Велеиздајник на делу (Фото: Радио КиМ)
Велеиздајник на делу (Фото: Радио КиМ)

Динкић: Морамо да прихватимо отварање канцеларије приштине у Београду

Велеиздајник на делу (Фото: Радио КиМ)

Велеиздајник на делу (Фото: Радио КиМ)

Београд – Министар финансија и привреде Србије Млађан Динкић изјавио је да ће нова Влада Србије морати да прихвати све оно што је претходна обећала ЕУ у вези са Косовом и Метохијом.

„Мораћемо прихватити отварање канцеларије Србије у Приштини и Приштине у Београду, уколико је таква обећања претходна Влада дала ЕУ. Оно што никад нећемо прихватити је признање независности Косова и Метохије, као и да приштини ‘дамо столицу’ у УН“, рекао је Динкић за новосадски „Дневник“.

Динкић је поручио да је Влада Србије, у којој је министар, спремна да са „приштином“ отворено разговара, као и да ефикасно решава питања у вези бољег живота свих људи на Косову и Метохији, односно јачања економије на том подручју.

„Било је пуно бесмислених одлука претходне Владе. Зашто је, на пример, било забрањено српским банкама да отварају филијале у приштини? Као министар финансија први ћу стимулисати српске банке да иду и у приштину, Загреб, Сарајево, као што су тренутно у Бањалуци“, рекао је Динкић, који је и лидер Уједињених региона Србије (УРС).

Он је истакао да се Устав Србије мора мењати у деловима који се односе на децентрализацију и регионализацију државе.

„УРС ће инсистирати да се на ову тему не жмури, већ да се отвори јавна расправа и да променимо Устав у деловима који се односе на регионализацију и децентрализацију. Том променом ћемо, с једне стране, решити проблеме настале одлуком Уставног суда Србије о надлежностима Војводине. Чињеница је да Устав Србије није добро написан у делу овлашћења АП Војводине, а и у неким другим, везаним за регионализацију и децентрализацију земље“, констатовао је Динкић.

74 коментара

 1. IZDAJA,IZDAJA,IZDAJA NIKO NEMOZE U IME DRZAVE DA NISTA OBECA NITI POTPISE A I AKO TO URADI SVE DOK SKUPSTINA NE OVERI NEMA NIKAKVU VAZNOST TO SU SVE LAZOVI I IZDAICE.

  • Па и није ово нека издаја, од оваквих се да очекивати тако нешто. Ето народ се заебо зато што је дао поверење Николићу који је формирао владу са делом оних који су уништавали и продавали Србију 12 година, па сада и наставља потпуно исту политику као и тадић. Постоји могућност да ће Напредњачко социјалистичка влада да оде корак даље од Тадићевих када је у питању издаја националних интереса.
   Лепо је реко Шешељ :
   Тадић мора да изгуби, а Николић не сме да победи!

   • Lepo je kada se pozoveš na svog lažnog idola ! Koji laže kao i ti ! Šešelj je govorio o max 126 poslanika i min. 87 poslanika i o uništavanju SNS !?! A šta smo dobili !!! Čistu IZDAJU !!!Zato Šešlj ćuti da su izbori POKRADENI !
    Nikolić je dobio vlast a SRS je UNIŠTENA !!!

  • Вешала на Теразијама још увек чекају ?!?

  • Најкасније до половине септембра ће се знати да ли ће подухват „Народни Одговор“ бити реализован ове године, тачније између 30. септембра и 6. октобра.
   У тих седам дана ће се, ако народ на време буде информисан и остане без наде у помоћ од „нове власти“, потписивати документ, чија је суштина захтев да се власт преда новим, стручним и некомпромитованим људима.
   Завршног дана потписивања, 6.октобра, би се по свим градовима и местима Србије одржала Општенародна Скупштина у току које би се извршила захтевана промена.
   Уколико се то ипак не би десило тада и самим тим не би била извршена та неопходна промена, следећи термин за њу ће „заказати“ сам народ, односно сви они који су се премишљали или ипак надали бољитку од постојеће гарнитуре.
   Једно је сигурно: знаће коме да се обрате и „исправе своју грешку“.
   http://narod.rs/2012/06/22/sve-o-poduhvatu-narodni-odgovor/

   • Пошто се овде ништа не зна („крени – стани“, спрема се тихо одступање ( повлачење)?!? ) ја предлажем нови
    датум: 21. децембар 2012.

