Промоција књиге "Мрежни ратови" (Фото: Јутјуб)
Промоција књиге "Мрежни ратови" (Фото: Јутјуб)

Студент из Србије питао Дугина да ли је могуће победити Американце: Његов одговор ће вас одушевити (Видео)

Београд – Руски геополитичар Александар Дугин недавно је у Београду промовисао своју нову књигу „Мрежни ратови“ у којој је објаснио како Американци воде мрежни рат ротив Србије, Русије али и других земаља.

Дугин је у књизи објасно технике мрежног рата и последице на друштва која су му изложена. Он је низом примера објаснио како је тај мрежни рат претходио војном сукобу у Украјини или Сирији.

Александар Дугин и коаутoр књиге Леонид Савин навели су да је при руском генералштабу основано одељење за мрежно ратовање и изразили наду да ће и Војска Србије формирати такво одељење. Дугин је ипак, признао да су САД напредније од Русије у овом виду ратовања, и да су у предности око 15 година.

Један од студената који је присуствовао промоцији књиге „Мрежни ратови“ упитао је Дугина да ли је могућа победа над САД када су толико напредније у мрежном рату, чак и од Русије. Дугинов одговор одушевио је све у сали.

„Можемо ли ми њих да победимо? Са тачке гледишта обичне логике – не, али са тачке гледишта српске и руске логике – можемо“,  рекао је Дугин.

Књигу мрежни ратови можете наручити на телефон 063 102 28 55, цена књиге је 500 плус ПТТ трошкови.

Правда

9 коментара

 1. Al` mu je odgovor, nikada nije ni dao ni jedan jasan ili logican odgovor niti ga ima, uvek nesta palamudi, prebacuje konkretne stvari i probleme na nivo nekakve kvazifilozofije, gotovo parapsihologije . . . nista od njega, to je jedan jebivetar koga ni u Rusiji niko ozbiljan ne cita.

  • И ја сам тако нешто начукно.
   А што се тиче одговора, не сећам се кад сам задњи пут чуо такво промашено и испразно просеравање.
   Имамо ми овде логичара, само се ућутао јер му не прија што је овај Рус, а лупио таку глупост.

  • @Mile: Ko ti je javio da gospodina Aleksandra Dugina u Rusiji niko „ozbiljan“ (mislila sam da je ruski narod i te kako ozbiljan!?) ne cita, a covek napisao 30 knjiga! On je profesor, doktor nauka, bio je i savetnik vlade…ali, znam da ga na zapadu nazivaju fasistom, americka vlada ga stavila na listu sankcija, sto mi jasno govori, ako ga zapad ne podnosi (ili boji!) tek je to cista potvrda da je odlican patriota. Ako ga zapad vidi kao njihovog neprijatelja, pametnome dosta! Zar nismo svedoci zapadnog obozavanja, podrzavanja i tapsanja po ramenu srbskog predsednika Vucica! Oni ga obozavaju a nama sve gore i gore da ni na oci vise ne vidimo! Pao nam je mrak na oci! Dopao mi se odgovor na pitanje studenta, jer je to odlicna sala! Hteo je da na kraju ozbiljne teme napravi duhovit komentar na koji su se svi nasmejali! Inace cesto citam njegove tekstove.

 2. Овај новинар је још и добар, написао је „Дугинов одговор одушевио је све у сали.“.
  Други би написао „Цео Београд се одушевио“. А неки новинар кога форсира Крез, био би најбољи, написао би: „Цела Србија се одушевила, а Америка се шокирала. А Шешељ је био Босанско-херцеговачки комуниста“.

 3. Јеботе, постао сам за неке ноћна мора.
  Ни у кревет не иду док ми не кажу ко сам, а ја не знам.
  Којег новинара ја форсирам, човече?
  Ако сам неког генерално и људски подржао, то не значи да га ја форсирам јер ја у тој сфери немам никаквог утицаја.
  Само ме нервираш.
  Јеботе, ко да понекад имаш неке пролазне комплексе.
  Човече, пре неки дан си написао један изузетно јак коментар и нека објашњења, да нисам имао речи да додам и нисам ни гукнуо, а сада тестериш ко да сам ти ја лично турио прст у око.
  Чак шта више, баш за тог „новинара“ кога ти спомињеш, ја сам у својој површности мислио да уопште више не ради ту где ти кажеш да коло води.
  Па ја немам појма о новинарству.
  Него…Не, нећу. То је лично.
  Не бих те бубао овим коментаром да ми ниси пријатељ. Зато се борим да наставиш да мислиш здраво и да не скрећеш са пута оног.
  Ајде олади и схвати – нема никакве завере и лепо настави као нормалан човек. Понекад ми објасни да чак ни ви паметни, а не ја…и тако то. Тај део ти је био добар и спонтан па нисам тео ни да одговорим. Ја се не љутим спроћу Косовца. Не знам зашто, али некако ми не долазе оштре мисли када си ти у питању.
  Валда што си понекад јако паметан!
  (ето, морам ја мало да подмажем)
  Него, јес ти гледо ко је написао дотични текст, или си прихватио да буде само како се теби свиђа?
  А пошто ја немам намеру да се свађам стобом, ако наставиш да ме лажно оптужујеш за грехе који не постоје зваћу свог адвоката да те мало опомене. А можда се он јави и сам од себе.

