Шта је уџбеник? (Фото: Време)
Шта је уџбеник? (Фото: Време)

Дно дна: Ево из чега нам деца у основној школи уче математику! (фото)

Београд-У уџбенику за други разред основне школе, веровали или не, налази се слика мушког полног органа!

Шест уџбеника за средње школе биће стопирано уколико издавачи из њих не избаце исказе који нису афримативни према ЛГБТ

Срамотни цртеж налази се у књизи из математике, а након што је почео да се шерује по интернету, изазвао је салву критика. Реч је о сликовном задатку на ком је нацртана девојчица која на лавабоу пере руке, а славина за воду је у облику мушког полног органа. Неизбежно је да сваки ђачић који буде користио овај уџбеник види спорну слику, а о томе да ли је то само „прљава машта одраслих“ или је заиста у питању скандал, јуче се дискутовало на друштвеним мрежама.

(фото:Курир)

Свакако, садржај је згрозио све који имају децу, а маме и тате су се сетиле и других примера атака на децу кроз школске уџбенике, као што су објављени стихови фолк певачице Цеце Ражнатовић у радној свесци за српски језик и атлас у ком је Африка илустрована у облику пениса.

Издавач спорног уџбеника из математике је „Едука“, али на питања која смо послали нису одговорили до закључења броја, нити нам се неко јавио на телефон.

С.С./Курир

 

9 коментара

 1. Један од основнних разлога за штрајк просветних радника , морао би пре свега да буде, одсуство сваке контроле и надзора над садржајем уџбеника за основце а, а наравно и за све друге. Учитељи би требало пре свега да се побуне због наметања скарадних саджаја и слика и да одбију да држе предавања по таквим уџбеницима, чиме би показали да су дорасли хуманој мисији одгајања здраве и моралне популације, а онда заједно са родитељима да траже побољшање услова за рад и веће плате, јер би то онда био општи ,а не уско струковни интерес.

 2. Upravo tako. Ali njih zabole za nastavni sadrzaj, za skandalozne udzbenike, za propalo obrazovanje, za potpunu propast uopste uzev ne samo u prosveti nego i drustvu, pogledajte samo njih, njihovu decu, sta vise reci? Samo pare, pare, pare, da se napune dzepovi, guzice, creva i jos ponesto, da se izivljava, putuje i vuce po tzv ekskurzijama, zato strajkuju sigurno jedno 20 godina. Boli njih za humanost, obrazovanje, prosvetu, skaredna vecina je isterala sve one sto su vredeli i sada divlja po skolama. I ti takvi rade u skolstvu, ti takvi uce decu. Cemu?

 3. Slazem se sa svim sto ste napisali, ali ne slazem se sa tim da oko ove slike treba da nastane problem.
  Udzbenik u kom je pomenuta slika ima toliko previda i vrlo je nefunkcionalan i za ucitelje i za decu da je smesno pricati o slici na kojoj i ne vidim nesto sporno iako sam i sama roditelj. Slavina ko slavina, nepotrebna uzbuna.
  Veci je problem ako deca stvarno budu dosla do neke aso

  • Па то и јесте намера упропаститеља дечјих душа, да таквим сликама изазову асоцијације, а да онда кажу како деца имају прљаву машту, а „славина ко славина“.Није славина ко славина, него за такву славину, спремити батину. А батина, ко батина, неком се о главу обије.

 4. Па хласали сте за педере и лезбејке руљо сендвичарска.ваша деца ће платитити због ваше сурутке у глави.