    Нова ера може да почне !!!

 2. nikakva kancelarija,cak ni supa[ cumez ] nesme da se otvori.ako bude bilo kakve demonstracije protiv takve budalastine.DOLAZIM.dobicete vi i prethodnici kancelarije.u zabeli sa resetkama.po kratkom.

 3. атанасије

  ТЕБЕ ДИНКИЋУ ТРЕБА УБИТИ ПО ВИЂЕЊУ. КО ЈЕ ПУСТИО ОВЕ ЛОПОПОВЕ У ДРЖАВУ? ПА НАРОД! НАРОД ТРЕБА И ДА ОЧИСТИ ГОВНА , СЕРЕМ ТИ СЕ НА БАНКЕ ДИНКИЋУ. ЗЛО ЦЕЛОГА СВЕТА.

 4. атанасије

  Не вреди , неко рече 100 дана им треба дати , којих црних 100 дана , ни сата више.

 5. Дугоконтов Др. Ристо

  Оно што је битно није везано за Динкићеву причу о канцеларијама, него залагање за промену Устава. Та прича НЕ СМЕ да прође. Никаква регионализација не сме да буде спроведена. Тачније, никаква регионализација променом Устава. Одлука Врховног Суда Србије која се односи на поништавање дела одлука покрајинске скупштине је сама по себи довољна. Због тога је бесмислено мењати Устав.
  Динкића треба спречити да потенцира промену Устава. То нити је његова идеја нити би била за добробит Србије ако би се спровела.
  Регионализацијом уситњена Србија би коначно нестала.

  • атанасије

   Па поента и јесте у томе , досадашње кршење устава мора да се оправда тиме што ће под неким глупим изговором да скроје противнародни устав , хоће да разјебу целу Србију под изговором морамо , ПА НЕЋЕТЕ ЈЕ НИ ВИ ИМАТИ ИЗДАЈНИЦИ И ВАШИ НАЛОГОДАВЦИ, АКО ЈЕ НЕБУДЕМ ИМАО ЈА . НЕЋЕТЕ. ГЛЕДАЈ НАРОДЕ ШТА РАДЕ ГЊИДЕ.

 6. атанасије

  А шта мислите сви ви да то нису знали сви у влади , и дигли руке у вис да саставе владу , у тој влади седе све продане душе , дрогирани мајмуни , пијандуре , силници са парама , олош , ђубрад , и ми и даље мислимо да су они ту због Србије и Српскога народа , ја нисам на продају , није ми Бог дао такво одличије , гузичари ово вам је крај.

 7. Светислав

  У праву је АТАНАСИЈЕ,каквих 100 да чекамо па онда да их оцењујемо!Извођачи радова су прионули на посао,а како су кренули за 100 дана Србије неће бити!Овом имбецилу је запало да ово изговори!Он је омиљени коалициони партнер Вучека ,Томека и Дачека!Каква банда!!!

 8. Braco i sestre to NIKAKO nesmemo da dozvolimo.VREME je za bunt.OVO je ispod casti vise.DEMONSTRACIJe i traziti OSTVKU VLADE.Dosta pljuvanja po nama,zabole me sta je predhodna vlada potpisala,NAROD SE PITA.Srbija pripada NAMA a ne zutima i Dinkicu. VREME JE ZA USTANAK.

 9. Zanimljiva situacija. Prvo su pustili evropske snage na Kosovo i rekli da ga nece priznati.
  Onda su dozvolili tj nisu se bunili pri stvaranju siptarski policijski snaga ali rekli su da nezavisno Kosovo nece priznati.
  Onda su ubrzo dozvolili promjenu tablica i drndanje Srba na Kosovu ali nece g apriznati.
  Onda su napravili granicne prelaze koji nisu carina ali siptari imaju puno kontrolu. Al to nema veze jer nisu priznali Kosovo.
  Onda su slali beogradske drotove da tuku i maltretiraju Srbe na barikadama, ali nisu priznali to.
  I na kraju otvaraju kancelariju a ne ambasadu i naravno Kosovo nece priznati.

  Kako nas prave budalama pa to je nevjerovatno. A svima onima koji su mislili da padon DS doce do promjene ne da su najivni vec su glupi. U demokratiji se sve prikazuje kao d aimas izbor ali a nemas. Serviraju ti unapred za kog ces glasati. Dali su vam Nikolica i Tadica a svi pozurili da glasaju za Nikolica zato sto on nije los koliko i Tadic. Smjesno.

