(Фото: pixabay.com)
(Фото: pixabay.com)

Турци нуде 100 милиона евра за „Кнез петрол“

Београд – Турци су заинтересовани да уђу на тржиште Србије, и у послу продаје нафте и нафтних деривата, а по ономе што сазнајемо жеља им је да купе “Кнез петрол”.

Фикрет Озтурк, председник компаније Опет, из Турске (имају у власништву 1500 пумпи, али и ланац хотела “Рамада ресорт”, у Анталији) боравио је, сазнају Новости, средином протекле недеље у Београду и том приликом састао се са Срђаном Кнежевићем, власником “Кнез петрола”. Посредник је био турски амбасадор у Србији, Тању Билгик.

Извор Новости тврди да је Озтурк понудио Кнежевићу 100 милиона евра за стопостотно власништво над Кнез петролом. Иначе, Кнежевићева компанија је, у овој врсти посла, друга по снази у Србији, одмах иза НИС-а. Има 85 пумпи, 1500 запослених, 100 цистерни за превоз нафте. На годишњем нивоу промет Кнез петрола је 37 милијарди динара.

Уз послове са трговином нафте Кнежевић је, што је мање познато, власник и “Кнез аграра”, велике фирме која у Војводини обрађује десетине хиљада хектара земљишта и узгаја око 50 хиљада грла стоке.

Озтурк је, сазнајемо, изразио спремност да се посао око преузимања “Кнез петрола”, у случају да Кнежевић прихвати понуду, закључи до средине августа, односно пре него што буде реализована најављена посета турског председника Реджепа Таипа Ердогана, нашој земљи.

Новости

један коментар

  1. al ce novak da se obraduje 😀 😀 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Преко 10 аутобуса из Србије стигло у Сарајево да поздрави „вођу“ (фото)

Нови Пазар/Сарајево- Више од десет пуних аутобуса грађана из Новог Пазара, Сјенице и ...

Ердоган стигао у Сарајево, у граду ванредно стање

Сарајево-Турски председник Реџеп Тајип Ердоган допутовао је данас у посету Сарајеву, где ...