(Фото: ЕПА)
(Фото: ЕПА)

Војни кампови на Косову

(Фото: ЕПА)

(Фото: ЕПА)

Београд – Ових дана београдска штампа пише да је већ дуже време јавна тајна да на окупираним територијама постоје војни кампови који увежбавају разне терористичке организације, а на недавној седници Савета безбедности УН, на којој се иза затворених врата расправљало о ситуацији на окупираним територијама, Русија је изнела озбиљну забринутост због најаве да ће „побуњеничке снаге“ из Либије и Сирије да се увежбавају на територији јужне српске покрајине.

Као награду за те услуге Триполи би после формирања владе признао независност Косова, а истим путем кренуо би и Дамаск после евентуалног свргавања Башара ал Асада.

У Београду стручњаке за безбедност таква информација није превише изненадила, јер учестале посете сиријских „побуњеника“ и либијскијских „бораца“, некадашњих противника Гадафија, указују на то да постоје специјалне везе између ових арапских земаља и нелегалних шиптарских структура. Они, међутим, упозоравају да Србија не треба да седи скрштених руку и да мора да реагује јер у супротном може да има негативне безбедносне и политичке последице.

Војни коментатор Мирослав Лазански у изјави за Прес каже „да је ово перфидан пут Приштине за признавање независности“. Према његовим речима „јавна је тајна да на Косову постоје војни кампови који увежбавају разне терористичке организације“.

„То углавном раде приватне компаније великих земаља које су заинтересоване за свргавање одређених режима. Сирија није изузетак, а за те услуге које Косово пружа она ће им узвратити признавањем независности. То ће за Србију да буде велика политичка штета, јер ће се повећати број држава које ће јужну српску покрајину третирати као државу. Поред тога, ако су терористи близу ваших врата, онда она могу да се отворе и на вашу страну, а то може бити Санџак“ каже Лазански за Пресс.

Са њим се слаже и политички аналитичар Душан Јањић који каже „да Приштина не бира средства да би остварила свој циљ, а то је пријем у УН“.

„За њу је и обука побуњеника добар посао ако води ка том циљу. Наравно, то не би било могуће да нема подршке НАТО, а познато је да он стоји иза ‘арапског пролећа’. Они су дали сагласност Приштини за обуку терориста, а рачун ће се наплатити кроз подршку за пријем у Уједињене нације.“

7 коментара

 1. Ma sjebani smo mi vecd odavno,kao da nasa vlada to moze i hoce da uradi. I sami ste vec videli da su mnogi politicari i ministri i predsednici odustali od kosovskog problema,samim tim i srbije a sadasnji predsednik i ministri ce kao bajagi preduzeti neke mere.

 2. Наравно, то не би било могуће да нема подршке НАТО, а познато је да он стоји иза ‘арапског пролећа’. Они су дали сагласност Приштини за обуку терориста, а рачун ће се наплатити кроз подршку за пријем у Уједињене нације.“
  _________________________________________________________________________________
  Naravno da je glavni organizator usRa i njihova N-acisticka A-mericka T-eroristicka O-rganizacija koja je takode obucavala ustaske, muslimanske iz BiH i siptarske koljace a takode pomogla genocid i etnicko ciscenje Srba u ime demokratije.Nebi me iznenadilo da imaju blagoslov od tadica i njegove demokratske stranke.

 3. Mi kao to neznamo?!Našu vlast netangira ništa osim da ližu dupe Amerikancima i da jure i hapse klince koji kliču Mladiću ili skidaju ploče sa njegovim imenom ,u tome su Srpske bezbednosne strukture ažurne!

  • Свака ти је на месту!

  • април соколовић

   Значи „српске безбедносне структуре“ су постали комуналци?
   Па нека!
   Учинили су Србију, од Хоргоша до Драгаша, најбезбеднијим местом на свету па нека мало тезгаре скидањем плоча с Младићевим именом…

 4. А и шизофрени полицајци на улицама туку шетаче. Шта очекивати од Србије?Нема владу а и када буде била изгледаће јадно.Једино Јеремић може да помогне,ако га шиптари убију.Никако друкчије.ЕЕЕЕЕЕ могуће неки амерички сценарио за тај пос`о?

 5. Kosovo i Metohija po nasem Ustavu su sastavni deo Srbije.To sto je okupirano,ili delimucno medjunarodno priznato, ne daje nikome u Srbiji pravo, da ne reaguje na vreme.Zloupotrebu,na gore opisan nacin i/ili bilo koji drugi, nasi politicari, morali bi da javno iznose(sto se kaze ,na sva usta) i u diplomatskim aktivnostima, da podvlace,da ne postanemo kolateralna steta,( nedaj Boze)u buducim aktivnostima,NATO i dr.snaga u sirenju globalne ,,demokratije,,Da ne pocnu da sire ,,demokratiju ,,iz Bondstila,a nas ponovo ali sada sve,ne podvedu, do kraja, pod kolateralnu stetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*