Оливер Потежица (Фото: Новости)
Оливер Потежица (Фото: Новости)

Ексклузивно: Браћа Вучић директни налогодавци осмоструког убиства на Малти и у Либији

Круг око злочиначке активности браће Александра и Андреја Вучића и њиховог картела скоро да је затворен. И сведочење које је иза себе оставио покојни амбасадор Оливер Потежица, који је убијен у Либији од стране Исламске државе, а по наређењу Александра Вучића може допринети да истражитељи злодела браће Вучић могу да сакупе довољно доказа да их и за његово и друга убиства изведу пред суд. Истраживач Магазина Таблоид је из више извора осветлио причу која следи.

Дана 24 октобра 2016., године авион марке Метролинер, иначе власништво Министарства одбране Француске, у коме се налазило пет специјалних агената француске обавештајне службе (Дирецтион гéнéрале де ла сéцуритé интéриеуре) ДГСИ који су дошли у специјалну мисију на Малту, да би физички испратили и запосели брод Монерон у случају да браћа Вучић успеју да крену са претоваром оружја које је возио Монерон, а намењено је за Исламску државу (ИСИЛ) у Либији, а које би они одмах искористили за упад на територију Алжира и Туниса, да запоседну гасна поља. А традиционална интересна зона Француске у Африци је на првом месту Алжир и Тунис, због земног гаса, који снабдева Француску гасом, а Француска Италију и Шпанију

Између осталог, Алжир је нудио Републици Србији 2012. године, када је дошао Вучић на власт, да склопе легалне уговоре са Владом Србије за набавку наоружања за војску Алжира за једну милијарду долара одмах, као и да се упосле наше грађевинске фирме да граде по Алжиру у вредности послова неколико милијарди долара. Алжир је пријатељска земља одувек била са Србијом, у добрим односима задњих 80 година, и није признала независност Косова. Али НЕ! Вучић и његов геноцидни брат су те легалне послове одбили и потписали илегалне уговоре са Исламском државом (ИСИЛ) и терористима, да њих снабдевају оружјем и муницијом, и тако стали на страну непријатеља Србије и скоро целог света.

Кобног дана, екипа специјалних агената француске тајне службе креће у извиђачку мисију око Малте, па до обала Либије, надзирања брода Монерон, по полетању са аеродрома авиону из чиста мира нестају комплетне електронске команде и авион креће да понире, до удара у земљу, где долази до погибије свих чланова посаде.

Главнокомандујући у екипи Вучићевих полтрона и извршиоца овог убиства био је Иван Тодоров, начелник безбедности у Безбедносно информативној агенцији (БА) из Београда, који је тих дана био у службеној посети Малти, са екипом од још петоро људи, техничких лица.

Авион Метролинер са агентима Француске службе је оборен са уређајем Магнетрон (јаммер-ометач – производ Војно техничког Института, коришћен за ометање комуникације измедју Авакса и Томахавк ракета, у време НАТО агресије 1999. године) који је екипа радника БИА и ВБА допремила до обала Малте, близу аеродрома, са ког су тога дана агенти полетали.

Цео случај убиства агената француске службе је повезан и са убиством радника амбасаде Србије у Триполију (Либија) Слађане Станковић (иначе тајне сараднице Војно безбедносне агенције већ 15 година) и Јовице Степића, као и амбасадора Оливера Потежице.

Прво двоје су у договору ИСИЛ-а са браћом Вучић отети од стране исламиста у Либији само из разлога јер су делимично укључени сазнањима и оперативним пословима око Вучићевог шверца српског оружја Исламској држави у Либији. Они су убијени у знак прикривања доказа и сведока шверца оружја Александра и Андреја Вучића терористима Исламске државе у Либији, јер је дошло до проблема око испоруке наоружања.

