Александар Вучић (Фото: Принтскрипт)
Александар Вучић (Фото: Принтскрипт)

„Вучић је успоставио границу између „Косова“ и Србије“

Окупиране територије – Најава декларације о опстанку српског народа и српске државе од стране председника Србије у најмању руку делује дегутантно. Александар Вучић потписивањем Бриселског споразума је себе дисквалификовао да решава било које национално питање, имајући у виду да тај споразум представља издају српских националних интереса на Косову и Метохији.

Председник Републике Србије је успоставио класичну границу између Косова и Метохије и остатка државе Србије, укинуо српске институције на Косову и Метохији па се стога поставља питање како може и са којим правом да брине о српским националним и државним интересима. И што је најгоре, он каже да у јужној српској покрајини мора да се поштује реалност а она се састоји у томе да између Косова и Метохије и остатка Србије постоји граница и да нема институција дражве Србије које је он укинуо. Причом о реалности актуелни председник жели да припреми јавност Републике да би се што лакше отарасио своје јужне покрајине.

Његов шеф кабинета Никола Селаковић нападно говори о заштити српских светиња манастира Дечана и Грачанице и нормалан човек не може да схвати како неко може да брани манастире а да предаје територију на којој се ти манастири налазе.

Борбу за српски културни и национални идентитет не могу да воде они који се спрдају са идејом „Небеске Србије“ и не могу да воде они који се одричу Косова и Метохије као темеља српске државности и духовности. Једноставно, све што постоји духовно код Срба кренуло је од Косова и Метохије. Почев од Светога Саве и житија Светог Симеона и осталих првенаца српске писане речи. Председник Републике Србије се тих вредности одрекао па како онда може да пише декларацију о опстанку српског народа и српске државе када је сам пљунуо на темеље нашег опстанка.

Наведена декларација, не треба бити много паметан, јесте пре свега маркетиншког карактера везана за предстојеће изборе у српској престоници. Онај ко говори и велича протестантизам као туђу религију, која је толико зла нанела српском народу, нема право да себе представља заштитником српске културе и браниоцем српског идентитета.

Са истом намером председник Републике говори о унутарсрпском дијалогу а пре тога се посвађао са свим и сваким називајући своје политичке опоненте идиотима са којима треба да прави компромис о најважнијем српском националном питању. Стога је и чудно да једна таква политичка фигура уопште може да говори о националном опстанку а још мање да прича и склапа договоре о битним државним питањима.

На крају, Александар Вучић зна да критикује Војислава Коштуницу јер је у његово време Косово прогласило независност. Као да је овај то могао да спречи, а није. Али оно што Александар Вучић не жели да призна јесте да је својом вољом, или боље рећи, због својих обавеза према онима који су га довели на власт удаљио Косово и Метохију од своје матице корацима од седам миља. Зато ако жели да стварно буде тај који брине о српским националним интересима нека распише, за почетак, општинске изборе на Косову и Метохији а не да то препушта сепаратистима у Приштини. Скупштина Србије по Уставу Републике Србије расписује локалне избире на целој својој територији. Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ наглашава да је пре доласка Српске напредне странке на власт 2012. године Скупштина Србије раписивала локалне изборе на Косову и Метохији. Нека Александар Вучић прво распише локалне изборе у јужној српској покрајини па нека после тога пише декларацију. У противном, декларација ће бити по оној народној песми „завођење за Голеш планину“.

Косовска Митровица
12.08.2017. године                 Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“

12 коментара

 1. Александар Вучић – од „Велике Србије“ до „албанског Косова“ „највећи подвиг„је потпуна политичка трансформација из националисте у окорелог либерала и комплетна промена ставова у духу антисрпског наратива. Човеку који је са „неподношљивом лакоћом политичког обмањивања“ преко ноћи од загриженог српског патриоте постао осведочени аутошовиниста. Човеку чије име се од тада па надаље налази на платном списку АМЕРИЧКИХ агената од утицаја.

