(Фото: Принтскрипт)
(Фото: Принтскрипт)

Да ли је ово доказ да су Немци настали од Срба: Српски грб уклесан у зидове древног немачког града!?

Дрезден – Немци и Срби су историјски дубоко везани, чак и дубље него што то било ко у Београду или Берлину може и да замисли.

Према тврдњама многих српских историчара, али и оних из Немачке Германи су настали од Срба! Колико год вам ова теза била као најновија теорија завере и оне старе крилатице да су Срби најстарији народ на свету, прочитајте шта учени људи кажу о овој теорији.

Да где има дима ту је и ватра потврђује чак и древни споменик културе који је под заштитом УНЕСКА у Дрездену где улаз у чувену катедралу чувају два војника од којих један на штиту носи српски грб!

Наиме на чувеној катедрали у Дрездену, граду који крије многе тајне и који је преживео многе ратове и културе, крије се најболје чувана тајна о којој Немци неће пуно да причају.

На самом улазу у катедралу “Провидебтле мемор” налазе се два кипа, која представлјају стражаре и чуваре града Дрездена (то ће вам рећи сваки туристички водич, приликом обиласка овог града). Ипак оно што вам неће нико рећи, а неће вам ни показати, то је да се на штиту једног од стражара Дрездена налази српски грб (четри слова С исписана ћирилицом).

Уколико сами угледате овај грб сви ће вам само одмахнути руком и рећи то је био неки њихов симбол.

Повезаност Срба и Немаца покушали су да докажу многи учени лјуди и историчари, али кренимо редом:

У књизи „Германија“ (лат. Германиа), романског сенатора и историчара Публиус Корнелиус Тацитус (56-117. г. н. ере), тј. на лат. Публиус (или Гаиус) Цорнелиус Тацитус, стоје следеће његове речи:

„Сада треба рећи нешто о Свебима (читај Срби). Свеби нису, као Кати или Тенктери, једно једино племе. Они заузимају већу половину све германске землје, али се деле на различита племена, која се различито зову, и ако сва имају једно заједничко име Свеби. Нјих је лако познати, јер зачешлјавају косу унатраг и праве од ње чвор. По томе се разликују Свеби од осталих Германаца и по томе се код Свеба, разликују слободни од робова. Овакав обичај може се наћи и код других племена, било зато што су Свебима сродни, …“.

Немац Јирген Шпанут, истражујући немачку историју, открива српска гроблја на тлу Шпаније, Немачке, Португалије и Бретање од 3.000 година пре Христа.

Француски археолог Морле назвао је то писмо азбука Глозел, а Јирген Шпанут наводи: “Они који су измислили ово писмо су поставили камен темелјац наше цивилизације”. Он мисли да се ради о Филистинцима, а по упоредби са насом ћирилицом произлази да се ради о Србима.

Лужички Срби за себе кажу да су они из балканске Србије, што потврђују немачки историчари Сетген (Сцхоеттген) и Крајсих (Креyсиг), узимајући за основ иста имена лјуди, река, планина и других географских појмова.

Сад сами просудите, има ли овде нечега или су ово само нагађања о Србима као небеском народу…

Вебтрибуне

4 коментара

 1. За Србију

  Граница према Србима (лат. Limes Sorabicus) средњовековни је назив за границу насталу 805. године, у време франачког цара Карла Великог, који ју је и утврдио, а трајала је до 11. века. -Википедија.
  Све је источно од Рајне било наше. Губили смо територије у миру и након мировних споразума (звучи познато), јер никада нисмо научили да лажовима и покварењацима, не верујемо.
  Обожавали смо да их бијемо. Називали смо их рђом и кукавицама. То кажу немачки хроничари тога доба.
  Ако вас мрзи да читате, послушајте о Србима на радио Сербони (јутјуб), као и србски стари век.
  П.С.
  Текст је написан сиромашно и јадно. Није вредан да се чита. Чак и фотографија. Тај други војник држи штит са нашим грбом.

 2. За Србију

  Назвали смо их Швабе, јер су настали од Свеба- како су они нас звали.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: REUTERS / HANNIBAL HANSCHKE)

Гори у селима око Берлина, људи евакуисани

Берлин – Становници три села недалеко од Берлина евакуисани због неколико шумских ...

Монтенегринима није доста: Нападнути младићи из Србије у Сутомору, један у коми

Бар-Држављанин Србије, С. Н. (28) из Руме, у критичном је стању од ...