Велика Албанија (Фото: en.wikipedia.org, Reuters/A.C.)
Велика Албанија (Фото: en.wikipedia.org, Reuters/A.C.)

„Албанци у Црној Гори желе ‘Природну Албанију’ „

Подгорица – “Уколико Влада Црне Горе сматра да су милиони Албанаца маргинална група, то је њено право, али и њен проблем”, поручио је челник Листе за Природну Албанију Кочо Данај у интервјуу за „Дан“.

Кочо Данај је у разговору за подгорички дневник рекао да он није на челу странке, него националног покрета те да Албанци већински желе „Природну Албанију” и знају како да заштите своје симболе.

На оптужбу посланика Дритана Абазовића да „покушава да повампири албански национализам”, Данај је одговорио „да га не занимају албански политичари, мада поштује политички плурализам”.

“Све што ме занима јесте албански народ. Политичари су привремени, народ је вечан”, рекао је Данај за „Дан“.

На реакцију Владе Црне Горе у којој је наведено да он и његова Листа за Природну Албанију представљају маргиналну политичку структуру у Албанији Данај каже:

“Право је Владе Црне Горе да мисли шта год хоће. Не представљам никакву политичку странку, већ национални покрет. Такође, написао сам платформу за „Природну Албанију“ која је послата црногорској влади, јер је платформа преведена на пет језика. Моја мисија, као и оних који ме подржавају, јесте да едукујемо Албанце, где год да су и колико год да су раздвојени, били у долини Прешева, у Црној Гори или Македонији, о њиховим грађанским правима, и мислим да смо постигли наш циљ. Такође, мислим да је Влада Црне Горе видела шта се десило после утакмице Србија-Албанија”, одговорио је Данај.

Он је подсетио да је “од Прешева, Бујановца, Тетова, Скопља, Приштине, Пећи, Митровице, до Валоне, Вашингтона, Брисела, Женеве, Беча, Лондона и других, било више од два милиона Албанаца који су осудили дешавања на стадиону, то јест српски национализам, и прихватили заставу „Природне Албаније”, која се појавила на стадиону”.

“Верујем да смо сви видели коментаре албанских играча из Прешева, Приштине, Тиране и Скадра колико су били спремни да заштите ову заставу. То је национална свест, то значи да Албанци већински желе „Природну Албанију” и знају како да заштите своје симболе. Уколико Влада Црне Горе сматра да су милиони Албанаца маргинална група, то је њено право. Али је такође то и њен проблем”, оценио је Данај.

Он је упитао да ли је црногорски премијер добио позив од стране српског колеге после утакмице Србија-Албанија и шта су разговарали телефоном?

“То је веома важно. Да ли се господин Ђукановић придружио „линији“ коју је тражио Вучић, а против Албанаца и Албаније? Сада долазимо до друге тачке коју ви помињете недостатак званичне подршке албанске владе у вези са уједињењем Албанаца”, додао је Данај.

Он је подсетио да је три дана прије пада Берлинског зида њемачка влада изјавила да не подржава идеју уједињења две Њемачке, али после три дана, када је немачки народ срушио зид, немачка влада је подржала уједињење и то записала у немачком Уставу.

“Да ли сте знали да чак албански Устав признаје албанско уједињење у једну државу као легитимно право? Да ли „званично“ није једнако „стварно”, упитао је Данај у разговору за „Дан“.

“Имам контакте са многим албанским политичарима у Црној Гори. Ја слушам шта они говоре, а они слушају шта ја говорим. Њима сам говорио и стално им понављам да морају да се боре да Албанци у Црној Гори буду равноправни са црногорским и српским народом. Али, Албанци у Црној Гори су подржали идеју „Природне Албаније“, јер нису равноправни са црногроским и српским народом”, рекао је Данај.

Лидер покрета за “Природну Албанију” додао је и да је његова идеја кључ за мир у региону.

“Желимо да живимо у миру са суседима, али не као у басни „Вук и јагње”. Желимо да живимо у миру са својим суседима, али да ми будемо у нашој кући. Коначно, желимо да живимо у миру са својим суседима, али не са оним суседима који узвикују „Убиј Албанце”, као што се догодило у Београду”, закључио је Данај.

Мондо.ме

13 коментара

 1. Ma kakvo predavanje ljudi…..otisao je tamo po instrukcije za docek rodjaka iz Albanije

 2. Ovaj što želi, kako je nazva, prirodnu Albaniju može da dobije moj SRPSKI, KVRGAVI, NESUNEĆENI PENIS NORMALIS…narodski rečeno kurac će dobiti.

 3. Nista nisu pogresili, Crna Gora i jeste danas Albanska zemlja. I zastavu su kopirali od Albanaca, a u buducnosti ce i formalno da se integrisu 🙂

 4. догодине у Призрену и Драчу

  Православни,Срби Грци Македонци Црногорци спремте се спремте да завршимо једном за свагда са арнаутским фундаментализмом,сепаратизмом,криминалом,злочинима,подлости тероризмом исламизацијом на нашим територијама узурпираним од стране азијатских хијена које дођоше у матицу европе.
  И овај сепаратистички пројекат када би им успео они се неби зауставили наставили би са даљим ширењем и окупацијом па докле стигну.а циљ им је окупирати цео свет и наметнути исламску религију лажног јеретичког пророка.