 2. Реч је о политичару који је некада са улица широм државе позивао на обједињавање српских земаља, а данас се под плаштом борбе за учлањење у ЕУ залаже за територијално распарчавање и ово мало Србије што нам је остало. Реч је о политичару који се нимало не устручава да на сваком кораку шири своју србофобију и демонизује српски народ, Реч је о ВУЧИЋУ актуелном председнику

 3. „Не тражимо никакву нашу сувереност над територијама на Косову које настањују Албанци. Неће Србија да се меша ни у њихов живот, ни у организацију власти. Ми хоћемо да европеизујемо Србију, да је уведемо у НАТО, па са тих позиција да бранимо КиМ“, поручује издајник ВУЧИЋ највернији британски и немачки пулен у данашњој окупираној Србији.

 4. Да јеВУЧИЋЕВА борба за очување Косова и Метохије са позиција убрзаног пута ка НАТО и ЕУ била пречица за губитак јужне српске покрајине види се по томе да су евроатлантске тенденције само убрзале процес предаје Косова и Метохије и заокруживања његове лажне државности.

 5. Држава која у свом наручју негује политичке конвертите попут В У Ч И Ћ А осуђена је да тапка у месту, неспособна да изађе из зачараног круга самонегације и анационализма, а њен народ стално бива изложен понижењима

 6. СМРТ ИЗДАЈНИЦИМА!!!!!

 7. На Косову и Метохији (Старој Србији) било је, пола века после Косовске битке, само 46 новоусељених албанских кућа (Албанци су племе са Кавказа које је населило данашњу Албанију почетком 11. века), како сведочи први турски попис из 1445. године за области Дренице и Подрима.

  А српских кућа: 12.844. У жупама: Косово, Сиринићкој, Средачкој, Ибарском Колашину, Биничкој Морави, Призренском Пољу, Лабу Шиптара тада нема.

  У Пећи, на пример, тада није било ниједне албанске породице…

  Чак, 1838. године скоро 400 година после првог турског пописа – у Пећи (како записује Јозеф Милер): Срби чине 92,09 одсто становништва.

  Данас, после НАТО злочиначке-агресије, под називом „Милосрдни анђео“, у Пећи (седишту српског патријарха) живи само неколико Срба!

 8. Албанци воде порекло са Кавказа. Албанија на Каквазу налазила се на истоку ове планине, између Каспијског мора и врха Кавказа. Једино по чему је та стара Албанија била позната јесу велики и опасни пси, такозвани кавкаски овчари.

  Године 1043. побуњени намесник Сицилије, бивши византијски војсковођа Ђорђе Манијак, покреће војску преко Јадрана, у којој је било и Албанаца са женама и децом, да би у бици код Дојрана Манијак трагично изгубио живот.

  Пораженим Албанцима, без бродова који су пали у руке Византинаца, Срби су омогућили да се населе у српском Поморју, околина Скадра (некадашња престоница Србије). Убрзо су се одомаћила два назива за ову етничку заједницу, турски назив Арнаути – “они коју немају где да се врате” и назив Шћиптар, којим су се Арбанаси најрадије називали.

  Населили су се на данашњој територији Албаније, углавном су се бавили сточарством , пошто су живели у планинским пределима све до 17. века.

  Искористили су најезду Турака и тако се одомаћили.

 9. rač je o čoveku koji ne zna šta j država, jer misli da je to batina i ništa više pod toga, a od toga imamo samo nesreću i štetu

 10. GDE NALAZITE OVE DIVNE FOTOGRAFIJE, SA KOJIH BLISTA „PAMET“ ILUZIONISTIČKA? BRAVO!

 11. Реч је о болесном човеку…Психички оболелој особи…која глуми нешто што није…Опамети се народе Сербски…

 12. Албанци као народ пореклом са Квказа су досељени на Балкану. Тада је дошло 4 племена Тоске, Геге Љапе и Шаме, остала племена су словенског порекла, као што си Груде, Климентуи, Берише, …
  Остало је све монтирао Ватикан и Запад, са једним мциљем да се спречи излазак Руса на топло море.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*