  Naravno d amoze nova vlada odbiti. Cak sta vise potpise se vojni pakt i ponisti se od iste vlade.

  A ti dinkicu jebo mater svoju mislio da tudja!

 10. dinkicu nisi ni zaseo kako treba vec bi kapital da saljes u zagreb u pristinu kad ce ostati u srbiju nesto ,a otvaranje kancelarije u beogradu za siptare vi to participirate pristini posto u pristini jedino mesto gde su se srbi okupljali lecili sastajali izbacuju ih a vi bi ovde da otvarate kancelariju kolko je vas mozak vredan ja mislim da nema cene neupotrebljiv je smiri te hormone i za tvoje regione jos da nas sitnis na backu, srem, banat, i novi sad glavni grad stvarno si covek bez mozga..a vi novinari jedna mala kritika pitajte studentkinju koja je zavrsila sa desetkama i nema posla u srbiji nalazi posao preko u republici srpskoj takve ljude pitajte o situaciji u srbiji..na mladima svet ostaje ..malo sutra. SRBI..GDE CEMO U KOJI REGION BITI AKO NAS POSLE OVAKVIH IDEJA BUDE I BILO…DAVNO SAM GLEDAO POZORISNU PREDSTAVU GOSPODJA MINISTARKA IMA NESTO STO MI SE DOPADA…DOLE VLADA..DOLE IZDAJNICI POLTRONI..DOLE NAZADNI

 11. Туга од државе и од народа који је изгласао овакве.

 12. Излишно је ово и коментарисати.
  И Динкићу и осталим издајницима и веле-издајницима доћиће крај, када се народ подигне – ШЕСТОГ ОКТОБРА.

 13. Bravo glupi srpski narode,bravo glupi SNS birači, nije vam valjao Koštunica, evo vam sad!

 14. Ako promene ustav bez referenduma, onda su gori od prethodnih izdajnika.

  Za ovog govnara koji je u svakoj vladi od 2000-te i najvise je svinjarija napravio ne treba trositi reci.

 15. a kakve veze Dinkićevi resor ima sa ovim, naravno nikave, ali ovo jasno pokazuje da će i ova Vlada imati amb travke koje će se utrkivati koja će bolje da zadovolji svoje mentore, i time zanmarujući Zakon o Vladi i zapostavljajući svoje obaveze koje su dužni da po tom Zakonu ispunjavaju, to će dalje dovesti do propasti privrede i živ standarada, ali i glavnog cilja okupaotra u ovom mandatu – obesmišljavalju kompletne pol scene i izazivanja osećaja beznadja i neverice da višo iko od Srba može nešto pozitivno da uradi, što dalje znači prepuštanje sudbini koju su nam namenili

 16. Samo da 6. Oktobar ne dodje kasno..

  • Е ова ти је добра :-).
   Некима је касно, некима рано, неки га чак не желе, а ја ти кажем да ће доћи баш на време.
   Ако хоћеш да помогнеш да (што пре 🙂 ) дође и то можеш, а знаш и како и где…

 17. април соколовић

  „Оно што никад нећемо прихватити је признање независности Косова и Метохије, као и да Приштини ‘дамо столицу’ у УН“, рекао је Динкић“.
  А ако су и то већ договорили твоји дојучерашњи пајтоси? Онда може?

  Опет слика! Кад видим крмка, смучи ми се свињетина као да сам дервиш.

 18. Мене су учили да се само две ствари морају, да се умре и порез да се плати. А ово о чему прича Динкић, НЕ МОРА! Можда и мора ако хоћемо у ЕУ али прихватити ово због неког малог броја грађана Србије који желе у ЕУ је сулудо.

 19. Ovde je sad fazon,prosla vlada je sve zasrala i mi ne mozemo nista!
  Ono sto slusamo zadnjih 12 godina ,sada cemo da slusamo opet dok ne pobijemo GOVNA!!!

