(фото:Јутјуб)

Суд у Београду осудио хрватске навијаче а они сутра поново долазе

Београд-Прекршајни апелациони суд у Београду одбио је жалбе навијача “Торциде” из Сплита и потврдио првостепену пресуду којом су осуђени на по 15 дана затвора и удаљење странаца из Србије, док је пресуда укинута једном малолетнику.

Имамо ли ми државу? Хрватски навијачи дивљају, краду и ломе по Србији

Ови хрватски навијачи су одмах по изрицању пресуде Прекршајног суда 4. августа, упућени на издржавање казне у затвор у Падинској скели, јер жалбе нису одлагале извршење пресуде.

Навијачима “Торциде” 30 до 60 дана затвора? (видео)

Од њих 14 осуђених на пресуду су се жалила осморица, жалбе су одбијене у односу на њих седам, а усвојена је жалба изјављена у односу на малолетника и он је одмах пуштен из затвора, прецизирали су за Тањуг у Прекршајном апелационом суду.

Они су осуђени у скраћеном поступку за прекршај из Закона о јавном реду и миру “непристојно, дрско и безобзирно понашање у групи”, односно због дивљања на бензинској пумпи мол у Врчину приликом путовања на утакмицу сплитског Хајдука у Бугарској.

Истом одлуком изречена им је мера удаљења странаца са територије Републике Србије од годину дана, тако да ће након одслужења казне бити депортовани у Хрватску.

Осталих 13 навијача из Хрватске који су у овом прекршајном поступку били ослобођени, одговарали су кривично.

Они су се прошле седмице нагодили са Другим основним тужилаштвом и признали кривицу за тешку крађу на бензинској пумпи у Врчину прошле седмице, за условне казне од шест месеци затвора с роком провере од две године и протеривање из Србије од две године.

Они су одмах потом протерани из земље, део њих у среду а други део у четвртак.

Укупно 28 навијача из Хрватске ухпашено је 3. августа приликом повратка из Бугарске, јер су два дана пре тога направили хаос на бензинској пумпи, писањем усташких графита, крађом робе из продавнице и непристојим и безобзирним понашањем.

Интересантно је да “Хајдук” из Сплита сутра игра у Букурешту са “Стеауом” па остаје да се види којим ће путем овог пута навијачи из Хрватске проћи и како ће се понашати.

Дневно.рс/Ало

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: РТС)

Исцурио гас у Народној библиотеци, двоје мртвих

Београд – Два мушкарца преминула су у Народној библиотеци, где је око ...

Драган Ђилас (Фото: Курир)

Драгану Ђиласу стигла понуда за куповину стана у „Београду на води“; Ђилас: Ови стварно нису нормални

Београд-Драгану Ђиласу, председнику Савеза за Србију, је на адресу његове фирме стигла ...