Савамала (Фото: Јутјуб / Srbija Danas!)
Савамала (Фото: Јутјуб / Srbija Danas!)

Тужилаштво да плати 800.000 динара због Савамале

Београд – Служба повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуба Шабића казнила је Више јавно тужилаштво (ВЈТ) са укупно 800.000 динара због случаја Савамала, сазнаје Данас.

Због тога што је четири пута одбило да грађанину Драгану Марићу достави информације које се тичу рушења објеката у Херцеговачкој у изборној ноћи између 24. и 25. априла прошле године, повереник је тужилаштву прво изрекао четири мање казне од по 20.000, а потом и веће по 180.000 динара – укупно 800.000 динара.

Прва казна од укупно 200.000 динара стигла је на адресу тужилаштва након што је одбило да поступи по решењу повереника, односно да Марићу достави деловодне бројеве докумената по којима је Сања Ђурић, поступајућа тужитељка у случају Савамала, обавестила јавног тужиоца Вишег јавног тужилаштва, МУП и Народну скупштину због одбијања полиције да поступи по захтевима и ургенцијама, као и дисциплинским пријавама против лица која су се оглушила о захтеве и ургенције.

Затим, друга новчана казна је уследила јер је тужилаштво одбило да поступи по решењу повереника, односно да обавести Марића да ли је поднело кривичне пријаве против овлашћених лица у МУП-у због одбијања да поступе по налозима и ургенцији Вишег јавног тужилаштва.

Трећа казна, такође од укупно 200.000 динара, уследила је када тужилаштво није испунило решење повереника да Марићу достави биографију поступајуће тужитељке Сање Ђурић. Дакле, служба повереника Шабића је за ова три предмета 24. фебруара прво изрекла три мале новчане казне ВЈТ-у (по 20.000 динара), да би након што тужилаштво није поступило по решењима повереника казнило ову институцију 20. марта са по 180.000 динара.

На крају, четврта новчана казна од 180.000 динара стигла је у тужилаштво 5. априла (претходно кажњено са 20.000), јер Марићу није доставило документа из којих се може сазнати име и презиме службеног лица, као и назив радног места на које је распоређено, а које је 29. септембра 2016. у име Вишег јавног тужилаштва „телефонским путем известило јавност о захтеву за приступ информацијама од јавног значаја број: 3662“, односно о поступању према решењу повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

Ј. Диковић / Данас

4 коментара

 1. AKO TE KAZNE PLACA TUZILASTVO ONDA SU TO NARODNE PARE, AKO PLACA ODREDJENA OSOBA IZ SVOG DZEPA, ONDA JE DRUGA PRICA

 2. теоретичар

  А кој су qурц ови повереници?
  Јел су ону у некој родно равноправној вези са Павелићем?
  Заболе ме за тужиоце, све је то корумпирана банда, али ови повериници су канда за степеник виши.

 3. Ово је доказ анархије коју вучић упорно проширује и ствара систен хаоса у држави да би опстао на власти. Државно тужилаштво мора и словима мора да поштује постојеће законе СРБИЈЕ. А пошто их не поштује ко и вучић лажовчина одмах поднети кривичну пријаву и пред суд и то специјални јер је очигледно да ту постоје више лица која су се удружила и извршавају КД на штету грађана СРБИЈЕ и непоступања по службеној дужности. Али кад немамо државу него анархију онда су овакве појаве свакодневне и прогресивно се шире а то директно води у немире где сви губимо.

 4. теоретичар

  Коликогод тужиоци понекад ураде исправну ствар, ипак су олош већ вековима.
  Ништа боље није било са тужиоцима ни пре 50 година.
  Јавни Тужилац има право да те оптужи за све што његовом режиму треба и то без доказа. А ти после чупај трње из очију како знаш и умеш. Најчешће понеки трн вечно остане.
  А ови данас не треба ни да постоје.
  Ови данас као да постоје само зато да би били оправдање за још понеког шинтера, као што су повереници.
  Серррри…јски производимо „службенике“. Ко да их неко преко ноћи исерава а дању размазује.
  Бре, овај Западни свет очо у пм дефинитивно и све нас вуче у амбис.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Савамала (Фото: Јутјуб / Srbija Danas!)

Полицајац се нагодио за условну казну у случају „Савамала“

Београд-Полицајац Горан Стаменковић признао кривицу за несавестан рад у случају „Савамала“ и ...

(Фото: Pixabay)

Возио нерегистровану приколицу, осуђен на 40 дана затвора

Куршумлија – Бојан Радовановић из куршумлијског села Ново село осуђен је на ...