 20. Rekoste 5 oktobar ali koje godine????? A sta ako vas zaustavi lose vrema??? Novembar moze doneti hladnocu pa cete imati izgovora kao i ova vlada sto mora da preuzme neratificirane ugovore od parlamenta!!! Slusam vas i znam da jedete g…. do oktobra a onda ce biti ovde mir na forumu, to znaju i izdajice koje ste birali pa znajucu da ste samo psi koji laju , seru vam u brk skoro svaki dan! Srbija je izgubila definitivno sve,ponost,cast, slobodu,i muski svet koji lici na predke!

  • У праву си, Слободо, али само у једном: може се десити да не буде ШЕСТОГ ОКТОБРА уколико народ тако „одлучи“, али биће га после, јер немамо избора, ма колико се ти и други заваравали да овако може довека.

   Позив је упућен свима и како одлуче тако ће им и бити.

   Циљ нам је да се сви обавесте о Народном Одговору (јер преко других медија не може), а онда како буде – никога не терамо, само предлажемо да до Народног Одговора и Општенародне Скупштине ШЕСТОГ ОКТОБРА (ове или било које друге године) дође.

   А ти слободно настави да и даље верујеш садашњим политичарима да ће нешто урадити. Уверићеш се да не само што не могу ништа да ураде, него ће још у својој надувеној глупости натерати народ да изађу на ШЕСТИ ОКТОБАР :-).

   • Zorane—odakle ti bre da verujem u ovu vladu,kako dodje do tog zakljucka??? Ja ove nisam glasala i niti bih ikada,jer ko se u crkvi kune i slaze nemas sta da ocekujes dobro ali je narod hrlio u drugi krug! Kad pored onakve glasacke kradje nije narod ustao nece ni kasnije jer svako ocekuje da neko drugi za njega stvar zavrsi i moto meni je lose a moze biti gore!! Srbi bi ustali samo kad im licno zagusti a tad ukapiraju da su sami! Kazes ustace kad tad, dobro je da bar u vaskrsenje iz smrti verujes jer to ce biti jedino ustajanje,srbski duh je nazalost na putu izumiranja! Radije ljudi zive kao psi nego umiru kao junaci! Nisi me bas razumeo , pozdrav

    • Добро, Слободо, нека буде да те нисам разумео, али да ли си ти разумела мене?
     Разочарала си се у народ, што је изашао на други круг;
     Разочарала си се у народ, што није устао и поред изборне крађе;
     Разочарала си се у народ…
     Имам још једно разочарење за тебе: да би се разочарала у народ, потребно је да се прво очараш народом!
     А зашто си учинила нешто тако глупо?
     Народ треба подучити, показати му пут, обезбедити да пристојно живи – једно речју, уљудити га; а не очарати се њиме или веровати у њега.

     А народна воља ти је к’о тополин цвет, сад је на једној страни, сад на другој, што ћеш и видети!

     Могу га варати и мазати му очи, али ако му не обезбеде да пристојно живи, чак шта мање, ако му буде угрожен опстанак, да видиш како ће се дићи – нема веће силе од уједињеног народа, када му је угрожен опстанак (не мислиш ваљда стварно да ће пре жив у гроб???!!!)

     А неустрашивих јунака Србија има!
     А, где су – видећеш када изађеш ШЕСТОГ ОКТОБРА (ипак мислим да ћеш изаћи 😉 )

     Од тада ће ти савремени јунаци (родољубиви зналци) бити на власти, на коју ће се долазити путем јавних конкурса.

     А да ли си приметила колико се ти, што кажеш да нам „серу у брк сваки дан“, плаше баш ових јавних конкурса (никако да их успоставе)?
     Знају да никад не би прошли!!! И да за њих нико не би ни чуо да нису по разноразним партијама и да не причају разноразне испразне демагошке лагарије!

     • Zorane — daj Boze da si u pravu i da ti sastavljas novu vladu, ja sam se od maja bas razocarala i do debelo! Ne volim poraze ali dolaze svakodnevno, ova politicka bagra ne zatvara usta,s… neprestalno!

  • „Слобода“ није све у пљувању и у вулгарности !!! Све је у елементарној култури и у ЗНАЊУ !!!
   Још није све изгубљено !!!

