(Фото: Getty Images)
(Фото: Getty Images)

Упозорење РХМЗ: Стижу нам ледени дани и олујни ветар

Београд – Од недеље па све до 1. марта на подручју Србије очекују се ледени дани, у којима се температуре неће дизати изнад нуле.

У јутарњим сатима биће умерен, локално и јак мраз, а у већини места у земљи температуре ће се кретати од -10 до -5 Ц, док ће дневна температура бити од -6 до -2 Ц саопштио је данас Републички хидрометеоролошки завод.

У недељу 25. фебруара и почетком наредне седмице очекују се нове снежне падавине уз формирање, односно повећање висине снежног покривача. Очекивана висина снега је од 5 до 10 цм на северу, од 10 до 20 цм у осталим пределима, а на планинама локално и више.

У Србији ће сутра бити претежно облачно, местимично са кишом, ујутру и са суснежицом, само у Тимочкој Крајини, на северу Војводине и на планинама са снегом уз мање повећање висине снежног покривача. Чешће падавине очекују се ујутру и пре подне, прецизирају у РХМЗ. Ветар ће бити слаб и умерен, у кошавском подручју местимично и јак, југоисточни и источни, на југу Баната повремено са ударима олујне јачине.

Уз јак и олујни ветар на планинама источне Србије могућа је појава снежних наноса. Јутарња температура од -1 до 4 Ц, највиша дневна од 1 Ц на северу и у Тимочкој Крајини до 8 Ц у централним и јужним крајевима.

У Београду ће сутра бити претежно облачно, већи део дана без падавина, само је повремено могућа слаба киша, а ујутру и суснежица. Очекује се умерен ветар, повремено и јак, југоисточни, а јутарња температура ће бити око 1 Ц, док ће највиша дневна достићи око 4 Ц.

У петак у већем делу Србије се очекује престанак падавина, само ће се у Тимочкој Крајини задржати облачно време са снегом. У суботу на северу суво, у осталом делу са слабим падавинама. Од недеље веома хладно уз нове снезне падавине и формирање, повећање висине снежног покривача. У јутарњим сатима умерен и јак мраз, а дневна температура испод нултог подеока.

Танјуг

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Скандалозно ћутање: Тирана повезује Улцињ и Рашку област, а у Подгорици мук

Изјава  Реџепа Хотија да евентуална подела Косова не би била могућа без ...

(Фото: Вебтрибуне.рс)

„Осећа се приближавање и дисање антихриста … после ових картица стављаће жиг!“

Поштовани читаоци, доносимо вам превод разговора са чувеним сверуским старцем, Кирилом (Павловим) ...