  • @ Крез,
   Јавио би се адвокат, али нешто га нема у задње време, можда је отишао код оног ловца на фашисте и националисте Милана Антонијевића из Комитета правника за људска права. Био је екстреман са говором мржње према фашистима, али је ипак разбијао монотонију досаде. Мислим на Мутавог.
   Иначе, загледај само наслове по сајтовима или на Јутубету, сваки други наслов „Шокантно“, Шокирана Америка“, Цела Србија је плакала када је читала жалосно писмо Чкаљиног сина“, „Цела сала се одушевила“….. Те наслове бомбе дају све школовани новинари, неко их је школовао да тако пишу. А то што сам рекао да форсираш, како ниси разумео, мислио сам на твог женског новинара која има став, упорност, истрајност….. Она не пише тако Шокантне наслове, али не смем ништа друго да кажем да се не наљутиш и разочараш у живот.
   Плус, ваљда знаш да је пријатељима и дворским будалама дозвољено свашта да причају, то се не поставља као питање. Да те мало орасположим, оно Дворске мислим на мене.

   • Косовац, када бих ја имао став о вас а поготово о женском новинару какав ти имаш, ја не бих никад више отворио Васељенску.
    Апсолутно си у праву за наслове. Полако нас дробе свуда, али док траје нек лаје. То су ипак само новине.
    То су Вечерње Новости прве почеле када су схватили да ће да скикну јер интернет затвара све што је српско, нормално и здраво. Дође неки велики, веееееликииииии родољуб тамо, заједно са америчким „финансијама“, о чему ћу писати још мало касније, и почне да објављује по један недељно полусрцепарајући, доста истинит али највише подржан од ЦИЈЕ страшно родољубиви коментар и то тако лукаво, да су сви насели ко на вучићеву фотељу. А наслови родољубивих чланака ко атомске бомбе. Ја онда понекад шамарао неке ствари на ВН, јер сам их читао још из предивног комунистичког родољубисања од тамо неке 53. када су ВН комунисти отворили ради шумадинаца и пироћанаца и да покрију некако умртвљавање Срба. Не само да покрију него и да наставе.
    А наслови дас укењаш од муке. Ош ти пишем историју ВН?
    Нећеш, јер знаш да су преко шваба доживели расуло, преко Тадића колапсирали у покушају да се извуку а преко ЦИЈЕ на крају задржали право да излазе.
    А овај Крез то објавио натенане неколико пута па родољуби који су читали ВН као и ја од када постоје, тели да ме разапну и тражили да добијем отказ. И ја добијем, онако немилосрдно. Само Крез у то време пропасти, купи 7 различитих и врло много активних компјутера за кеш, па региструје којекаква љута имена, почне да користи неколико различитих ајпи адреса, десетине имејл адреса и почне на ВН да објављује ко их је сјебо и шта значе новонаслови и шта значи родољубисање новог уредника. Ускоро уведу 24 сата живу контролу коментара и ја се добровољно повучем занавек. То што сам им понекад увалио ко су и шта су, време појело и данас на ВН и Политици имаш само и једино срцепарајуће, пристојне и понекад добродошле анти српске коментаре.
    Како их ЦИЈА финансира?
    Плаћа новинаре?
    Да, око 400 евра о месецу, али то некако и сами навуку. ЦИЈА обезбеђује да сви снабдевачи морају за џабе да раде за ВН, да им не наплаћују папир за штампање, па чак ни за веце, да држава не узима никакав порез, да не плаћају струју…И ВН живи тако што не плаћа ником ништа, јер власник новина је један велики конзорцијум наших омиљених бомбардера. Али дају мало нешто коју цркавицу Великом Родољубивом Уреднику, а Госпођи која је тамо кувана и печена, дају да мало има јавне емисије на јаким ТВима Србије који морају мало да јој плате за објашења како велика кувана и печена новинарка кува и пече ко Пико де Гало(најобичнија рецкана српска салата коју су западњаци назвали тако великим, звучним именом и сада Крез једе пико де Гало а не Српску салату), и тамо заради коју цркавицу, па онда морају да јој за џабе објаве Велики Кувар а ла Новинарка мара, па и ту заради коју цркавицу, па он’а напише
    Срце парајући и собаљујући текст о српским прљавим, усраним клозетима у народном Српском Казалишту( није позориште, него казалиште, јер тако га и третирају), па како се оклизнула и упала у српска казалишна говна…А како је она ЧУВЕНА родољубива новинарка и ТВ куварица, она се освети посраним Србима и детаљно опише своју шокираност прљавошћу Срба, мајке јој га спалим…