   • Momcilo— a ove izjave sto ti dinkic daje nisu najveca vulgarnost??? Ti ces jos na kraju izaci da pozdravis sipce kad dodju u bg da pokazes kako si kulturan ! U srbskoj kulturi je uvek bilo mesta za male psovke a iskrenost je bila vrlina. Danas ljudi lazu sami sebe i veruju u te gluposti,foliranje bez granica, trpljenje zeznulo sav mazohizam i sadizam, ljudi cute i trpe, moto izdrzitmo sve dostojanstveno!!! Ej pa svaka zivotinja ima instinkt odbrane kad je neko ugrozava a ovde se Srbiji raka kopa vec 12 god i svi imaju samo spavaju! Ima da psujem nego sta, a sta ces ti da radis junace? Sta je alergican si na istinu, ja na prasinu!

    • Алергичан сам на зајапурене, субјетивне, површне и емотивне особе које би да срљају као „мува без главе“ !!! И не приличи једној дами да „шамара кочијашки“!
     Иначе, истину обожован ! Без истине живот је чемеран !
     А Динкића би „испратио“ до Теразија !!!

 21. 1) несразмерно највише пара је потрошио УРС (Г17+) у кампањи.

  2) Ухваћени су да су намештали изборе.

  3) Признао је да је лагао за 1000 евра од деоница за грађане.

  4) Хоће да разбије Србију на парчиће (регионе) и тиме је уништи.

  5) Уништио домаће банке и омогућио страним да нас ДЕРУ.

  6) Хационална Штедионица = превара грађана.

  7) ХОЋЕ ДА ДЕ ФАКТО ПРИЗНА Косови и Метохију као међународни субјекат, што је корак до признања као државе и оправдање западу да настави са притисцима на остале да га признају.

  8) ХОЋЕ ДА МЕЊА УСТАВ ПОД РАЗНИМ ИЗГОВОРИМА само да би остварио 4),7)

  9) Хоће да спроводимо договоре који је неки цивил БОРКО договорио и то све на НАШУ ШТЕТУ.

  …..

  Ако овај није издајник, онда ко је?


 22. 101) већ 12 година УНИШТАВАЈУ ИЗВОЗ држећи прејак динара и то политичкиом одлуком да мењају део девизних резерви за динаре, док нама испирају мозак да се курс креира на тржишним принципима.

  102) Девизне резерве Србиј држе у иностранству под драстично лошијим условима него кредити које узимају.

  103) ПРЕЗАДУЖИЛИ СУ НАС.. и хоће још?

  ….

 23. ARGENTUMCHLORIKUM

  NE RAZUMEM REC MORAMO!!!.NISTA SE NE MORA,MORA SE SAMO UMRETI I TO JE JEDINI NEZAUSTAVLJIV PRIRODNI PROCES…

 24. Dinkic je dobio 8 procenata glasova na izborima….za pametnog dosta.

 25. Sve sto je prethodna vlast dogovorila, a lose je po Srbe na KiM, treba da se odbaci i ne sprovede u delo. Sta bi bilo da je kojim slucajem dogovoreno da se i to malo Srba iseli sa KiM, da li biste i to podrzali? Nista dobro nova-stara vlast nece doneti Srbiji. VOSTANI SERBIJE, DAVNO SI ZASPALA, U MRAKU LEZALA, SAD SE PROBUDI.

 26. Ovo je jos jedan dokaz da su izbori pokredeni.
  Tomo, izdajico!

 27. Dacicu sta cekas? Dizi tu neuracunljivu bitangu sa vlasti na vesala ili se sam obesi da te drugi ne vesaju.

 28. Koji je Srbija cirkus od drzave!!!!!

 29. nece moci, nece proci….cilj ovoj stetocini je da SrbiJA sama sebe razbije promenom Ustava…sad se izvukao ali ako misli da ponovo moze da dize glavu, izgubice tu glavu. Ovaj mora da odgovara za stetu koju je vec napravio, a odgovarace i ovi koji su mu dozvolili da i dalje o steti misli.

 30. I dalje mi nije jasno kako se ovaj covek sam od sebe ne zapali??? TOLIKA DJAVOLJA RABOTA… A DA SE NE ZAPALI, PRETOVRI U DJAVOLA… ili bar da mu rogovi ne izrastu… prosto neverovatno.

 31. Овај КЛОВН је после изборне КРАЂЕ и прихватањем коалиционог партнерства избегао пругасту одежду. Сада наставља са мутљавинама и ИЗДАЈОМ која је започела 5. октобра. Све што је бивша влада обећала није ни на који начин обавеза ове владе јер су преговори вођени ТАЈНО, без знања Скупшине и већине чланова владе. Оног ко дозволи канцеларију наказе од државе коју зову Косово у Београду треба сместити или у лудницу или у затвор!

