Адолф Хитлер (Фото: Телеграф)
Адолф Хитлер (Фото: Телеграф)

Дуго чувана тајна: Ево ко је уствари пројектовао Други светски рат и ко је финансирао Хитлера

Прошло је више од 70 година од једног од највећих покоља у историји човечанства.
Недавна резолуција парламентарне скупштине ОЕБС-а у потпуности изједначава улогу Совјетског савеза и нацистичке Немачке у избијању Другог светског рата, али поента је чисто прагматична с циљем да извуче још новца из Русије која се већ бори са слабом економијом, као и да демонизује Русију као наследницу СССР-а и да јој онемогући да говори против ревизије резултата рата.

Међутим, ако већ говоримо о одговорности за рат, требало би да поставимо једно кључно питање: Ко је омогућио нацистима да дођу на власт, пита “ру-полит.ливејоурнал”.

Предратна историја Немачке указује на то да је нацистичка политика настала услед финансијског хаоса у који је свет бачен.

Кључне структуре које су дефинисале послератну развојну стратегију Запада су биле централне финансијске институције Велике Британије и САД – Банка Енглеске и Федералне резерве. Управо ове финансијске институције су тежиле да успоставе пуну контролу над финансијским системом Немачке, али пре тога су морале да ураде следеће:

1919.-1924. Да се припреме за масовна финансијска улагања у немачку економију.

1924.-1929. Да успоставе контролу над финансијским системом Немачке и финансијском подршком за нацизам.

1929.-1933. Да изазову катастрофалну финансијску кризу и омогуће нацистима да дођу на власт.

1933.-1939. Да обезбеде финансијску сарадњу са нацистичком владом и да подрже њену експанзионистичку спољну политику усмерену на започињање новог светског рата.

У првом стадијуму, амерички капитал је почео да се увлачи у Немачку преко ратних дугова и немачких репарација. Немачка је имала великих проблема са исплатом репарација, што је на крају довело до огромног дефицита у буџету и инфлације марке. Инфлација марке је 1923. године износила 512%, а као резултат тога немачки индустријалисти су почели да саботирају све активности везане за исплату репарација, што је довело до такозване „Рурске кризе“.

Пошто су закључили да Европа не може сама да реши овај проблем, Американци су се умешали и заједно са Великом Британијом и Француском преузели контролу над немачким финансијама.

Тако је на лето 1924. године започео пројекат познат као „Досов план“, који је подразумевао преполовљавање репарација и који је пронашао извор за покривање репарација. Међутим, главни услов је био да се обезбеде повољни услови за америчка улагања, што је било могуће само уз стабилизацију марке.

До августа 1924. године, немачка марка је стабилизована, а Немачка је постала спремна за успон економије покренут америчким улагањима.

Као резултат тога, Немачка је увучена у такозвани дужнички круг, тј. живела је од америчких кредита и потпуно би банкротирала да јој САД нису помагале. Амерички капитал се постепено интегрисао у немачку индустрију, а самим тим и економију.

Укупна улагања у немачку индустрију од 1924. до 1929. године су износила 63 милијарде златних марака (од чега је 30 милијарди био кредит), док је исплата репарација износила 10 милијарди марака. Немачка је постала друга индустријска сила у свету, али је била у рукама америчких финансијских институција.

Интерессен-Гемеинсцхафт Фарбениндустрие, главни добављач немачке ратне машине, финансирао је 45% Хитлерове кампање 1930. године, а њиме је управљао Рокфелеров Стандард оил. Електродистрибуција Немачке и телефонске компаније су такође биле у рукама америчких инвеститора.

Готово све веће немачке банке су 1933. године биле под контролом америчког финансијског капитала.

Политичка сила која је требало да игра кључну улогу у англо-америчким плановима је била припремана у међувремену. Говоримо наравно о финансирању Хитлера и његове партије.

Као што је некадашњи немачки канцелар Брининг написао у својим мемоарима, Хитлер је од 1923. године почео да добија велике суме новца из иностранства. Припреме Хитлера су се одвијале у позадини док је у Немачкој владао просперитет. Његова партија је достигла свој максимум када је дошло до кризе.

На јесен 1929. године, када је дошло до краха америчке берзе који су покренуле Федералне резерве, започео је трећи стадијум англо-америчког плана.

Федералне резерве и остале америчке финансијске институције су престале да шаљу новац Немачкој, док је Енглеска 1931. године напустила златни стандард изазвавши велику финансијску кризу у Немачкој.

Међутим, нацистичка партија је добила огромне донације 1930. године, а након тога и огроман број гласача, заузевши место у немачком парламенту.

Након бројних састанака између власти и спонзора, Хитлеров програм је одобрен 14. јануара 1933. године, а 30. јануара те године је Хитлер постао канцелар. Почела је примена четвртог стадијума англо-америчког плана.

