(Фото: Gettyimages)
(Фото: Gettyimages)

Ватикан и Енглеска круна проглашени су за транснационалне криминалне институције према међународном праву

Београд – Србија би могла да тужи Хрватску због геноцида над својим народом четрдесетих година прошлог века и због тога што се геноцид поновио деведесетих. Ускоро ћу вашим грађанима на располагање ставити своју мрежу судова (International Commn Law Court of Jusitece – ICLCJ) која функционише од 2010. и окупља правнике из 21 земље.

Овај суд је судио и за геноцид у Канади над Индијанцима и последица тога је да је влада у Отави, у посебној декларацији у парламенту, признала да је извршила културни геноцид над Индијанцима.

Овако, ексклузивно за „Новости“, говори теолог Кевин Анет, бивши протестантски свештеник пореклом из Ирске, који је постао планетарно популаран доказавши да су од 1832. британска круна и Католичка црква починиле геноцид над домицилним урођеничким племенима у Канади, који је трајао све до почетка овог века. Човек са двоструком номинацијом за Нобелову награду за мир 2013. и 2015. тврди да се погром над Индијанцима, баш као и много година касније над Србима, вршио „на истим доктринарним ватиканским документима“, до којих је, како тврди, тим који предводи дошао у библиотеци у Риму.

„Први пут за судбину српског народа у 20. веку сам чуо од Јованке Совиљ, пореклом из Лике, која је емигрант у Канади. Образац геноцида над вашим народом у Хрватској исти је као и са Индијанцима. Рецимо то овако: језик је део душе народа. Када посматрате геноцид било где у свету, прво што империја чини јесте да језик уништи. Када покушате народу да одузмете језик, нападате Бога тог народа. Тако је Канада направила закон да је злочин говорити на језику урођеника. Да ли се то догађало и догађа у Хрватској четрдесетих и данас – да! Затим је уследило остало. Геноцид је прихватљива политика цркве и државе. Прва фаза је истребљење народа, други аспект је сакрити злочин, односно писати историју и објавити је другачије и трећа – укључити жртве злочина у нови идентитет. Да ли вам звучи познато?“

Како замишљате суђење Хрватској за геноцид?

Са организацијом суђења кренућемо од септембра. Постоји обиље докумената и доказа о догађањима на територији НДХ током Другог светског рата, као и о догађањима деведесетих. Људи, правници укључени у рад ICLCJ, пренеће сва своја искуства у Србију, а српски правници су ти који треба да напишу оптужницу, доведу сведоке… Ви Срби морате размислити и о тужби против НАТО за бомбардовање 1999. То је био нечувен варваризам, за који одговорни нису процесуирани.

У доказивању намере геноцида код Католичке цркве позивате се на ватиканска доктринарна документа?

Према Романусу понтификусу, који је на снази од 1455. и Интеркарактери из 1493, свако ко није католик нема право да живи нити право на земљу као ни право на одбрану себе. У овим документима католички краљеви се обавезују да освоје пагане и сарацене и то долази из закона донесених због Крсташких ратова. Према њима, институтом „индулгенције“ се опраштају сви грехови почињени у име католичанства. Чак се поручује „крсташима“ да ће се чинећи злочине против других вратити у првобитно стање блаженства.

Тврдите да су ова документа и даље важећа?

Има ли бољег доказа за то него што су речи данашњег папе Фрање који је недавно, обраћајући се Американцима, рекао да дела католичких мисионара на северноамеричком континенту треба и данас да их надахњују. Само на плантажама трске у Калифорнији католички клер је побио хиљаде урођеника који су тамо радили у најтежим условима.

На суђењу за геноцид против канадске владе и уједињене Католичке и Англиканске цркве у тој земљи, суд и 58 поротника у Бриселу су осудили тридесет особа…

Међу оптуженима су били тадашњи папа Бенедикт, Јозеф Рацингер, бивши кардинал Тарцисио Бертоне, Елизабета II од Виндзора (краљица Британије) и канадски премијер Стивен Харпер. Пошто је пресуда на 25 година затвора донета фебруара 2013. године, тадашњи папа Јозеф Рацингер и три кардинала поднели су оставке. Претходно их је влада Шпаније обавестила да би могла ухапсити Бенедикта ако би ступио на њено тло због доказа о његовој умешаности у трафикинг и злостављање деце, који су поднети на самом суђењу.

На суђењу из 2012. осуђена је британска краљица?

Ватикан и Енглеска круна проглашени су за транснационалне криминалне институције према међународном праву. Осуђени су за извршење или прикривање злочина против човечности и учествовање у криминалној завери за његово спровођење. Енглеска краљица је осуђена и због своје водеће позиције над црквом и канадском владом који су починили ове ужасне злочине.

