Јовица Степић и Слађана Станковић (Фото: Приватна архива)
Јовица Степић и Слађана Станковић (Фото: Приватна архива)

Две године од трагедије: Истина о отмици Срба у Либији никад неће бити откривена

Београд- Две године су прошле од трагичне смрти двоје службеника српске амбасаде у Либији Јовице Степића и Слађане Станковић, а породице настрадалих сваку годишњицу дочекују са све мање наде о сазнању праве истине о њиховој отмици и погибији.

 

Либија: Отети Срби убијени у ваздушном нападу САД

Јовичин брат Драган Мишић каже за Курир да године пролазе, али да бол и туга остају. Он каже да је једину истину можда знао амбасадор Оливер Потежица, који је подлегао тешким повредама које је задобио у саобраћајној несрећи у Тунису у мају прошле године.

– Ни њега више нема, тако да тешко да ће се икада било шта сазнати. Разочаран сам што још увек не знамо истину о њиховој отмици. Сви су нас заборавили. Тешко ми је без брата Јовице, а исту тугу носим у срцу као и тог дана када сам сазнао да су страдали – тужан је Мишић:

– Престајем полако да се надам. Ништа ми више не треба, само да нам неко каже због чега су их отели и убили, како, шта… Сви су дигли руке и заборавили, као да се то није ни десило.

Подсетимо, Слађана Станковић и Јовица Степић, службеници МСП, били су везиста и возач амбасаде у Триполију. Отети су их 8. новембра 2015. у либијском граду Сабрати, кад је нападнута колона возила у којој се налазио и српски амбасадор Оливер Потежица. У заробљеништву су били 104 дана. Погинули су у америчком бомбардовању екстремистичког кампа исламиста 20. фебруара 2016. Годишњицу смрти страдале Слађане обележиће и њен супруг Александар са ћеркама у Москви, где им је Министарство спољних послова обезбедило егзистенцију.

 

 

М.Б,/Курир

2 коментара

  1. Takođe ni ubistvo one pevačice… Pogibija džindžiča… Slučaj kantrimen…

  2. Жртвовани,колатерална штета пронастала због трговине оружија између србије и либије…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Хорор: Ухапшен руски мафијаш који је српске раднике забетонирао у темеље зграде

Москва – Групи радника из Србије који су изводили грађевинске радове у ...

Азотара Панчево

Синдикат азотаре поручује: Настављамо борбу нећемо стечај!

Панчево-Радници панчевачке Азотара и даље траже да држава као власник те фабрике ...