Англоамериканци су на Хитлера гледали прилично позитивно. Када је он одбио да плаћа репарације, ни Велика Британија ни Француска нису захтевале исплату, већ је Америка Немачкој одобрила нови кредит, што је после учинила и Енглеска. Немачка је убрзо постала главни трговински партнер Енглеске.

У августу 1934. године, америчка компанија Стандард оил је купила велике површине земље у Немачкој и саградила нафтне рафинерије које су снабдевале нацисте нафтом. Истовремено, Американци су Немачкој тајно послали модерну опрему за фабрике авиона, те је производња немачких авиона могла да почне.

Немачка је добила и велики број војних патената из САД, што значи да су Американци ти који су омогућили изградњу Јункерс-87.

Управо ова финансијска сарадња између Англоамериканаца и Немачке је довела до Другог светског рата.

Wебтрибуне.рс

32 коментара

 1. Хитлер се позајмио, подигао кредите и започео рат. Кад је ушао у трезоре окупираних банака ништа није опљачкао. Од чега се немачка подигла из пепеле, него од опљачканог злата. Од куда пуни трезори у швајцарским банкама, ако не од истопљених зуба, минђуша, огрлица (из Ашвица, Јасеновца, Метхаузена,..)

 2. Drugi svetski rat je isuvise ozbiljan dogadjaj da bi se pisali ovakvi tekstovi. Ispada da su svi „cvecke“ samo su Nemci za sve krivi , jer su izazvali rat cim im je to omogucio americki kapital????. Kratko i jasno – tekst je smesan. (uostalom , cim to pise „vebtribun“…sve je jasno).

 3. Giordano Bruno spaljen na lomaci

  Adolf Hitler je bio Austrijanac katolik, a Nemacka je vecinom protestantska.

  USA – Protestants 46.5%, Roman Catholics 20.8%

  Nemacka – Upon its establishment in 1871, Germany was about two-thirds (2/3) Protestant
  and one-third (1/3)Roman Catholic.

  Austrija – about 74% of Austria’s population were registered as Roman Catholic.

  • Giordano Bruno spaljen na lomaci

   Knjiga Grega Haleta pod nazivom „Hitler je bio britanski agent“ iz 2005. godine

   Haletova hipoteza objašnjava:

   1) Zašto je Hitler mogao da se prošri na Rajnsku oblast bez straha od posledica.

   2) Zašto je nacističku ratnu mašinu finansirala Banka Engleske.

   3) Zašto Hitler nije zatvorio Mediteran kod Gibraltara i zašto je španski diktator Franko ostao neutralan, iako je imao veći dug prema fašistima pošto su mu pomogli da dobije građanski rat.

   4) Zašto štab I.G. Farben-a u Frankfurtu nikada nije bombardovan. On je postao štab CIA-e.

   5) Zašto je Banka Engleske nagradila Hitlera za osvajanje Praga tako što mu je dala češke zlatne rezerve koje su se nalazile u Londonu.

  • Giordano Bruno spaljen na lomaci

   Benjamin Freedman govori o stvarnim uzrocima svetskih ratova

   -https://www.youtube.com/watch?v=DUnn_Kb0miM

  • Giordano Bruno spaljen na lomaci

   Šta su Jevreji učinili Nemcima

   -https://www.youtube.com/watch?v=Do5O3lvnw6w

  • Giordano Bruno spaljen na lomaci

   Prevod iz časopisa National Vanguard, broj 72., godina izdanja 1979., autor dr Vilijem Pirs.

   -https://www.youtube.com/watch?v=3BGoDeRDQzA

 4. To ona forica svi su manipulisali sirote Nemci koji ni luk jeli ni luk mirisali ))

 5. „Ред, рад и дисциплина“, ха,ха,ха,…

  • Хитлер је извео највећу пљачку у историји. За 4 године је опљачкао оно што су западне колонијалне силе пљачкале вековима по свету. Неутрални Швајцарци „опрали“ плен, а неутрална Шпанија, својим бродовима, однела на амерички континент. После се плен вратио у Немачку као „Маршалов план“. Генијално. А свету причају бајке.

  • Текст је преписан из ове емисије. Последњих 15 минута.

   https://www.youtube.com/watch?v=GLRrTJV2cJw

 6. Амерички,енглески,ватикански хазарски јевреји су пројектанти свог зла на земљи.

 7. Kako je moguce da Rusi nisu ucestvovali u pripremi Nemacke za II rat.Mislim da su oni imali najvecu ulogu u tome,a vreme ce pokazati da u Nemackoj nije bilo nacizma.Za sve je kriv komunizam i Rusi.Ljudi moji vidite sta rade ti Rusi,samo se dopinguju i namestaju sve izbore.Evo stigla je vest da ce Rusi namestiti rezultate Lige sampiona….

