(Фото: AP PhotoVisar Kryeziu)
(Фото: AP PhotoVisar Kryeziu)

Шиптари: Нови Хојт Ји нам је обећао – добијате војску!

Београд – Помоћник државног секретара САД за Европу и Евроазију Вес Мичел у Београд доноси поруку да САД подржавају формирање војске тзв. Косова, каже Фатмир Шехоли.

Шиптарски политички аналитичар је у јутарњем програму телевизије Прва истакао да је Мичел током посете Приштини „истакао своју приврженост Косову“, као и да је рекао да су САД уз Приштину „раме уз раме“.

Како каже, Мичелова посета тзв. Косову је једна од најзначајнијих посета у последњих годину дана. Осим тога, Шехоли истиче да је Мичел у Приштини демантовао писање београдских медија да у Београд доноси пакет САД од четири тачке о Косову.

„Важно је, а то је оставило и највише утиска, то што је недвосмислено рекао да ће у Београд донети поруку о трансформацији безбедносних снага у оружане снаге Косова и да САД то подржавају. Такође, он у Београд доноси јасну поруку да је Америка за то да се дијалог у Бриселу настави тамо где је прекинут“, каже Шехоли.

На питање о томе шта је Мичел рекао о писању београдских медија, Шехоли каже:

„Мичел је на конференцији за медије на вест о пакету прилично шармантно рекао да је, док је долазио из САД у Приштину, видео те „креативности новинарства“. Не верујем да било коме иду у прилог лажне информације о агенди америчког дипломате“, истакао је Шехоли.

Подсећамо, како су у недељу објавиле „Вечерње новости“, САД су припремиле „пакет о Косову у четири тачке“ који ће у наредним недељама бити представљен „пре свега председнику Србије Вучићу“.

Те четири тачке предвиђају да Заједница српских општина добије шира овлашћења и институционалну повезаност са потпредседником шиптарске владе који би долазио из редова српског народа, али и да Београд омогући улазак Приштине у међународне организације. Уколико би Србија пристала, како се наводи, био би јој омогућен брз улазак у Европску унију.

Вести, Б92

један коментар

  1. I koliko vreća za „spavanje“,uz to ide,ili ćemo mi to morati da vam obezbedimo?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Шиптари и Црногорци би да отму још новца од Србије

Београд-Шиптари са окупираних територија и Црна Гора покушавају да издејствују да и ...

Да ли је немачки судија жестоко оштетио Србију? (фото)

Каљининград-Србија је поражена од Швајцарске после велике борбе са 2:1. Ништа ту ...