Чедомир Бацковић (Фото: Прес)
Чедомир Бацковић (Фото: Прес)

Због наступа помоћника министра удружења напустила расправу о изменама Устава

Београд-Више тужилачких и судијских удружења напустило је јавну расправу о нацрту измена Устава о правосуђу због иступа помоћника министра правде Чедомира Бацковића.

 

Бацковић као метафора

Јавну расправу напустили су чланови Конвента, Удружења тужилаца, Друштва судија Србије, Удружења тужилачких и судијских помоћника и Адвокатске коморе Војводине.

Како је за Н1 рекао Милан Антонијевић, директор Комитета правника за људска права, Чедомир Бацковић изнео је мноштво увреда и нечега што су судије окарактерисале као претње.

„Због тога смо одлучили да напустимо овакав скуп, јер он не представља ни покушај јавне расправе и у супротности је са оним што је стајало у обавезама у акционом плану за Поглавље 23. Сви одговори које смо чули на постављена питања показали су непоштовање и струке и цивилног друштва“, рекао је.

Расправа је прекинута, након што је Бацковић Конвент назвао „неком врстом Централног комитета“ и након што нису добили одговоре о његовом последњем иступу на ТВ Н1 и другим ставовима.

 

Помоћник министра правде возио украдена кола

„Ово данас показује ниподаштавање и покушај да се једноумље из Министарства правде наметне струци, да се заклони иза грађана и да се заиста не уђе ни у какву расправу о предложеним решењима“, рекао је Милан Антонијевић.

Ипак, како је додао, то више личи на лични обрачун помоћника министра правде са судијама и тужиоцима, него на став нечега што је Министарство правде.

Како кажу у Алумни клубу, представници те организације, Удружења судија прекршајних судова и више судија новосадских судова остали су у сали, па је расправа настављена.

 

Н1

4 коментара

  1. То је огледало анархије коју спроводи снс на власти а без образа и части.

    • ‘Би га, ако бих морао да бирам, онда више верујем неком сероњи из неког министарства, него монструму из Комитета за људска права. А ‘еби га, можда и грешим, на исто му то испаде.

  2. Dok god SRBIJA ne očisti totalno svoje institucije od milogiraca,tapkat će u mestu,i niko to da shvati već jednom!?

  3. Кримос па још помоћник министра. Па како је могао да добије решење за рад у министарству ПРАВДЕ а осуђиван је. И такав да води поступак промене УСТАВА СРБИЈЕ. ТО ЈЕ ОГЛЕДАЛО КАКВА ЈЕ И СНС И ЗАШТО И ТРАЖИ УСТАВНЕ ПРОМЕНЕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Брука: Човек демонстрантима претио да ће их силовати а ево шта је полиција одговорила?

Београд-Неформално удружење грађана „Савски насип“ организовало је неколико протестних шетњи на Савском ...

Због Мундијала може, због горива не: Градска власт у Београду блокирала центар града

Београд-На друштвеним мрежама су поново најављивани протести и блокаде због поскупљења горива. ...