  • @ Kursula,
   Честитам, применио си најефикаснији начин карикирања сорошоидних подметача историје.
   На други начин је тешко демантовати њихову „науку“.

 8. @@..siptar popusi sa kapsulom,“RUSKOM MEDI CUPAVAC“.

 9. Zbog nesloznosti zapada i brojne komuniosticke agenture u SAD-u i Britaniji nismo svi zajedno navalili na komunalce a Nemcima koji je malo falilo da samo skrse i uniste komunalce zabili su noz u ledja SAD i Britanija umesto da smo svi zajedno navalili a i to ni po jada jer je genijalni Paton predlagao da navalimo odmah ’45 ali niko nije slusao i sad je zapadna civilizacija pred dramom komunisticka agentura ubacuje milione divljajka u zapadnu Evropu i severnu Ameriku i samo se ceka mig da ocnu da prave sprdnju ! ! !

    • Komunalci ZAPAD ce trijunfovati jer ste vi horda divljaka ! ! !

     • Da komunalac dobicete VELIKI DEMOKRATSKI KAPITALISTICKI kurac a vas saljemo raketom na mesec LONG LIVE CAPITALISM ! ! !

     • Мислите о томе..

      Ма немојте да му дрмате кавез, и овако је нервозан па не зна на кога да кевће.

      Иначе прозападни, ако им успе то са ракетом биће први људи на Месецу. Запад је царство лажи и обмана.

     • Доqурца!

     • @ Крез,
      Баш си ме подсетио на једну лепу романтичну песму:
      До qрца, рече морнар стари,
      До qрца, рекоше сви морнари.
      И онај брод што по мору јурца,
      И он нека иде, до qрца, до qрца.

     • То је доказ да и Крез може да пише коментаре од једнеипоречи.
      Да није било „ускакања“ између, сваки волеј би се видео јасно. Све у низу. Мени је западни симпатичан, али ето сада ме је јако инспирисао.
      Видим знаш епске песмице. У срцу их носиш.
      Онај стих „по мору јурца“ ћу да запамтим.

     • @ Крез,
      Тако је колега, какав је то брод који по мору јурца. Зато га морамо отерати – до курца.

 10. Вид ову сличицу горе!
  Тако данас амери сликају своје екстра глумице.
  Ал је Хиџа био леп, ко слика па чежњиви поглед у хоризонт Тачкастог.
  Па дивни подочњаци ко да га неки замлата јахао целу ноћ
  Јеботе, немош од вешца ни лепа слика да испадне. Оно, слика је лепа, али оно на слици је некако као сулудо. Чежњиви хића.

  Па шта ми стано подметећете те Милићку, те Хитлера, те Меркеловку…
  Вратите ми мало моју љубимицу Зорану.

 11. ОВАЈ ТЕКСТ ЈЕ ЧИСТА ПРОПАГАНДА.. Пуно неистинитих конструкција које су настале из позиције Комунистичке свести , и неразумијеванја система функцијонисања Западних држава. Банке су приватне и траже сигурност и камату(профит). Хитлер са својом подмуклом волументом их је насамарио. Друго Немачки кругови који су иѕдигли Хитлера су били веома богати ѕа разлику од Немачког народа, јер они нису безусловно капитулирали у Првом рату, нит их је стигла казна за пљачку и злочине у Европе. Из тог осталог резервног капитала који је био одвојен од Њемачке изфинансиран је Хитлер, који је на крају опљачкао и туђа улагања.

 12. Чуј други светски,први светски,данас трећи светски…..као да у прошлости није било светских ратова разноразних освајача…..треба их назвати правим именом и то почевши од наполеона кои је први хазарски затим аустроугарски са бољшевичком револуцијом у русији други хазарски,затим немачки-талијански-јапански-комунистички совјетски трећи хазарски,затим данашњи четврти нато-хазарски.
  Јебо лим пас матер зликовачку окупаторску

  • Čovek je onaj..........koji saoseća sa tuđom mukom

   ………и то почевши од наполеона……….

   Nemaš ti pojma……….i brkaš osvajačke i oslobodilačke ratove………… i revolucije………..!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Речи немачког свештеника о Србима у Другом светском рату натераће вам сузе на очи

Међу неколико стотина хиљада Срба који су били на принудном раду у ...

Стејт департмент (Фото: Ројтерс)

Стејт департмент: Предузећемо чврсте и одговарајуће мере уколико Асад покрене војну акцију на југозападу Сирије

Вашингтон – САД ће предузети „чврсте и одговарајуће мере“ као одговор на ...