 32. REVOLUCIJA BRE!! NE SME DA SE TRPI OVO! REŠENJE JE U MOTKI!

 33. SOROSOV MUTANT I NAJVECA STETOCINA SRBIJE U ZATVOR SA NJIM

 34. SAMO NAPRED IZDAJNICI

 35. ako mislite da ostanete na vlasti manje ovog smrada dinkica pustajte u javnost

 36. Набити говно на колац.

 37. mogao bi ga bez trunke savesti ceo dan na tijanon vatrici topiti u oraniji , ubacio bi jos i canka jer se govno -govnetom ne moze pokvariti.

 38. Lažem ti bože da duze živim !!!

 39. Dragi MOJI SRBI! Tradicionalno kratko pamćenje i nerezumevanje uzročno-posledičnih sledova dešavanja, vode ovu MARIONETA-BANANA REPUBLIKU, upravo tamo kuda se kreće od, 1846.g., tj u propast ali ovog puta nezaustavljivo jer umesto MASONA-„NACIONALISTA“ sada, tj od ’44.; kormilo čvrsto drže MASONI-KOMUNISTI. E, sad, komunizam je tobož propao ali komunisti i njihovi disidenti, te OZNAŠKO-UDBAŠKI provereni kadar, ne gube VLAST, već VLAST ide iz ruke u ruku, a od čuvenih ĆORAVIH KUTIJA do danas nije bilo poštenih izbora.I dok su OVI za OVE, a ONI za ONE, OZNA i UDBA se smeju i kupe kajmak.
  Koja ,BRE, OZNA i UDBA, znaš li ti koji je VEK i GODINA?
  Pa, ako znate nekog iz BIA (biro za informacije američki) ili VOA (glas amerike) pitajte jel ISTINA da oni sami sebe nazivaju OZNA ili UDBA pa ti meni reci u kojoj mi to BAJCI živimo!

 40. Dinkic govori gluposti.Do sada,mnogo izgovorenih gluposti i lazi,iz njegovih usta smo culi.Taj covek je tu privremeno.Zbog cega su njega i URS,(umesto DSS,sto bi bilo normalno)prihvatili?Pa verovatno su morali!To morali ,ne odnosi se, morali zbog vecine u parlamentu.A to sta su, prethodna vlada,a sta ,,preduzimljivi,, bivsi nam predsednik,prihvatili,treba razlikovati,i prema tome se i odrediti.Ako je prihvaceno, nesto, protivustavno,tako se i zove i postupa.(Naravno da tu izgovora nema)Ono sto je bilo ocigledno, u proteklom periodu,bivsi predsednik je brkao loncice.On je njemu bio i vlada i predsednik. Ne bi me iznenadilo,da se onako,,vizionarski,,zagledan, u buducnost(svoju) na ime Srbija,odazivao sa ,,molim,,.A Nikolic, nema pravo na gresku,ne verujem da, ne zna.Greske bi za nas, a bogami i za njega bile opasne,veoma.

 41. „ko je srbin i srpskoga roda…“ ovi su dosli da stave tacku na i, potop dragi moji srbi, kraj

 42. Svaka ti je zlata vrijedna, Dinkicu, majstore!
  A mi moramo da prihvatimo da smo zadnje balege, docim se ni jedan Srbin ne nadje da ovom govnetu makar… makar njanju polomi.
  Ovako, moze i Dinkic i svako kome se cefne da nekaznjeno sere po nama.
  I neka sere, bolje od govana nijesmo ni zasluzili.

 43. Djubre,svakako ti se blizi kraj.Pre ces videti sebe u zatvoru nego kancelariju ovih GOVANA……

 44. Јел то онај УРС што је на Косову и Метохији добио више гласова од Двери ?????

 45. Daćete vi i dupe ako od vas to zatraže,no žalosno je što ćete dati naše,jer svoje ste već dali…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Мозаик из Богородице Љевишке у Призрену, задужбине Немањића (Фото: Новости)

Жене у владарској династији Немањић

Ана Дукени је краља Радослава наговорила да се потписује на грчком, због ...

Зоран Чворовић (Фото: Срби на окуп)

Одузимање деце и тајна безакоња

Оно што нам је до скоро било незамисливо, да ће у Србији, ...