(Фото: Србија Данас)
(Фото: Србија Данас)

У акцији војне полиције и ВБА приведен пуковник ВС

Београд – Војна полиција, у сарадњи са Војнобезбедносном агенцијом Министарства одбране и Министарством унутрашњих послова Републике Србије, по налозима надлежних тужилаштва у Београду и Новом Саду, спровела je полицијску акцију током које је саслушано више лица због основане сумње да су извршила кривична дела трговина утицајем и злоупотреба службеног положаја.

Како је саопштило Министарство одбране Србије, након вишемесечног ангажовања и прикупљања доказа, приведен је припадник Војске Србије пуковник В.С. коме је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће уз кривичну пријаву бити спроведен надлежном тужиоцу.

Вулин не жели да коментарише хапшења до пресуде

Министар одбране Александар Вулин изјавио је да не жели да коментарише случај хапшења припадника Војске Србије пуковника В. С. који је ухапшен због злоупотребе службеног положаја и трговине утицајем док се не донесу одговарајуће пресуде против њега.

Војска Србија веома води рачуна да сачува свој углед и углед сваког припадника, навео је Вулин.

„Наравно да ћемо увек поступати у складу са законом и у складу са налогом надлежног тужилаштва. Оно што је сигурно, то је да је Војска Србије не без разлога једна од најпоштованијих институција у нашој земљи, између осталог зато што води рачуна о свом угледу и онима који у њој раде”, истакао је Вулин приликом обилазака радова на изградњи нових хангара у касарни „Бошко Палковљевић Пинки” у Сремској Митровици.

Танјуг

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: АФП)

Буди се Јапан: Први пут после рата, активирано 1.500 маринаца за брзо деловање

Токио – Јапан је активирао своју прву јединицу маринаца од Другог светског ...

(Фото: АП)

Американци излазе из Сирије — али не још

Вашингтон – Политика Сједињених Америчких Држава о Сирији се није променила, нема ...