(фото:Њуз нет)

Суд ће утврдити да ли је камен са Косова или за купус

Београд-Посланица Двери Марија Јањушевић најавила је да ће поднети кривичну пријаву против директорке Агенције за рурални развој општине Инђија Иване Пејовић Шеврт због давања лажног исказа у вези са каменом који је лидер Двери донео у Скупштину Србије.

 

Обрадовић гађао Мартиновића мишем од лаптопа

Лидер Двери Бошко Обрадовић донео је почетком октобра камен у Скупштину Србије, за који је тврдио да је камен са Косова, али је посланик владајуће коалиције Маријан Ристичевић пренео да му је Ивана Пејовић Шеврт рекла да је реч о камену који је она позајмила Марији Јањушевић за кисели купус.

Марија Јањушевић је за Војвођански истраживачко-аналитички центар (ВОИЦЕ) казала да је реч о лажној изјави коју је Ивана Пејовић Шеврт потписала код нотара. Према њеним речима, власт је ангажовала своје „најбешчасније послушнике“ да покуша да умањи значај поруке јавности и подршке Србима на Косову.

„Приликом званичног потписивања сарадње са организацијом ‘Отаџбина’ у Косовској Митровици нападнути смо камењем, што нам је дало идеју да један камен понесемо за успомену. Због велике медијске пажње коју је изазвала посланичка група Двери симболичним показивањем камена са Косова и Метохије, режим је ангажовао своје најбешчасније послушнике да покуша да умањи значај наше поруке јавности и подршке Србима на Косову“, казала је Марија Јањушевић.

Тврдње да је реч о камену за притискање киселог купуса, а не са Косова изнео је посланик владајуће коалиције у Скупштини Србије Маријан Ристичевић, који је казао да је то својом изјавом, овереном код нотара, потврдила и једна жена из Инђије, града из којег је и Марија Јањушевић.

„Ријалити звезда, вишеструко уцењени посланик евидентно лошег морала је у Народној Скупштини Републике Србије показао изјаву, која наводно доказује право порекло косовског камена“, казала је за ВОИЦЕ (њњњ.воице.орг.рс) Марија Јањушевић и додала да није ни мало зачуђена гестом Иване Пејовић Шеврт, „сада када је упозната са пословно-приватним везама и криминалним радњама које вежу Ристичевића и Пејовић Шеврт“.

„Ни најмање не сумњам да светиње њима не значе ништа, јер се не могу уновчити и да би Ристичевић и Ивана Пејовић Шеврт камен са Косова и Метохије заиста и користили за приземне потребе и примитивне намене“, навела је Марија Јањушевић.

У октобру прошле године лидер Двери Бошко Обрадовић посланицима је показао камен за који је рекао да га је донео са Косова, на шта му је председница парламента Маја Гојковић поручила да мора да га изнесе напоље из скупштинске зграде, јер је у Скупштину Србије забрањено уносити камење.

Маријан Ристичевић је након недавног спорног конкурса Покрајинског секретаријата за пољопривреду изјавио да је Агенција на чијем је челу Ивана Пејовић Шеврт, била овлашћена за прикупљане неопходне документације, што му је омогућило да у рекордном року прикупи све потребне „папире“ и добије новац, подсетио је ВОИЦЕ.

Ивана Пејовић Шеврт потврдила је за ВОИЦЕ да је Маријан Ристичевић овластио Агенцију да прикупи неопходну документацију, али није желела да одговори на питање колико је било потребно времена за тај посао.

„Не да немам овлашћење него једноставно не дајем изјаве никада сем везано за мој посао. Ако ме питате нешто из моје струке, питали сте ме. Да ли је Агенције имала овлашћење – рекла сам да јесте и не могу са вама да улазим у причу и у расправу, хвала вам на позиву“, додала је она и прекинула разговор.

Ивана Пејовић Шеврт је након победе Српске напредне странке на локалним изборима у Инђији 2016. године именована за директорку Агенције за рурални развој у тој општини, а опозиција од тада захтева да им се достави њена биографија, што власт упорно одбија да учини.

