Мирослав Илић (Фото: Курир)

Скандал: Мирослав Илић у Загребу певао пред усташким грбом! (фото)

Загреб – Док је с једне стране Бајага у Карловцу забрањен, с друге стране се у загребачкој Светој Клари слави уз Мирослава Илића и уз грб с првим белим пољем – званичним грбом усташке државе НДХ. Илић је с мештанима рубног загребачког насеља славио Клариње, но није био део службеног програма прославе већ споредне феште коју су организирале приватне особе.

Ни тај концерт није прошао без побуне локалних ХДЗ-оваца и ХЧСП-оваца који су позивали на бојкот прославе, а чини се да су у томе имали успеха јер на концерту није владала нека гужва.

„Извршни одбор Темељног огранка ХДЗ-а Света Клара шокиран је, згрожен и огорчен чињеницом да управа Спортског центра „Полет“ организује концерт србијанског певача Мирослава Илића, познатог по величању четника и „ђенерала“ Драже Михаиловића, током Дана Свете Кларе (10-12. коловоза) – које традиционално прослављамо у поводу благдана Свете Кларе Асишке, небеске заштитнице нашега вољеног насеља“, поручили су ХДЗ-овци.

„Кућни одгој, недостатак домољубља, „анемичност“ за друге саграђане, који цијене, његују и чувају своје традиционалне вриједности, није спријечио организаторе, који „вјеродостојно“ вођени само својим уским, особним интересом и зарадом то организирају.

ХЧСП свјестан одговорности и којекаквих притисака, којима је изложен, поводом овог наметнутог и непотребног догађања, унапријед се ограђује од могућих изгреда и последица које би могле произаћи из свега тога. Света Клара, у срцу Загреба, не треба такву врста музике, нарочито након величанствене прославе Дана побједе, Домовинске захвалности и Дана хрватских бранитеља“, били су још оштрији ХЧСП-овци.

Мирослав је запевао, а апстрактне снимке на којима српски фолкер пева своје највеће хитове испред заставе с првим белим пољем већ су стигле до Србије.

„Српски суд рехабилитује усташе, Мирослав Илић пева под грбом НДХ. Шта је следеће? Томпсон у Гучи? Ђујићев сокак у Загребу?“, питају се у Србији.

Индекс.хр/Србин.инфо

 

7 коментара

 1. GOVNARSKO-KOMUNJARSKA PORODICA,“ILIC IZ MRCAJEVACA.
  -KAO DOPUNA“SLAG NA TORTU“,PORODICU JE DOPUNIO:

  -ZET SUTANOVAC,JANJICARSKO-IZDAJNICKI SMRAD,
  -GROBAR VOJSKE SRBIJE…!!!

  -KROZ ISTORIJU,SRBIMA SU NAJVECI NEPRIJATELJI BILI:
  -„FALS-SRBI,ATEISTICKA PASJA GOVNA….IZDAJNICKA…!!!

 2. Eto da samo konstatujemo da ima i Sumadinaca Jogoslovena. Tito ih nije mogao sakupiti dovoljno pa je dovlacio komuniste iz svih krajeva da nadoknadi manjak, ali u sustini velik broj sumadinaca su ipak bili komunisti.

 3. Ех, Ђујићев сокак у Загребу, како су млади Срби наивни, па повлаче неке паралеле. Наравно да то није могуће. А ово друго, наравно да је могуће уз пажљиво узгајану и генетски селектовану коруптивност код нас. Сећам се како сам се смејао да ћемо „ми“ да јуримо, хапсимо и испоручујемо наше људе у Хаг, кад оно деси се то очас посла. Кад нам је Блеееер био саветник, а онда ни трг Била Клинтона или Хавијара Солане ме не би више изненадио. Исто тако, ако је Северина била краљица Гуче, ни Тупсо.., овај Томпсон није далеко.

 4. Covek-govno, uvek bio i ostao! Bivsi alkoholicar, i bivsi covek!

 5. Пропали кандидат СПС-а за посланика 1990. Пукао са каријером после тога. Удао ћерку за агента Шунтавог, који је као министар одбране развалио војску. Јури га швалерка за признање очинства (момак исти тата!). Кад једном скренеш са правог пута, стално си на странпутици!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: КМ Новине)

Правда

Немања Миљковић, млади песник из Звечана зна да не може у овоме свету ...

Мика Антић (Фото: Авлија)

Један је био Мика Антић… Уместо пара пореској управи – песма!

Нови Сад – Песма “Пехар“ Мирослава Антића има вансеријску историју. Може се ...