Фонтана на Славији (Фото: Принтскрипт)
Фонтана на Славији (Фото: Принтскрипт)

Уместо хлеба само игре: Власт оснива „комисију за музику из фонтане“

Београд-Половином септембра ове године фонтана на Славији ће добити нов музички репертоар, будући да је формирана нова комисија за реализацију уметничког рада фонтане. Уз то, за најмлађе суграђане ће бити емитоване дечије песме, а биће промењен и термин и дужина емитовања музике.

„Игра рокенрол фонтана на Славији“ (видео)

Фонтана на Славији ће од средине септембра добити нови репертоар, а о музици која ће се слушати са ње одлучиваће комисија у којој су два композитора, директор „Дадова“ и један од челника „Београдског водовода“.

Фонтана на Славији нашла место и међу правописним задацима

Нешто више од годину дана од када је фонтана на Славији почела да емитује музику, репертоар песама ће бити промењен. Од јесени ће га чинити више од 80 музичких нумера различитих жанрова, а викендом ће се за најмлађе суграђане пуштати дечије песме.

Кад Мали лупета глупости и зеза гладан народ: Фонтана није пукла, она прелива

„Број музичких нумера биће повећан, односно музика ће бити разноврснија. Комисија ће одабрати више од 80 нумера, које ће се емитовати са фонтане у наредном периоду. Ради се о популарним мелодијама домаће забавне, поп-рок, озбиљне и дечије музике, као и нумерама из најгледанијих домаћих филмова и серија“ – каже Владирим Шобот, руководилац Службе за комуникацију и координацију односа са јавношћу ЈКП “Београдски водовод и канализација”.

Оформљену комисију за реализацију уметничког рада фонтане на Тргу Славија, како се ово тело зове, чине композитор Владимир Граић, композитор Мирољуб Аранђеловић Расински, директор Омладинског позоришта “Дадов” Владимир Мијовић и извршни директор за водоводни систем “Београдског водовода и канализације” Павле Јанковић.

Владимир Граић Граја, иначе, познат је као композитор песме “Молитва” којом је Марија Шерифовић победила на Евросонгу 2007. године, а осим тога његове су и “Луди летњи плес” Фламингоса или неке од песама Маје Николић, а Мирољуб Аранђеловић Расински композитор је класичне и филмске музике.

Станари околних улица који су се жалили на неприкладно време емитовања, али и на веома мали број нумера које се врте годину дана, моћи ће да одахну, јер је Шобот најавио и да је у плану мењање термина и дужине емитовања.

„Уместо од 20 до 22 сата, фонтана ће “певати” свакодневно од 19.05 до 19.30 сати, а викендом ће време од 12.05 до 12.30 бити резервисано за дечију музику“ – каже Шобот.

Ј.Алексић/Блиц

 

5 коментара

 1. Pevajuca fontana i izdaja Kosmeta.

 2. ПРЕДСТАВА БЕЗ ПРЕДСТАВЕ ЈЕ НАША ВЕЛИЧАНСТВЕНА ПРЕДСТАВА?

  Народу у Србији се приређују стално различите, по областима и интересима, представе. Поготову сада, утркују се представе о повећању пензије веће но икад, санирању пропасти аутопута код Грделичке клисуре, решењу вековног сана о КиМ, избору стратешког партнера за представу РТБ Бор, економаском просперитету земље и престижу са светским и европским представе земаља. Ове представе није узео господин Милорад Ћосић Ћоса, јер је на пензионерској инфузији, ове а представе су неограничене временски, лажне су и невероватне. Ко да им верује када је и иноватор према њих неповерљив. Шире о томе:

  ♣ Највећа је представа конференција за медије ΛV. Он каже све, а други ништа. Слушају?
  ♣ Следећа представа је појава премијера(ке). Ништа не каже, а све је рекла.
  ♣ Добра представа је када неко зуцне некомпатибилно са ΛV. Тај постаје државни непријатељ број 1 и без представе.
  ♣ Солидна представа је када министар војни прича о војсци и наоружању. Ко му рече?
  ♣ Стална је представа на ТВ када чујемо да живимо богато и најбоље но икада, а то када?
  ♣ Наша представа је “вишедимензионално огледало” рушења потпорног зида у Грделичкој клисури. У нашој земљи све је представа која се види на рушењу и санацији рушења потпорног зида. Епилог: све се руши, све се диже као к…ц? Не зна се ко с ким и како?
  ♣ Највећа привредна представа је налажење стратешког партнера за РТБ Бор. Ову представу гледају људи, врапци и остали. Још није крај.
  ♣ Најзаступљенија представа је повећање пензије и она траје кратко, целе године и опет.
  ♣ Најзанимљивија представа је када вођа изнесе став, а његови сарадници то понављају као папагаји до следеће представе, како би запамтили дементни пензионери.
  ♣ Представа будућности је окретање ток Јужне Мораве на југ, како стоје ствари, за наше вође и то је могуће решење?

  Има још представа, а за сада и ове су довољно досадне.

 3. E, a sad da to iscupate i novu, bolju, vecu da postavite, a ne Rumuni da budu bolji od vas!

 4. Pih, pa ovo vase je patuljak spram rumunjskih cuda, vise sljasti, vise vristi, sve vise, utata:

  „Kompleks se sastoji od 44 fontane u krugu od 1,4 kilometara, i gradske vlasti glavnog grada Rumunije tvrde da je to najveći kompleks fontana u Jugoistočnoj Evropi. Multimedijalni šou praćen predstavama će se od 28. septembra odigravati svakog četvrtka, dokle god vremenski uslovi to budu dozvoljavali.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Народна библиотека Србије (Фото: Новости)

Катанац на Народну библиотеку после погибије два радника

Београд-Народна библиотека Србије ће бити затворена све док надлежни из противпожарне заштите ...

Брука:Шиптари провоцирају усред Београда, власт ћути (фото)

Београд-На друштвеним мрежама осванула је фотографија на којој се види црни БМW ...