Како сте почели да изучавате геноцид?

Све је почело 1992. када сам као протестантски свештеник добио намештење на западној обали Канаде у Порт Албернију. Тада је отпочео мој рад са урођеничким народом и почео сам да добијам информације и директно сагледавам шта је прави узрок високог процента зависности од дроге, високе стопе самоубистава и насиља у породици међу урођеничком популацијом. То је директна последица живота у црквеним школским интернатима за Индијанце у које су деца одвођена након отимања од родитеља. О злочинима према индијанској популацији у Канади сведочи моја књига „Више није скривен: Геноцид у Канади, прошлост и садашњост“, као и мој филм „Непокајници“, снимљен 2006, у коме индијански урођеници сведоче о годишњој стопи смртности од 50 одсто деце која су похађала католичке и англиканске школе за Индијанце, као и организованом нестанку, тортури, експлоатацији и убиствима жена и деце на западној обали Канаде.

Шта се догодило после ваших књига и филма?

Филм је 2006. награђен у Њујорку на најпрестижнијем филмском фестивалу посвећеном људским правима, да би потом почео мој прогон и лов на људе, Индијанце, који се појављују и сведоче. Од десетине њих који су причали пред камерама, данас је живо њих двоје! Многи су умрли под чудним околностима. Ја сам у протестантској цркви рашчињен… Ипак, преживео сам. Године 2010. с групом независних интелектуалаца, судија, правника, направио сам први Трибунал за злочине цркве и државе и сада наш центар броји више од 800 људи.

Политички и правни покрет

Колико је реално јака мрежа судова коју сте основали?

Сврха ИТЦЦС судова је да обједине преживеле у геноциду и да формирају снажан политички, духовни и правни покрет за укидање Ватикана и влада одговорних за историјске и текуће злочине против човечности. Оригинална „ИТЦЦС федерација“, установљена у Ирској 2010, састављена је од судова из Ирске, Енглеске, САД, Канаде и Италије, укључујући и организације „Заборављене жртве“ (Антрим, Ирска), „Пријатељи и рођаци несталих“ (Канада) и „Уједињени против црквеног терора“ (САД)…

Необјашњиви удеси

Кажете да су бројни сведоци ваших истраживања пострадали, ви сте живи…

Не знам колико сам жив. Да бих ово радио један део мене је морао да умре. Имао сам и ја необјашњиве удесе колима, али колико сада слутим, оставили су ме да живим да од мене не праве мученика.

Новости

9 коментара

 1. Лазар Хребељановић

  Куку леле одма има да се насекира Мирослав Гавриловић који себе сматра патријархом, такође има да се насекира и Вучић због Британаца ипак су му саветници Тони Блер ….

 2. У својој краткој историји, енглези су побили 440 милиона људи, а Ватикан 270 милиона.

 3. Pod ovim izrodima Srbija nikoga tuziti nece ! Moze samo da se izvinjava svima sto nisu vise Srba pobili.

 4. Pohlepa.........od bolesti do.......vrline

  Srpski fašisti………tuže zapadane fašiste………..da bi ih oslobodli krivice!

  • А фашиста пише па се у чуду нађе јер незна ни ко је а ни шта је а незна ни корене свог порекла па лупета и пише. Но тешко је таквим бићима да живе а да незнају своје место на земаљској кугли јер вечито морају да траже своје корене а да живе на туђој земљи па зато су овако мале памети.

 5. За злочине на територији НДХ осим Хрватске треба тужити и ФБиХ.

 6. Vladimir Velebit: „…Kada sam određen da sa Đilasom i Kočom Popovićem putujem ilegalno za Zagreb, i tamo u ime Vrhovnoga štaba NOV i POJ pregovaramo sa nemačkom komandom o prekidu međusobne borbe, da bismo udruženi likvidirali četnike (kasnije bitka na Neretvi u kojoj su četnici praktično likvidirani kao veća vojna sila) ja nisam želeo ništa da znam o detaljima, niti sam se trudio u tome pravcu. Rezonovao sam: ako više znam pod mukama mogu više i da odam. Ako manje znam ili ništa ne znam – biće mi lakši položaj, psihološki. Ništa ne znam, ništa ne mogu da odam!“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Фудбалска репрезентација Србије победила Костарику са 1:0

Казањ-Фудбалери Србије победили су Костарику 1:0 (0:0), у првом мечу Групе Е ...

(Фото: Видовдан)

Змај Огњени Вук, историјска личност са митском биографијом

Био је деспот без деспотовине, јунак без мане и страха, узданица без ...