(фото:Јутјуб/Принтскрин)

Усташе настављају са дивљањем:Цркву поливали пивом и претукли свештеника

Задар-Двојица младих мушкараца у Цркви Светог Јосипа у Задру, у недељу ујутру око осам сати између клупа за вернике, проливали су пиво и још неку течност, вређали вернике, а онда побегли да би нешто касније претукли и свештеника, јавља „Вечерњи лист“.

Када је један од верника све испричао свештенику (36), он је потрчао за њима тражећи објашњење догађаја. Но, двојац вандала га је физички напао и лакше повредио. Свештеник је задобио огреботине на глави, модрице на рамену, као и рану на подлактици.

Према опису нападача од којих је „један био истетовиран по рукама и ногама“ полиција је привела двојицу младића од 20 и 23 године на информативни разговор о нападу на, како је потврђено из полиције, свештеника који је уједно и полицијски капелан.

Како наводи „Вечерњи лист“, више пута су покушали да контактирају свештеника, али нису успели да добију коментар на наводне сумње да иза овог физичког, али и више вандалских напада на црквену имовину стоје „припадници секти и окултизма“, како се помињало.

На цркви је наводно већ раније исписиван низ графита и пентаграма.

„Обрада случаја је у току и зато још не можемо да говоримо о прекршајној или казненој одговорности починитеља“ – рекао је портпарол ПУ Задарске Елис Жодан.

М.Ж./Вечерњи лист/Ало

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Хорор у краљевачкој болници: Жена с ножем покушала да нападне особље

Краљево-У Општу болницу у Краљеву, непосредно иза поноћи, ушла је Д.А. (37) ...

Монтенегринима није доста: Нападнути младићи из Србије у Сутомору, један у коми

Бар-Држављанин Србије, С. Н. (28) из Руме, у критичном је стању од ...