(Фото: ЕПА)
(Фото: ЕПА)

Бил Гејтс упозорава: Могућа смрт 30 милиона људи до 2019.

Вашингтон – Више од 11.300 људи умрло је од еболе на западу Африке, од 2014. до 2016. године, што је била најгора епидемија ове болести у историји.

Баш због тога је настала иницијатива Глобална здравствено безбедносна агенда коју је успоставио је амерички Центар за контролу и превенцију болести (ЦДЦ). Свој програм је спроводила у 49 различитих земаља, са циљем да се брзо идентификују све смртоносне болести и одмах на њих одговори.

Оснивач Мајкрософта Бил Гејтс страхује да би нека нова зараза, уколико се појави, могла да убије и 30 милиона људи до 2019. године.

Међутим, америчка влада планира да престане да финансира поменути програм у земљама као што су Кина, Хаити, Руанда, Индонезија, Пакистан, Демократска република Конго.

Многи експерти се брину да би укидање овог програма могло да заврши катастрофом. Бил Гејтс је већ више пута упозоравао на опасност од пандемије.

„Било да настане као грешка природе или у рукама неког терористе, епидемиолози кажу да би патоген који се брзо преноси ваздухом могао да убије више од 30 милиона људи за мање од годину дана. И они кажу да постоји реална могућност да свет искуси такву пандемију у наредних 10 до 15 година“, рекао је он.

„Ближи нам се годишњица пандемије шпанске грознице. На срећу смо у последњих 100 година били поштеђени заразе те величине, али је неизбежно да се неки пандемични сој вируса тог нивоа појави“, рекао је стручњак за одбрану од биолошког оружја Џорџ Пост.

Прошлог понедељка је око 200 здравствених организација широм света писало америчком министру здравља Алексу Азару и изразило бригу због најаве престанка финансирања Агенде.

„Повлачење из земаља као што су Пакистан и Демократска република Конго, неких од места где се најчешће јављају заразне болести – ризикује да свет буде потпуно неприпремљен за следећу пандемију. Сада није време за такав потез“, наводи се у њиховом писму.

Аутори писма се надају да ће убедити Трампову администрацију да настави са финансирањем пројекта.

Вести

6 коментара

 1. Ova nakaza koju je zlo potpuno izoblicilo nam sada otvoreno porucuje sta nas ceka, sta su nam pripremili, cak i ne kriju.

 2. Mamu mi jevem genocidnu. Njemu i njegovim nadredjenim! A pomagao je u lecenju decaka i devojcica u Indiji. U cemu se taj Bil Gejts razlikuje od onih koji su vodili nacisticke logore?

 3. То је и његов план који спроводи само би он желео да буде на стотине милиона жртава.
  Лично Бил Гејтс је финансирао прављење у лабораторијама Зика вирус који су убацивали у комарце па их онда пуштали по Бразилу.
  Лично он је спроводио бесплатну вакцинацију младих жена по Африци које су након тога постале стерилне и не могу да имају децу.
  Ето плана болесних богаташа, да побију све који им се не свиђају и да остане 500 милиона пробраних људи који ће да уживају.

 4. Могућа смрт била гејтса и целе му фамилије.мања штета уместо зо милијона.

 5. Sugavo genocidno americko nazzi pseto! Eto sta je taj Bil Gejts. Jeb’o mu Bil Clinton majku, a on njemu. Ako postoji Bog, sve to sto ovaj neokolonijalisticki smrad priprema svetu treba da se dogodi njihovoj deci i familijama, da ti reptili odu u pakao sa ovoga sveta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Ивица Дачић (Фото: Принтскрипт / Јутјуб)

Што једе козји гулаш у Африци?

Београд-Министру спољних послава Србије Ивици Дачићу је током службеног пута у Буркину ...

Малине (Фото: VVimages - free photography)

Бактеријски рак: Како су УН затровале Босну (видео)

Сарајево – Више од 400 пољопривредника броји астрономске губитке због заражених малина ...