(Фото: Танјуг)
(Фото: Танјуг)

Ужас: 300 педофила ухваћено у Србији!

Београд – Најмање 300 педофила ухапшено је од 2010. у акцијама „Армагедон“ Одељења за високотехнолошки криминал МУП Србије и Управе криминалистичке полиције. У акцији „Армагедон“ ухапшено је више од 150 интернет педофила, а само прошле године 54 њих нашло се иза решетака.

Нажалост, судови су до сада свега 18 њих осудили на затворске казне. Број ухапшених педофила далеко је већи јер је и Управа криминалистичке полиције МУП Србије паралелно ухапсила исто толики број предатора који су сексуално злостављали најмлађе.

Истраживање Уницефа и Института за психологију Филозофског факултета у Београду, спроведено 2012, показало је да је деци и младима интернет веома доступан, да је ризицима на тој мрежи било изложено 62 одсто старијих основаца и 84 одсто средњошколаца, који су најчешће прихватали позиве на пријатељство непознатих особа.

Четују са старијима

Чак две трећине испитаника активно је комуницирало с непознатим особама путем чета, док је око шест одсто основаца и 15 одсто средњошколаца чак и прихватило састанке с њима.

Иначе, Радиша М. (63) из Голупца, коме је одређен притвор до 30 дана у затвору Забела због сумње да је пре три дана имао недозвољене радње са својим унукама од четири и пет година, негирао је кривицу, сазнају београдски медији.

Он је, како се сазнаје, на саслушању тврдио да им није ништа радио.

„Ишли смо по играчке, сагињао сам се и шорц је мало спао, па сам га у том тренутку подигао“, рекао је Радиша.

Мајка девојчица је за медије објаснила да није видела шта је њен отац радио с девојчицама, али и да нема разлога да сумња у своју децу.

„Оне су исувише мале да би лагале за такве ствари. Уосталом све, можда с више детаља, испричале су психологу који је с девојчицама био два сата“, испричала је мајка.

Ипак, у полицији не искључују могућност да се ради о лажној пријави, с обзиром да се изјаве осталих чланова породице разликују од детаља у пријави.

Вести

један коментар

  1. Србија опљачкана, пљачка се и даље, изнете милијарде а јуре се „педофили“ где их има и где их нема и то још на првим странама медија!? Зашто? Има их у енглеској мора их бити и у Србији. Енглеска платила акцију и „мора да буде резултата“. Снаја се посвађа са свекром и ето „педофила“, у тим акцијама хапсе се и улични продавци порно ц.д.-а … зато има мали број осуђених у односу на приведене. Сетимо се само ранијих хапшења са „шокантним“ материјалима које треба „истражити“ и јел истржено и обелодањено? Велика „акција“ привођења „педофила“ је била пре смртоносних напада педофила у Лединцима, Зајечару … и како ти педофили нису похапшени пре злочина!? Да ли је од почетка акције армагедон смањен број злочина према деци или није? Испадне да се повећао, ту стварно нешто није у реду … http://www.blic.rs/vesti/hronika/ove-godine-uhapseno-35-osoba-zbog-decije-pornografije/4q2g89g…“у Србији програм финансира влада В.Б.“ завршава текст у блицу …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Thinkstock)

Полиција апелује: Возите опрезно, за 24Ч страдало шесторо

Београд – Саобраћајна полиција упозорава да је у последњих 24 часа шесторо ...

(Фото: Принтскрипт)

Срамни поступак полиције према ратарима који су мирно протествовали (Видео)

Кула – Миран протест ратара у месту Липар код Куле завршен је ...