Милорад Додик

Шта каже психијатријски налаз о Додиковој дијагнози? (фото)

Бања Лука-Дезоријентисаност и неконтролисани напади председника Републике Српске Милорада Додика на свакога ко му се нађе на путу имају потврду у психијатријском налазу који су урађени пре три године за потребе суђења са Младеном Босићем.

(фото:БН ТВ)

Увреде упућене оцу мртвог детета о свећи на крсној слави или привиђање 50 отетих камиона са изборним материјалом само су неке од посЛедица психијатријске дијагнозе која је установљена Милораду Додику крајем 2015. године, а чији ће се симптоми, како су Лекари описали, појачавати са сваким новим страхом за сопствену личност.

Дезоријентисаност и неконтролисани напади председника Републике Српске Милорада Додика на свакога ко му се нађе на путу имају потврду у психијатријском налазу који су урађени пре три године за потребе суђења са Младеном Босићем.

Милораду Додику је током овог мандата, 7. децембра 2015. године, установљена психијатријска дијагноза пострауматског стресног поремећаја према којој је остављена могућност да се „симптоми обоЛелог временом појачају“.

Нажалост, Изборни закон не ограничава особе са дијагнозом психијатра да се кандидују, због чега постоји реална могућност да се и друге оболеле особе, сличне Додику, од октобра нађу на важним функцијама.

Анамнеза Додиковог стања описује га, како сваки пут кад је изложен информацијама за које он тврди да су клевета, јавља се стање шока, нерасположење, разочарење, страх за своју личност;. „Оболели“, како психијатар у налазу ословљава Додика, навео је да му се тад намећу разне мисли, добија јаке нападе мигрене, поремећен сан. Због тога постаје нестабилан и дезоријентисан.

Најчешћи и најизраженији симптоми ПТСП су интензиван страх, пад расположења , губитак поверења у друге људе, несаница или упорне ноћне море. Природа ПТСП је таква да умањује квалитет живљења, немогућност оболелог да се квалитетно одмори, релаксира, ужива у сусрету са других људима. Оболели Додик је навео како је и раније имао сличне симптоме, али да се никад пре није лечио код лекара, већ је самоиницијативно узимао лекове за смирење.

Страх за своју личност, а онда и за породицу, најистакнутији је део психијатријског налаза.

Управо то се дешава последњих месец дана, због чега изриче неконтролисане увреде на рачун политичких противника, али и породицу убијеног Давида Драгичевића пореди са својом.

„Тај отац дође на скупштину и каже ;угасили сте ми славску свећу“, а има још једног сина. Има сина из првог брака. А каже ;угасили сте ми славску свећу. Осим тога, нико не може да потвди да је уопште икад славио славу“, поручио је Додик пред ТВ камерама пре десетак дана.

Ту са увредама није стао, већ је породицу момка чија је смрт и даље обавијена велом тајне, због чега људи већ више од 130 дана протестују на Тргу Крајине у Бањалуци, упоредио са својом – наводно, сређеном.

„Та породица је, нажалост, одрасла у неким условима, који су мало неуобичајни. Мајка се удала за другог човека и одвела ћерку и оставила тога покојника са 12-13 година. У најозбиљним годинама, најтежим годинама за одрастање. Ја цели живот са својом супругом чиним да се побегне од порока, да их формирам као озбиљне људе. Моја кћерка данас има четворо деце, мој син има једно и већ чека друго. Озбиљни су људи, баве се својим пословима“, рекао је оболели председник.

Јавна је тајна да Додикова породица важи за све осим за сређену, укључујући и његове поступке.

Због неповерења у друге људе, описаног у психијатријском налазу, ове године није дозволио да неко други у СНСД буде на челу изборног штаба. Лично је преузео контролу над штабом, што у његовој партији не сматрају разумним потезом.

Исто као што је лично одлучио, што такође у партији сматрају потпуно неразумним потезом, да нико други у СНСД није заслужио његово поверење да га, у случају да освоји мандат члана српског Предсједништва БиХ, замени, па је за носиоца компензационе листе у парламенту БиХ поставио Ненада Стевандића.

Тако би Стевандић од октобра, ако се народ на изборима одлучи за обоелог Додика, а СНСД добије шансу да формира Владу, могао да буде нови члан Председништва БиХ. По жељи „оболелог“.

И посљедњи напади и небулозе са камионима изборног материјала које је изговорио председник Додик само су део психијатријске приче.

Очигледно је да сваку информација која се објави, а која није контролисана од њега лично, сматра нападом на њега и његову личност и да и СНСД, али и нас, чека још два месеца врло опасних перформанса психијатријског болесника.

(фото:БН ТВ)

(фото:БН ТВ)

(фото:БН ТВ)

(фото:БН ТВ)

(фото:БН ТВ)

(фото:БН ТВ)

(фото:БН ТВ)

БН ТВ/Б1

 

6 коментара

 1. zanimljivo da sve cesce prenosite BN !
  Promena vlasnika mozda ?

 2. А која је дијагноза установљена аутору текста?

 3. Какав је извештај и дијагноза за Даницу Драшковић могу да замислим.

 4. А где је Вучићева дијагноза?
  Нема, појела маца као и дијагнозе свих педера на врху Србије.

 5. U SRBIJI FUNCIJA:
  -PRESEDNIK…!!!
  -PREMIJER…!!!

  -„JE_____________DIJAGNOZA BEZ SANSE ZA IZLECENJE“…!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Биљана Плавшић (Фото: Вестинет)

Зашто црвена кука и мотика брани бабу Биљану и напада Радована?

Не пада снег да прекрије брег, већ да свака звер покаже свој ...

Баба Биљана као опомена

Биљана Плавшић остаће запамћена као прва  жена председница Републике Српске, која је ...