    Ја сам тај чланак десетково, иако сам волео новинарку још увек, чак и онако усрану после умакања златних ципелица у Казалишна Српска говна, на неколико места и на крају све јако смрдело па сам се предао. Дакле, не можеш народу доказати да нису глумци доносили кућна говна у Казалишни клозет, него немају пара да плате клозетаре да чисте, а немају јер сви су у жалости због америчких бомби, жале децу, жене, мајке и очеве изгинуле од тих бомби па не иду у казалиште и казалиште не зарађује паре, а клозетари Србије, савремени ко и све остало у НовоСрбији, раде само по новим профитним маржама.
    Тако нешто никада нећеш прочитати на вас, Драги Косовац.
    Тако нешто моја новинарка не пише.
    Као највеће скретање, ја сам направио слични клозетски удар када је, сад се држи добро, велика и омиљена родољубкиња српска из Француску, кажу да данас више није из Француску него из Србију, дакле онда Мила Алечковић данас родољуб из Србију довела своје француске пријатеље да им покаже лепоте Србије, па они упали у српска говна у српским клозетима па Мила онда написала Оштру, изузетно родољубиву, критичку критику Срба који су је обрукали пред њеним пријатељима Французима јер серу изван веце дасака па њени пријатељи Французи оклизну на српско говно… Ош још?
    Дакле, тај део који се зове Мила се овде у вас. појавио, на сву срећу накратко, када су јој неки тамо отели дете које је она отела од неке јаднице Косовке па читаоци на вас почели да лелечу и цмиздре и ја се мало супротставим али узалуд…
    Е, ту сам био љут, али вас није дуго пратила Милин јуначки пут борбе за свој плен. Јесте, то дете одузето Мили је уствари Милин родољубиви плен са Косова а нека српкиња Косовка плаче за њим, само ми никада њу не видесмо нити чусмо, јер нема пријатеље Французе и није тако активан српски родољуб као Мила…
    Мајке им га спалим новородољубске…
    Дакле, вас брзо прекине писање о Мили и њеном плену и ја сам био захвалан.
    Наслови и рекламе су такви јер су индиректно плаћени и доносе коју цркавицу.
    Није вас ВН и овде не пише родољубива новинарка која се оклизне на српско говно па га јавно набије нанос преко ВН Србима родољубима.
    Не дирај ми моју новинарку, великог српског срца и чисту ко кап росе на планиснкој ливади у зору рану. То само на катуну можеш да видиш и овде на вас да читаш.
    Али, ти си средње богати Србин са… да не пишем остало, а оћу ако будеш још само једном напао моју новинарку, и зато ми објасни ако ти није тешко, шта си коментарисао када су Мили отели отето дете?
    Шта си урадио и шта си писао о пропасти српске штампе и пресовању које је преживела полумртва, полупосрана?
    Нисам ја наиван нити слеп, Косовац.
    Васељенска се још некако држи изнад воде, иако само са главом, али довољно да је пратим. Није потонула скроз као велики српски, фашистички државно амерички медији.
    Није ни вас кап планинске росе, али још увек има те драгоцене капи за разлику од других.
    Има још и надам се да неће бити потребно.

   • Драги мој, интелигентни пријатељу. Нисам ни ја куче од јуче, па сам уз сву бол разумео и вако ово што си ми пласирао у бубреге…
    „дворским будалама дозвољено свашта да причају, то се не поставља као питање. Да те мало орасположим, оно Дворске мислим на мене.“
    Дакле, ја разумео да се оно „дворске“ заиста односи на тебе, али, оно „будале“…
    на….
    Јеееесте, знамо понекад да кажемо.
    Не замерам. Нисам ни ја „бољи“.
    Али, лепо си написао и клањам се.
    Интересантно, али већина коментатора на вас је заиста у стању да пише такве бисере и то је оно што ме одушевљава код вас. коментатора свремена на време.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Агенције)

Вучићу, Србија није ни близу најмање задужених земаља

Београд – Постављање камена темељца за немачку фабрику ZF Friedrichshafen AG недалеко ...

Мундијал (Фото: Sputnik / Виталий Тимкив)

A шта ће албанских 16 милиона наспрам 200 милиона Срба и Руса?!

Политизовање меча Србије и Швајцарске почело је одавно, а кулминирало је тако ...