 

 

Н1

4 коментара

 1. Брука и срамота свих ових ПАРАЗИТА, који за бруку и срамоту НЕ ЗНАЈУ !
  Овај народ нема већих приоритета него да преко корумпираног судства сазнаје да ли је камен који се обрео у скупштини, камен са Косова и Метохије, или је пак из каце за кисео купус. Па носите се сви редом у три лепе…, Место вам је у зоолошком врту, а не то место које сте украли и са којег пијете крв овога народа.

  • Исто су радили вучић и николић у радикалима. Шешеља су износили из скупштине. Бошко је исти тројански коњ. Само је Шешељ био много оригиналнији (јбг. интелигентан је за разлику од обрадовића), имао је већу петљу и смисао за хумор а и вучић је био неупоредиво бољи говорник од обрадовића. Не бих се чудио да за 5 година видим обрадовића како носи наочаре, прича тихо ко да је под хипнозом и показује нам средњи прст на изборним плакатима док намешта наочаре. Бошко је већ променио стил облачења и понашање. Сва багра и све странке у скупштини Србије имају истог газду! Док се они тамо зезају, Србија се распада а Срби гладују! Пред камерама се свађају а кад се камере угасе, заједно пију кафу и ручају. Људи, не верујте ни једној политичкој странци! Сву ту багру треба скинути са грбаче обичног народа!

 2. Ма какав камен за купус?
  Па камен за купус има око дваес кила. Јеботе, о камену за купус причају људи који немају појма ни шта је то осим што се служе тим именом као нешто увредљиво.
  Тај камен на слици би можда послужио ако стављају купус у неки лонац, не веш лонац, он је велик, него онај што моја мама кувала пасуљ. А у такве посуде Срби не киселе купус. Још мало па ће ови клипани мислити да се купус кисели у винским чашама од 2 деци па се горе стављају кликери или овај камен.
  Камен за купус би тај мућкарош са слике могао само да гледа а не да дигне. Ни са две руке. Он је фини кицош. Добро, није био али данас га шиша америчка фризерка. Бре, ја немам појма како је и одакле мој тата имао огромну плаву каменчину коју је стављао на даске, а даске на купус који сам ја газио голим ногама као дете. Ма опере ми их мама два пута и онда ме тата однесе до бурета а ја гацам по леденом купусу… шта сте скочили.
  Зато и имам Ишијас Тудеј
  (ето, тако ће се звати моја новинска кућа ускоро. Ускоро расписујем тендер за радна места. Јесам добро рекао – тендер?)
  Није то толико важно. То му дође наставак ријалитија у скупштини и медијима да се народ забавља. А мој коментар је само потврда да је ријалити подметаљка успела. Навукли ме. А и вас па само лете коментари. Ко глинени голубови.
  Мора да је Обрадовић рекао историјске речи испред овог камена. Можда би му речи биле веће да је унео неку стенчугу у бијоскопску салу.
  Мени он изгледа као покојни Спартак, само што он то ипак није.
  Кад смо већ код поређења и потсетника, Вучић ми изгледа ко покојни Ханибал Лецтер. Тако је и интелигентан и паметан и све зна да каже, а слична су им и дела. Мада им се материјал за производњу разликује. Ма ко близанци.

  • Добро поређење са Лектером, насмеја ме. Али и Лектер има већу душу у поређењу са овим муфљузом. Ханибал је бар ударао само на лоше људе да их казни, а овај удара по целом народу. Једина сличност им је та што су обојица канибали. Мада вучић осим живих људи, једе и њихове душе, Ханибал бар душу није дирао.

   А што се тиче обрадовића. Није ту ништа ново. Крајем 90-тих му чеда прашак беше добар друг и дружили су се много док су студирали, а уз пут рушили Милошевића по налогу запада. Нисам присталица Цобија и његове политике, али ми смета то што срушише и државу са њим!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com