(фото: Твитер)

Војислав Шешељ: Вучић не сме да оде чак и ако изгуби

Београд – Најбољи сам од свих кандидата по стручној спреми, политичком искуству, моралним квалитетима, идеолошким вредностима, одан сам Србији и српству и доказао сам да сам спреман да се жртвујем за своје идеје. И најважније, једино сам ја у стању да са председничке функције контролишем Александра Вучића и његову владу.

Овако у разговору за „Новости“ Војислав Шешељ, председнички кандидат СРС, одговара зашто грађани на изборима 2. априла да гласају баш за њега.

Остатак опозиције вас прозива да сте омиљени Вучићев опозиционар и да у кампањи за његов рачун нападате друге кандидате?

То није истина. Тако су ми говорили и да сам Милошевићев омиљени опозиционар, а ја сам са њим жестоко ратовао, политичким средствима наравно. Били смо у сукобима, али смо имали и периоде сарадње. Што се Вучића тиче, нико га није оштрије и жешће нападао због његове економске политике, потеза поводом Космета, бриселских споразума, његових појединих министара и злоупотреба функције. Други кад нападају мисле да је довољно упућивати увреде, а то су некомпетентни напади. А ја, ипак, остављам могућност и сарадње са Вучићем у будућности, ако се одрекне ЕУ и преоријентише у правцу интеграције са Русијом. Ценим то што до сада одолева свим притисцима да заведе санкције Руској Федерацији.

Колики освојени проценат гласова на изборима је за вас лош резултат?

За мене је лоше све осим победе. Убеђен сам у пролазак у други круг. Главни конкуренти су ми Јеремић и Јанковић и убеђен сам да ћу их савладати. А у другом кругу преостаје ми Вучић и највише је очекивања од ТВ дуела, који се тад не може избећи.

И синови у кампањи

Како ваши укућани издржавају кампању?

Одлично. Њима је најлепше кад ја нисам код куће, јер нема ко да зановета и поставља свакојаке захтеве.

Да ли је и неко од њих укључен у прикупљање гласова?

Јесу синови, али не иду са мном у обиласке градова.

Како оцењујете наглу популарност Луке Максимовића, то јест Љубише Прелетачевића Белог?

То је једна шаљива епизода. Бојим се да не почне да извргава руглу државне институције, а не само поједине политичке личности. Све што у старту није озбиљно, не може на крају ни да има озбиљан успех.

Уколико не прођете у други круг, хоћете ли подржати Вучића или противкандидата?

Немогуће је да не уђем у други круг.

Зашто сматрате да Вучић треба да остане премијер уколико ви победите?

Не може он, ако изгуби изборе, као што је почео да прети народу, да диже руке од свега и одлази. Не може да оде кад хоће, него Влада мора да настави да функционише. Кад положим председничку заклетву, тад може да поднесе оставку, што је аутоматски оставка Владе, али како је његова странка најбројнија у парламенту, опет бих њему понудио мандат. Ако његова влада поднесе предлог за распуштање Народне скупштине, распустићу је и расписати нове парламентарне изборе.

Како бисте са позиције председника решавали питање Космета?

Председник државе ту не може ништа самостално да уради. Инсистирао бих код Владе да се преговори прекину све док се не формира Заједница српских општина и док Приштина не укине одлуку о отимању српске имовине. Инсистирао бих и да се Русија укључи у преговоре као заштитница Србије, јер их Албанци имају много на Западу. Тражио бих и да се активира Резолуција 1244 којом је предвиђен повратак хиљаду српских војника и полицајаца на КиМ, као и да се дијалог врати под окриље УН.

Ко вам је опаснији ривал: Јанковић или Јеремић?

Свеједно ми је. Обојица су озбиљнији у односу на остале, али ћу их обојицу победити.

Јастог а не рак

С обзиром на вашу озбиљну болест, да ли вам је напорна кампања и свакодневно обилажење Србије?

Коју моју болест?

Имате рак јетре, рекли сте да је једна метастаза нестала, а да друга мирује?

Нисте ви то добро схватили. Медицина је показала да немам никакав рак у организму. Једино ако поједем каквог јастога. Један тумор на јетри је сузбијен, а други мирује и јетра се успешно одбранила.

С. Ј. Матић / Новости

6 коментара

  1. “ опет бих њему понудио мандат.“

    Vojo , pre petnajest godinas , bitanga sa kojom si se okumio je upropastila ogromnu snagu i volju srbskog naroda i doprinela strasnom stanju u kome smo danas. Nemoj da budes kao on. Narod ce te prezreti. Jos uvek ti verujemo i krajnje je vreme da se zaista distanciras od Vucica Tvoju su stranku napustali i dok si robijao ali i kad si iz zatvora izasao. Pazi sta radis , gresku koju sada napravis neces moci da ispravis.

  2. Debeli nadvojvoda me svaki put ponovo ubedi da je brat blizanac n.čankolisca! Toliko foliranja samo njih dvojica umeju da pretvore u politički performans… pitanje svih pitanja je kako jedan tako briljantan pravnički um, do „belog labuda“ postade ponovo „ružno pače“, tj. politikantska nula, ljudsko đubre, obična fukara, ali mora mu se priznati da to ume da naplati…

  3. Vrati se u Hag I zelim ti dozivotnu.

  4. USTASKI KOPILAN,BRANI SIPTARSKOG KOPILANA…pseca pogan dosljacka na“SRPSKOJ ZEMLJI“.

  5. @…GDE STE“SIMPATIZERI USTASKOG-KOPILANA“,koji lizete,pusite,jaja“ustaskom udbasu-sekiju“..???Necu da vas nabrajam,poznati ste na TV-Vas…SLINAVE PICE,RADIKALSKE BUDALE BEZ MOZGA.Verovatno vam doslo iz usrane guzice u praznu glavu da je“lazni vojvoda“obicni cirkuzant koji radi“za veliku lovu“.Da li postoji covek na zemljinoj kugli koji posle“HEMO TERAPIJE NE OSTANE BEZ KOSE“.POSOJIIII TO JE VAS VOJVODAAA-USTASA.“HAGOV VISKI NOS-MEDICINSKI FENOMEN“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Брука: Агенција преварила на хиљаде српских туриста

Београд-Људи који су већ у Грчкој нису могли да се врате јер ...

„Уместо Србије у Европи добићемо Авганистан у Србији“

Београд – Најгора политика је када нема никакве политике. Управо то се ...