(фото:Н1)

Акција: Одбранимо суграђане од насилног исељења!

Београд-Грађанска иницијатива За кров над главом саопштила је данас да полиција наставља да неосновано хапси грађане који ненасилним протестом настоје да спрече избацивање из станова угрожених породица и позвала грађане да се 14. августа окупе у улици Лунета Миловановића 6 на Коњарнику и да одбране породице Јокић и Дрпљанин од бескућништва.

(фото:Герила.рс)

У саопштењу се наводи да, након неоснованог хапшења 16 солидарних грађанки и грађана 24. јула, који су организованим ненасилним протестом спречили избацивање на улицу избегличких породица из Устаничке 244г, полиција Звездаре наставља да приводи на саслушање учеснике овог подвига.

Подсећа се да је активиста Здружене акције Милош Ињац у уторак позван у полицију у својству грађанина, да би тамо сазнао да је заправо саслушан у својству осумњиченог у кривичном поступку, на основу снимка објављеног у медијима.

(фото:Герила.рс)

У саопштењу се наглашава да си најављена нова привођења активиста.

Иницијатива подсећа јавности да је за уторак, 14. августа заказано принудно исељење породица бивших радника Трудбеника из насеља у Лунета Миловановића 6 на Коњарнику.

Здружена акција Кров над главом позвала је грађане и активисте на солидарну подршку угроженим породицама, са почетком у 8.00 ујутру.

Асистенцију овом исељењу пружиће полиција Звездаре, која је 24. јула приликом асистенције прогону прогнаних из Устаничке 244г похапсила 16 солидарних грађана и која сада наставља кампању застрашивања.

(фото:Герила.рс)

Очигледно је да је полиција Звездаре већ кренула у припреме за принудно исељење радничких породица из Лунета Миловановића 6. Једини одговор на полицијску кампању застрашивања се 14. августа појавимо у Лунета Миловановића 6 у што већем броју и да одбранимо породице Јокић и Дрпљанин од бескућништва.

Данас/Герила.рс

 

2 коментара

  1. Boze gde zive ti ljudi Srbija postaje normalna demokratska kapitalisticka drzava gde nema vise uzurpacija ili da se uzimaju komunisticki krediti koje posle pojede maca a njima ostane imovina ako nemas da placas letis napolje,tako je u svim normalnim zemljama poput Sjedinjenih Drzava,Kanade itd!

    • Има ли имало људскости у теби МОНСТРУМЕ ?
      Иди и лечи се док је још време али поведи и брата свог, ЛУДАКА ВУЧИЋА, па у животу уради бср једно добро дело за спас Србије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: РТС)

Исцурио гас у Народној библиотеци, двоје мртвих

Београд – Два мушкарца преминула су у Народној библиотеци, где је око ...

Драган Ђилас (Фото: Курир)

Драгану Ђиласу стигла понуда за куповину стана у „Београду на води“; Ђилас: Ови стварно нису нормални

Београд-Драгану Ђиласу, председнику Савеза за Србију, је на адресу његове фирме стигла ...