Маја Гојковић (Фото: Јутјуб)
Маја Гојковић (Фото: Јутјуб)

За кога ради председница скупштине Србије

Београд – Садашња председница Скупштине Србије Маја Гојковић налази се четврт века у самом врху српске политике. Има злобника у њеном родном Новом Саду који подсећају да је она у раној младости завршила и нижу балетску школу, па јој плес по угланцаним паркетима и скупштинским холовима не пада тешко.

Али, ова неизлечена радикалка, која данас има незахвалан посао да ћути отворених уста, сигурно жали за деведесетим годинама кад је као Шешељева узданица, имала право да каже шта год хоће и кад год хоће. Kао слуга на двору Александра Вучића, бачена је у мртву бару српског парламента, где седи и жмирка и повремено нешто нејасно промрмља, као жаба на листу локвања, на коју и личи све више. Где су они славни дани кад је (1995) чак и руководила кратко време Српском радикалном странком, док су Шешељ и Николић (такође кратко) били у гњиланском затвору? Вучић јој такву улогу данас не би поверио ни под каквим околностима.

Свој први новац је зарадила као службени домаћин америчке стонотениске репрезентације приликом отварања здања „Спенс“ у Новом Саду. Са тек напуњених 18 година је имала прву љубавну авантуру (са новосадским глумцем Радетом Чупићем), а касније је била у браку са сликаром Игором Влаисављевићем са којим је живела осам година (од тога три у званичном браку).

У партијске бракове улазила је много чешће. Почела је у Народној радикалној странци адвоката Вељка Губерине, па је касније ушла у Српску радикалну странку, да би коначно учествовала у њеном разбијању и чини пребег у Српску напредну странку. Пре тога, покушала је сама са неком Народном партијом (у кратком савезу са ДСС) и за то време је бесомучно нападала напредњаке, доказујући да се Вучић продао Цанету Суботићу, а да Николић лаже кад тврди да се у Паризу сусретао са инвеститорима за новосадску топлану.

Отац Маје Гојковић, Мита, био је адвокат, а мајка Савка правница. Деда јој је био присталица четничког покрета Драже Михаиловића, па је осуђен на петнаест година затвора (од чега је одлежао десет као „народни непријатељ“). А и она је, као адвокат Српске радикалне странке, знала често да се суочава са режимским правосуђем у време диктатуре Слободана Милошевића и да јавно говори како је то правосуђе корумпирано.

А, шта је данас спречава да слободно устане и да Вучићу каже да је диктатор, да ућути већ једном, да престане да лаже, краде и терорише све око себе? Ушла би тако у историју, као адвокат који је коначно стао на праву страну, који заступа правду, истину и који се не плаши диктатора.

Али, уместо тога, ова оцвала дама, за коју је њен партијски колега Игор Мировић својевремено рекао да му је жао што није на насловној страни „Плејбоја“ (на шта ли би личила та страна?), служи као обична жаба крекетуша у брлогу (не)народне Скупштине којом руководи Александар Вучић.

Н. Влаховић / Таблоид

10 коментара

 1. Dovoljno je videti na sta ovo lici.
  Nakaza.
  U svakom pogledu.
  I to jos psihopata i paranoik.

 2. Лазар Хребељановић

  Не знам за кога ради, али знам против кога, против Срба и Србије !

 3. зоки из панчева

  El ovo Z A B A

 4. ради за оног ко да више пара, променула више странака него мушкараца зато што је гадура, глупа, кварна, шта јој друго преостаје него да се политички проститујише

 5. Sve je lepo popisano uz jedan mali propust, Majina sestra je supruga Vojislava Šešelja. Iz toga proizilazi da su svi oni već toliko dugo na spisku države Srbije po političkoj liniji da su se povezali kao svinjska crevca.A ono zašta su plaćeni, stalo im je kao do lanjskog snega. A sve ono što su omogućili građanima Srbije je samo posledica tog putujućeg cirkusa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Овај видео мора да види цела Србија: Забрањени снимак који плаши СНС!

Посланик Српског покрета Двери Срђан Ного за скупштинском говорницом поставио је неколико ...

(Фото: Србија Данас)

Хоће ли се српска полиција коначно окренути против Вучићевог режима

Српска полиција никада није била тако и толико подређена једном човеку и ...