Ваљево (Фото: Викимедиа)
Ваљево (Фото: Викимедиа)

У Ваљеву полиција одлучује о дочеку Нове године

Ваљево- Град Ваљево одлучио је да свечани дочек Православне нове године буде на јавној површини која је у власништву града, што је као и организатор уредно и пријавио, рекао је за Глас западне Србије градоначелник Ваљева Слободан Гвозденовић.

 

 

Међутим јавио се проблем, јер је на истој јавној површини дочек Нове године по Јулијанском календару је пријавила и Српска радикална странка (СРС) у полицији.

,,Град је све урадио по протоколу што је било предвиђено за организовање оваквог скупа. Ангажовали смо Агенцију за обезбеђење, обавестили смо јавна предузећа, добили смо дозволе од свих надлежних служби за заузимање јавних површина и што је најбитније за грађане платили смо ангажовање Шабана Шаулића”, рекао је Гвозденовић

Он додаје да СРС жели да на истом месту и у исто време где, град организује дочек, има свој програм који се састоји од ди џеја, трубача и обраћања председника Окружног одбора СРС.

,,Закон дозвољава да на једном исто месту може више организација пријавити скуп, али не могу заузети јавну површину чије је титулар град без сагласности надлежних служби у Градској управи”, истакао је Гвозденовић.

Према његовим речима, полиција треба да уради безбедносну процену и да писмено обавести или град или радикале коме скуп забрањују.

Иначе, Српска радикална странка је ванпарламентарна јер нису прешли цензус на претходним изборима.

 

 

 

 

Глас западне Србије

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Зоран Красић (Фото: Новости)

Преминуо Зоран Красић

Београд – Зоран Красић, један од оснивача Српске радикалне странке, преминуо је ...

(Фото: Танјуг)

Ваљевац први заглавио затвор због новог Закона о саобраћају: 15 дана иза решетака

Београд – Прву казну по новом Закону о безбедности саобраћаја на својој ...