Зоран Станковић (Фото: Новости)
Зоран Станковић (Фото: Новости)

Влада Србије размотриће све захтеве Прешева

Прешево-Шеф координационог тела за југ Србије, Зоран Станковић, обишао је општину Прешево, где се састао са представницима локалне самоуправе и разговарао са представницима ове општине први пут након избора.

 

Станковић лажима прикрива немоћ државе у Бујановцу

Зоран Станковић је саговорницима обећао да ће Влада Србије размотрити све захтеве општине Прешево и помоћи у решавању проблема.

 

Станковић је навео да очекује расподелу буџета службе координационог тела који ће износити око милион евра.

„Разговарали смо о проблем уџбеника које треба обезбедити за наредну школску годину. У разговорима који су обављени у Министарству просвете између представника Националног савеета Албанаца, договорено је да у најскорије време Савет предложи уџбенике за превод за почетак наредне године“, рекао је Станковић у Прешеву.

Како је навео, потребно је урадити један веома обиман административни део за захтеве општине Прешево али до сутра чекају да општина предаје све захтеве координационом телу Владе Републике Србије.

Надамо се, казао је, да ћемо до сутра добити све те захтеве и да ће то бити једна добра основа за обезбеђење средстава за функсионисање других система у општини Прешево.

„Надамо се да ће и ове године средства Координационог тела износити исто око милион евра и да ће то помоћи локалној самоуправу. Разговарали смо и везано за отварање судске јединице у Прешеву и отварање граничног прелаза у Миратовац. Очекујемо да ће обе државе обезбедити услове да тај гранични прелаз са Македонијом буде отворен“, додао је Станковић.

Општина Прешево има нову власт од децембарских избора и након дужег времена у Скупштини општине заступљена је и коалиција српских партија „Александар Вучић – за Србију јединствено“, која је прешла цензус и освојила два одборничка мандата.

 

 

РТС/Танјуг

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Брнабић:Моја моћ долази од Вучићеве подршке

Једна од највећих снага Србије је што имамо председника Републике и председника ...

Да ли је Синиша Мали једина промена у Влади Србије?

Београд-Градоначелник Београда Синиша Мали следеће недеље требало би да постане нови министар ...