Андреј Вучић (фото: Youtube)

Вучић уз помоћ свог брата и најближих сарадника води процес срастања државе и организованог криминала

Београд – Услови су нерегуларнији него икад, блокада најзначајнијих медија је готово потпуна, а на улици штандове опозиције окружују у формацији фаланге и малтретирају униформисани активисти СНС.

Али, све је то секундарно по важности у односу на дипломатску бомбу која је у свету експлодирала прошле недеље, што режим свим силама покушава да сакрије од домаће јавности – то да је Србија доспела на званичну листу држава осумњичених за прање новца и финансирање међународног тероризма! Таквих је само девет земаља на свету, попут Ирака, Сирије и Јемена, каже у разговору за Данас Вук Јеремић, председник Народне странке, одговарајући на питање шта је, према његовом мишљењу, обележило ову кампању.
Шта значи вест да је Србија доспела на такву листу? Какве би могле да буду последице?

То значи да је међународна истрага у току, а бојим се да ће оне довести до трговаца оружјем блиских власти, као и пројекта „Београд на води“, који се финансира уз коришћење сумњивих канала са Блиског истока. Ако се то догоди, уследиће оштре међународне мере према српском банкарском систему, као и притисци, санкције и све остало. То би имало несагледиве последице по нашу привреду и углед у свету.

Да ли то за Вас представља изненађење?

Нажалост, не. У Србији је тренутно у току процес срастања у једно државе и организованог криминала. Њим управља лично председник СНС Александар Вучић, уз помоћ свог брата и најближих сарадника који су се укључили у најопасније криминалне структуре. Ако дозволимо да се тај процес оконча, у Србији ће бандити блиски власти више не само пљачкати и претити, већ почети и да убијају, као што је то данас случај у Косовској Митровици. Они мисле да су недодирљиви, занели су се и почели да шире своје активности у међународну сферу, несвесни последица. Томе се мора стати на пут, а најбржи начин за то је нокаут власти на изборима 4. марта, након које ће закономерно следити њено урушавање.

Како коментаришете постојање такозваних лажних или фантомских листа на изборима у Београду?

Више од две трећине листа које су пријављене за београдске изборе су више или мање нескривено прикупиле неопходне потписе уз помоћ власти, и од ње добиле финансијску и друге врсте подршке. То је јасан показатељ да је режим забринут за исход избора и да не штеди ресурсе како би што могуће већи број грађана преварио тако да свој глас поклоне онима који неће прећи цензус – а сваки такав глас ће се због изборних правила де факто поклонити СНС-у.

Како гледате на тврдње појединих прорежимских листова да сте се „покајали“ што је Ваша странка подржала Драгана Ђиласа као кандидата за градоначелника Београда?

То је напросто неистина. Драган Ђилас је уверљиво најбољи избор за градоначелника од свих који су се кандидовали. Народна странка је урадила велики део посла за нашу коалицију у овој кампањи, и то ћемо наставити да чинимо до краја изборног процеса.

Народна странка је покренула акцију „Залупи врата СНС-у“. Да ли сте задовољни резултатима?

Изузетно сам задовољан, јер смо тиме охрабрили велики број наших суграђана који су претходних месеци били изложени агресивном задирању у своју приватност од стране активиста СНС, и чинећи то вршили разна кривична дела. Најбољи доказ да смо погодили мету је чињеница да је режим прибегао најпрљавијим средствима – одштампали су море лажних налепница са нашим логом и лепили их супер лепком на шофершајбне људима по граду, у намери да их изнервирају. То су познати методи које је Горан Весић користио и у претходним кампањама.

Према Вашем мишљењу, да ли је могућ постизборни савез Ђилас-Шапић-Шутановац?

Верујем да ће странке истинске опозиције, и поред свих махинација режима освојити већину одборничких места у скупштини града. Немам дилеме да ће тада превладати разум, и да ћемо се сви ујединити како би дошло до промене власти у Београду, а убрзо затим и у целој Србији. Народна странка се залагала за јединство опозиције и пре избора, али у том тренутку, нажалост, код неких за то није било довољно слуха.

Контролори на свим изборним местима

На који начин ће Народна странка учествовати у надгледању изборних места? Страхујете ли да ће бити изборне крађе?

Имаћемо контролоре на свим изборним местима, који су за то прошли више рунди тренинга. Изабрани су људи које неће бити могуће поткупити или застрашити. Спреман је и искусни правни тим еминентних стручњака. Сигурно ће бити покушаја изборне крађе, али то нећемо дозволити.

Данас

6 коментара

  1. Tupsone, vučić će predate Kosovo i svi gresi će mu od strane zapada biti oprošteni

  2. Делу тог криминалног ткива припада и аутор овог текста, Јеремић, али он наравно себе не види у том надасве КРИМИНАЛНОМ друштву свих србских политичара, од Милошевића, па до дан данас.

  3. Svi vi pripadnici vadikalne stranke možete samo da prihvatite da mi popu….

  4. Анархиста

    Вучић ово вучићев бата оно,кад дођу избори вучић и вучићеви побеђују на изборима,шта то значи? Аа овчице.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: http://www.tvsrbija.net/)

Колико кошта Велика пропаганда лажи

Полудели Александар Вучић, бориће се за медијски мрак до последњег српског динара ...

(Фото: Принтскрипт)

У последњих 5 година из Србије се иселило пола милиона људи а земља је задужена са још 10 милијарди евра

Београд – Александар Вучић обмањује јавност о задужености земље. Резултат његове власти ...