(Фото: http://www.cooliranje.com)
(Фото: http://www.cooliranje.com)

Три злата и сребро за српске веслаче

Српски репрезентативци веслачи освојили четири одличја на 34. интернационалној регати „Цроатиа Опен“ која је 8. и 9. априла 2017. одржана у Загребу, саопштио је Веслачки савез Србије. На овом такмичењу боје Србије бранила су четворица веслача.

На Регатној стази на Јаруну освојено је укупно четири одличја – три златна и једно сребрно. Првог дана двојац без кормилара Милош Васић, Ненад Беђик тријумфовао је у финалу с резултатом 6:27.45 и тако стигао до злата. У сениорском скифу Марко Марјановић је освојио сребрну медаљу. Наш скифиста је у финалу извеслао резултат 6:54.50, који је био нешто мање од две секунде слабији од хрватског репрезентативца Мартина Синковића, освајача злата. Претходно, Марјановић је тријумфовао у својој групи квалификација с временом 7:36.14. У категорији сениора Б Андрија Шљукић је с временом 7:16.49 освојио прво место у Ц финалу. У квалификацијама је био трећи с резултатом 7:50.54.

Другог дана српске репрезентативне посаде имале су максималан. Двојац без кормилара Милош Васић, Ненад Беђик поновио је успех из суботе и освојио још једно злато у овој дисциплини. Наш чамац је био убедљив у финалу у којем је тријумфовао са резултатом 6:36.02, што је било боље за нешто више од 20 секунди у односу на другопласирану посаду. Марко Марјановић је сребру, које је излио у скифу у суботу, придодао злато у недељу. Наш скифиста је до најсјајнијег одличја стигао с временом 7:01.77. Претходно, Марјановић је тријумфовао у својој групи квалификација с реззултатом 6:57.96. Млађи сениор Андрија Шљукић, који се у суботу огледао у скифу категорије сениора Б, у недељу није наступио у квалификацијама скифова за сениоре А.

Данас

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Беитар)

Израелски тим због Трампа променио име

Јерусалим – Један од најпознатијих фудбалских клубова у Израелу, Беитар из Јерусалима, ...

Како се рекетира пријепољски спорт

Пријепоље – Општински одбор покрета Двери у Пријепољу издали су саопштење у ...