(Фото: Thinkstock)
(Фото: Thinkstock)

Застрашујуће упозорење потписало 20.000 научника уз додатак

Озбиљна упозорења о будућности и предвиђања катастрофе по човечанство узимају све већи замах.

Писмо упозорења које је првобитно објављено у новембру до сада је потписало 20.000 научника. Реч је о документу који је постао један од најразматранијих научних списа икада, а његови потписници истичу да су коначно успели да утичу на политику.

Прво упозорење, са 1.700 потписа, стигло је пре 25 година од Уније забринутих научника, али експерти истичу да је ситуација много гора него 1992. године, али и да су се готово сви познати проблеми знатно погоршали.

Човечанство се и даље суочава са егзистенцијалним проблемима и великом потрошњом ограничених ресурса, истичу научници. Научници, медији и лењи становници се не боре против тога, истиче се у новом писму објављеном у часописи „Биосајенс“.

Ако се нешто ускоро не предузме, доћи ће до катастрофалног губитка биоразноликости и неограничених количина људске беде, истичу у саопштењу.

Научници су сада дописали део у ком наводе да, заједно са економистима, морају да преусмере свој фокус са подстицања раста на очување планете.

Професор Вилијам Рипл у име свих научника који су потписали писмо истиче да је њихово упозорење човечанству имало велики одјек и да су писмом „погодили у центар“ успевши да привуку пажњу како научних заједница тако и јавности.

Б92

3 коментара

 1. Научници упозоравају одавно али мафијаши и убице који су опљачкали свет не размишљају о последицама јер немају знања да би могли да размишљају о пропасти човечанства. Цео свет је потписао договор о смањењу емисије угљендиоксида у атмосферу осим ТРУЛЕ АМЕРИКЕ. Незнају те убице СРБА И СРБСКЕ ДЕЦЕ ни зашта друго осим само долар долар долар долар…..

 2. Херцег Нови

  Ја ништа нисам разумио о каквој се катастрофи ради?

  • Анархиста

   Ради се о томе,да ће као спасијоци планете и човечанства увести тоталитарни систем робовласништва ,нови светски поредак’ један језик,једна универзална демонократска религија,један новац у чипу,чиповање свих људи,један господар планете месја кога чекају јевреји,један светски нато полицајац кои ће да жари и пали оне кои се не покоре…..
   Но мислим да су се мало зајебали у предвиђању остварења циља,батина има два краја.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

ХААРП Антене (Фото: Васељенска ТВ)

Кина ствара сопствени ХААРП и почиње модификацију климе

Кинески научници планирају да повећају количину падавина на Тибету до десет милијарди ...

(Фото: Thinkstock)

Екстреман експеримент за људску бесмртност згрозио јавност

Свињски мозгови први пут су успешно очувани у животу ван тела током ...