(фото:Твитер)

Да ли бисте се се усудили да ходате стакленим мостом два километра изнад земље?(видео)

Пешачки стаклени мост на висини од 1.980 метара отворен је у планинском пејзажном парку Батај југозападне кинеске провинције Сичуан. Централна телевизија Кине саопштила је да је ово највиши објекат у Кини по овом показатељу.

 

Ново застрашујуће кинеско чудо: Невидљиви мост

Према информацијама телевизије, сви који желе могу себи да „заголицају нерве“ шетњом између два планинска врха на висини од 186 метара надморске висине, што се може упоредити са пењањем на кров 66-спратног небодера. Дужина висећег моста је 198 метара, а ширина провидних стаклених панела је два и по метра.

Изградња је завршена почетком фебруара, али се конструкција месец дана налазила у фази тестирања. Укупна вредност пројекта процењује се на десет милиона јуана, што је око 1,58 милиона долара. Мост је отворен за јавност тек 10-11. марта.

 

Најдужи пешачки мост од стакла отворен је у Кини 24. децембра прошле године у провинцији Хебеј. Његова дужина износи 488 метара, а ширина је нешто мање од два. Мост је пребачен преко два планинска врха у месту Хунјагу у округу Пиншан и изграђен на висини од 218 метара изнад долине која се протеже испод њега. На мосту се налази 1.077 стаклених плоча дебљине око четири центиметра укупне тежине 70 тона.

 

Систем омогућава да издржи чак и ако се на конструкцији истовремено налазило око две хиљаде људи. Али дозвољено је да се у истом тренутку на њему налази само петсто посетилаца.

 

 

 

 

 

Спутник

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Пословна четврт Гвангџуа (Фото: Епа)

„Необични симптоми“ код особља конзулата САД у Кини

Гуангџуу – Члан особља конзулата САД у јужном кинеском граду Гуангџуу пријавио ...

(Фото: AP Photo / Shannon Stapleton, Pool)

Шта се крије иза димне завесе трговинског договора САД и Кине (видео)

Пекинг – Најава отказивања трговинског рата између САД и Кине, која је ...