(Фото: Данас)
(Фото: Данас)

Војни синдикат тражи поступак против Диковића

Београд – Војни синдикат Србије затражио је од председника Републике Александра Вучића, као главнокомандујућег Војсци Србије, да против начелника Генералштаба генерала Љубише Диковића покрене поступак, каже се у саопштењу.

Он је данас у Сремској Митровици „на најгрубљи начин вређао једног старешину, називајући га најпогрднијим и увредљивим именима и обраћајући му се са ти“.

Једини репрезентативни синдикат у Војсци и од војнодисциплинског тужиоца тражи да покрене поступак против Диковића јер је „потпуно умишљајно, починио више дисциплинских преступа“.

Према тврдњама синдиката, Диковић је приликом обиласка јединица у Сремској Митровици, злоупотребљавајући службени положај, а супротно одредбама Правила службе, пред више лица, генерала, високих официра и подофицира, на најгрубљи начин вређао старешину.

Војни синдикат позвао је и министра одбране Александра Вулина, да предузме мере из своје надлежности да се такво негативно понашање искорени, „како угледајући се на начелника Генералштаба и његов лични пример, свађе и недисциплина не би постали учесталији и код других припадника Војске Србије, чиме се наноси несагледива штета угледу система одбране“, саопштио је војни синдикат.

ФоНет

3 коментара

 1. Амерички слепи мишеви.
  Војни синдикат под надзором Вулина моли Вучића да покрене истрагу против свог генерала Диковића.
  Луд збуњеног.
  А ако је истина да се јавно кезачио на официра, онда је стварно најобичније…
  Шта год вас воља.
  Док сам ја био неподобни службеник у армији, на мене су се драли генерали, али само у канцеларији, све док један наш велики генерал није од беса просуо врелу кафу на своје јуначке груди. Прво запени и запљуно ме, па онда као мртав ладан саће да сркне кафу, али сети се још једног начина да ме запљНе, нису ме истерали, али од тада се ни један генерал више није драо на мене.
  Наши официри су наши Јадници, само тај роман написала ЦИЈА без књижевног педигреа.

  • Нека будала ми послала коментар пре него сам га завршио и сада врачајте шта сам где тео рећи. И било стварно изненада и ја потрчим али џаба…отишло.
   Или Косовац вирио док сам писао и рекао ај не с… и претисно федекс дугме.
   Оће Косовац, али нека. Није важно.

   • острогорски

    Који, море, Косовац? Јеј онај покојни генерал из Атлантског савета или његов покојни татко, пуковник, који се школовао у Совјетском Савезу?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Вебтрибуне)

Руска војска у Сирији се спрема за сукоб са САД

Вашингтон – Руске снаге у Сирији су стању приправности јер САД разматра ...

(Фото: АФП)

Буди се Јапан: Први пут после рата, активирано 1.500 маринаца за брзо деловање

Токио – Јапан је активирао своју прву јединицу маринаца од Другог светског ...