 5. zagonetka: alavi nezjazljivi narod, krajnje primitivan … koji je to evropski narod?

 6. ovi primitivni poluljudi, više životinje su se baš uživeli

 7. Без увреде Црногораца ми није жао уопште,што се мене тиче могу шиптари да им узму целу државу јер нису боље ни заслужили.

 8. SIPTAR DANAJ IMA SELEKTIVNO PAMCENJE !!! TO SAMO GOVORI DA SU DEO ZAPADNOG PLANA DA SE UNISTI SRBIJA KAO DRZAVA I SRBI KAO NAROD !! NA ZALOST SRBI CUTE I NISTA NE RADE ,IMAMO POKRET DVERI SRPSKE KOJE ODAVNO UPOZORAVAJU NA SVE OVE POJAVE ,ALI NAROD JE SLAB BEZVOLJAN KUKAVAN BESKICMEN ,SVI SU HEROJI NA RECIMA ,ALI NIKO DA SE PRIDRUZI DA URADIMO NESTO ZAJEDNO!!??
  A SIPTAR DANAJ ZNA ALI NE GOVORI O SRBIMA U ALBANIJI(KOJA JE STVORENA NA SRPSKOJ TERITORIJI,KAO I DANASNJA LAZNA DRZAVA KOSOVA)DA SU SRBI U TOJ VESTACKOJ DRZAVI(ALBANIJI) PROGANJANI ,ZATIRANI ,ZABRANJEN IM JE JEZIK I PISMO , ZABRANJENO IM JE DA IMAJU SRPSKA IMENA I PREZIMENA !!! IZVRSEN JE GENOCID NAD SRBIMA U ZADNJIH 100 GODINA U ALBANIJI ,ALI SRBA IMA,ONIH KOJI ZNAJU DA SU SRBI ILI DA SU SRPSKOG POREKLA U ALBANIJI OKO 250.000 DO 300.000 !!!
  I NEKA SE SIPTARI UJEDINE ,JER KAD SE MI SRBI BUDEMO PROBUDILI ,I KAD PONOVO POKUSAMO DA VRATIMO KOSOVO ,ONDA CEMO IMATI RAZLOG DA UDJEMO NE SAMO NA KOSOVO VEC I DA PRODUZIMO DOK NE UZMEMO SVE STO JE NASE I ALBANIJU I KOSOVO I MAKEDONIJU I CRNU GORU!!
  A SIPTARI NEKA MOLE BOGA DA IH NE SATREMO SVE NA BALKANSKOM POLUOSTRVU VEC I DA NEKOLIKO NJIH POSALJEMO NA PLIVANJE DO NJIHOVOG PATRONA PAPE VATIKANSKOG !!!

 9. vidim ja da cemo morati izaci na Jadran

 10. Поган “ жели “ све што им каже сатанистичка и терористичка творевина од америке !

 11. Prvo će početi sa destabilizacijom crne gore jer je podijeljena,a to svakako dobro znaju Albanci koji će otcijepiti Uljćinj,Rožaje,pljav,gusinj i Tuze … Čudne štete … Počelo je i neka se nastavi jer milo đukanović najveći šiptar crne gore ili tačnije montenegra prijatelj hašima tačija je priznao kosovo …A ako ove teritorije budu odvojili albanci to bi bilo super jer bi onda i Srbi imali pravo na svoju Srpsku Boku ili Zaliv Cara Dušana ,na Pljevlja ,na Berane,na Paštroviće Grbalj,…koje su čiste Srpske teritorije …pa što osta od crne gore …I treba biti prećutan sa gubitkom albanskog dijela jer veliki dio muslimana ostaje u albaniji a to je rožajska oblast i plav ,…Zato Srbi treba da podrže albance u nastojanju da dobiju te teritorije … to bi bila i zahvalnost Srpskog naroda presjedniku milu đukanoviču koji je priznao Kosovo …Ako ovo uspije milo bi pao i onda krenuti u krvavi obarčun sa njegovim istomišljenicima od kojih Srpski narod nije mogo u poslednjih 25 godina da živi …SRPSKE DJELOVE cRNE Gore ili Srbogorije treba odmah priključiti republici Srpskoj koja će svakako morati dobiti samostalnost nikako sa Srbijancima koje su najveće zlo Srpskog naroda…Pa neka ima 2 Srpske Države …

 12. Не разумем,они сами себе зову шипетари а албанију зову шипетарија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Алесандар Вучић (Фото: Јутјуб)

Вучић поручује: Ако немате пара за гориво немојте ни да возите ауто!

Београд – Поскупљење горива је горућа тема ових дана у Србији, јер ...

Скандалозно ћутање: Тирана повезује Улцињ и Рашку област, а у Подгорици мук

Изјава  Реџепа Хотија да евентуална подела Косова не би била могућа без ...