 5. Ништа нарочито.
  Педофили ступају на сцену после педера па људи припремају терен.
  Мада у потаји раде интензивно на усавршавању дечице.
  Можемо писати и гледати и критиковати али теорија не кроји праксу.
  Ако не узмемо маказе i ne napravimo neki praktični rez, ništa se neće promeniti.
  Jeste li videli slike kako mame pripremaju devojčice za diplomske proslave?
  Ne kažem „maturske“ jer se to odnosi na sredwu školu ali danas deca „diplomiraju“ i u osnovnoj školi.
  Dakle, mamice, samo napred. Biće devojčica i dečkića za pedofile i rijaliti koliko ti srce hoće.
  Јел тако?
  Па тако је када се борба за живот свела у борбу за звезду ријалитија.
  Помрачили се српскимозгови, тама пала на живот.
  То ради „богатији“ део Срба.
  Када је моја ћерка затражила паре да оспособи моје унуке са оделцима и мајицама са америчким текстовима да буду најлепши на матури, нисам јој дао.
  Рекао сам јој да ће добити паре ако купи деци кратке чакшире са трегерима, кошуље са кратким рукавима, доколенице и сандале.
  Наравно да није пристала и рекла ми да сам опичен.
  Просвета је курва а ту курву, заједно са ријалитијем, су прву искористили да нам заковрне децу.

  Здрави људи се не појављују у јавности. Исувише су сиромашни и стиде се. Тај стид им набили медији ријалитизма и ријалити просвета. Има таквих у Србији 5 милиона.
  Надам се да ће прокувати.

  • SVETO TROJSTVO : Gospod Bog........Gospod-a vlasnici.........gospoda gologuzana

   Има таквих у Србији 5 милиона.

   Od tih pet miliona………..ja ne znam ni……….. P E T O R I C U……….!!!!!!!!!!!

   Надам се да ће прокувати.

   Misliš……….da će ih prokuvati………?????????????

   NIŠTA SE NEĆE DOGODITI………..MLAĐI ĆE SE RASELITI……….A STARIJI KOD PETRA ……….NA DIVAN………!!!!!!!!!!!!

 6. Ај не бидни дефетиста.
  Американци уништавају Индијанце већ неколико векова и дефинитивно су дигли руке. Сада их прихватају у друштво Амера, мада пажљиво, али они који су преживели векове, имају сасвим довољно памети и искуства да сачекају следеће…па онда јопе следеће…
  Мада ја нисам присталица онога „Ничија свећа није горела до зоре“ ипак нам историја тврди да велика царства која нису оригинална као Кина, Јапан, Русија и још неки, постепено нестају и замру.
  Није ни најмање једноставно уништити један народ. Видиш шта је било са Жидовима? И вратили се.
  Британија остала ГГ на свом острву. Француску освојили робови већ сигурних 30%. Тако то иде када их плаћаш за издају свог народа дијаспорним лепком. Они дошли у Француску и полако се сексају са Парижанкама. А собарице више нису у моди.
  Један народ не може нестати на брзину. Можеш га сатрти као што су сатрли Србе, поробили их али народ је нашао начин да преживи. Љуби их у скуте што ти видиш као нешто издајнички. Није издајнички, него из немоћи. Чек док се затресе тамо где треба.
  И шта има још ново?
  Рецимо, Руси су нама сигурно захвални за други предах у једномвеку и чак су се трудили да продуже тај предах. Само су много инертни. Предах је завршен а они никако да упадну у Србију и истерају непожељне.

 7. Još ako se ovome doda da nam udžbenike štampaju i pišu ustaše a ministar prosvete to debelo naplaćuje onda se bolje vidi ko nam vodi prosvetu. Usvojili su zakon po ugledu na pedersku i lezbejsku Evropu po kome su natavnici ugroženi od učenika, a kao rezultat toga imamo da učenici maltretiraju nastavnike, ubijaju i pljačkaju starice, pale beskućnike a da za to ne mogu da odgovaraju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: pixabay.com)

Због тровања без ручка у школи: Многи ђаци носе ужину у школу

Београд – Ђаци основних школа у којима је почетком октобра дошло до ...

(Фото: pixabay.com)

Протест Шапчана: Ђаци без сале и чистих тоалета

Шабац – Родитељи деце из шабачке ОШ „Ната Јеличић“ окупили су се ...