Берза (Фото: 123rf.com)
Берза (Фото: 123rf.com)

Сванула је црна среда – потоп на Волстриту

Њујорк – Због политичког узнемирења у Вашингтону после контроверзних потеза председника Доналда Трампа, догодио се рекордан пад на Њујоршкој берзи.

Вредност деоница на Волстриту нагло је опала због страховања инвеститора од тога шта тек следи у врху америчке државе и да би зато председник Трамп могао изменити своју најављену политику у прилог бизниса.
Пад на Волстирту је највећи од септембра прошле године чиме је завршен неуобичајено дуг период релативног мира на берзи, упркос промени владе крајем прошле и почетком ове године.

Банке чија је вредност деоница расла од новембарских председничких избора у САД, биле су највеће губитнице, а међу њима деонице „Бенк о Америка“ које су изгубиле чак 5,9 одсто вредности.

Пошто се инвеститори склањају од ризичнијих улагања, скочиле су цене државних обвезница, предузећа које себаве јавним услугама и злата, а вредност долара је опала.

Индекс „Стандард енд Пурс 500“ је изгубио 43 поена, или 1,8 одсто вредности, и опао на 2.357. Индекс „Дау Џонс индастриал авериџ“ је изгубио 372 поена, или такодје 1,8 одсто, и спао на 20.606.

Шта ће електронска берза за трговину биомасом донети тржишту?

Индекс „Насдак“ је опао за 158 поена, односно 2,6 одсто, на 6.011 поена, само један дан пошто је достигао своју рекордну висину.

Деонице малих компанија које би требало да имају највећу корист од смањења пореза које је предлагао Трамп, изгубиле су више вредности него остале на тржишту.

Бета

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: pixabay.com)

А колико кошта струја: Најмање у Русији, највише у Данској

У последњем кварталу 2017. године, најмање су за киловат-сат струје плаћала домаћинства ...

(Фото: Shutterstock)

Колика је цена одласка на рад у иностранство?

Варшава – На хиљаде пољских медицинских сестара, неговатеља или занатлија ради у ...