Двоје службеника амбасаде је прво киднаповано, па је наводно тражен откуп, како би браћа Вучић оправдала узимање 20 милиона долара из буџета Србије, ради њиховог наводног откупа, а те паре су ставили себи у џеп, званично оптужујући челнике БИА Ивана Тодорова и директора Александра Ђорђевића, да су они те паре задржали. Двоје службеника је морало да умре, а Вучић је немилосрдно за њихову смрт оптужио авионе америчког ваздухопловства. Убијени су 20. фебруара 2016. године. Главна команда авијације из Пентагона је одлучно демантовала да је гађано место на којем су били смешетни службеници Амбасаде. Вучић је у помоћ позвао Џорџа Сороша и госпођу Хилари Клинтон, који су средили да се случај заташка.

Шта је позадина убиства амбасадора Потежице?

Остао је још један живи сведок опасног злочиначког деловања браће Вучић. Амбасадор Оливер Потежица је остављен у Триполију, уз претњу, како би пратио случај усидреног брода у Ријеци, јер се очекивало да ће браћа Вучић да га “одблокирају“.

Слутећи шта ће му се десити, амбасадор Потежица је поручио из Триполија да у Београду воде рачуна када га оптужују, јер “може доћи до цурења информација“. Дискете је оставио пријатељима, који су на његовој комеморацији на Новом гробљу знали коме ће их дати. Ево, почињу да цуре.

Амбасадора Потежицу Исламски терористи убијају 8. маја ове године, са седам метака у тело, а Исламске новине лажу и пишу да је страдао у саобраћајној несрећи. Све се то дешава услед договора браће Вучић и купаца оружја у Либији, јер је брод Монерон неочекивано пресретнут од стране Малтешке морнарице и истоварен на Малти – контејнер са 2.000 тона оружја (писали смо о томе у прошлом броју Магазина Таблоид), а то је оружје било баш намењено Исламској држави у Либији, за покушај упада у Алжир и Тунис, ради дестабилизације тих региона. Операцију и овог организовања убиства је водио начелник безбедности у БИА Иван Тодоров, уз благослов браће Вучић. Због ових “подвига“ још чврсто седи у Безбедносно информативној агенцији у Београду.

О овим пословима браће Вучић детаљно су упознати државни секретар у Министарству спољних послова Вељко Одаловић и министар Ивица Дачић.

Ни Потежице, ни објашњења

Смрт француских обавештајаца разбеснела је Французе, који су сматрали да је то организовала албанска мафијаса Косова и Метохије, јер је у том броду било намењено оружје и за Војску такозване Републике Косова. Зато је 4. јануара ове године авион у којем је био Рамуш Харадинај, који је требало да слети на швајцарски аеродром у Базелу, али је “због лошег времена“ слетео на погранични аеродром Базел – Милуз на истоку Француске. Допутовао је летом из Приштине.

Француски обавештајци су, Рамуша Харадинаја, након што га је суд пустио из притвора по потерници из Србије, због грозних ратних злочина, подвргли испитивању о многим догађајима и његовим криминалним везама и са браћом Александром и Андрејом Вучићем.

Треба подсетити да је српска Влада одуговлачила са слањем документације неопходне за изручење Рамуша Харадинаја Вишем суду у Београду – Одељењу за ратне злочине. Министарка правде Нела Кубуровић имала је специјални задатак да са Тужилаштвом за ратне злочине из Београда испослује да се релевантни докази не шаљу француском суду који је држао Харадинаја у екстрадиционом притвору.

Сведочење бившег српског амбасадора Оливера Потежице (који је, да подсетимо, на аеродром Никола Тесла, на путу за амбасадорску службу, отишао из наше редакције, поздрављајући се са пријатељима, (а са тадашњим замеником главног уредника Миодрагом Динићем био је у веома добрим односима), помоћи ће истражитељима Вучићевих злодела да имају доказа и за суд.

Круг око браће Вучић и њиховог картела је, скоро, затворен. Чека се само њихово привођење правди.

мајор Горан Митровић / Таблоид

12 коментара

 1. Смањи мало доживљај куме. Много си га нактио и претерао са конструкцијом. По придевима у тексту се разликује аматер од професионалца: Вучићев ГЕНОЦИДНИ брат.

  Овакву гомилу смећа човек ретко кад може да прочита. Што Таблоид објави најчешће је тачно у тачку и запету, али ово једноставно не би прогутао ни пас с маслом.

  Тај главно командујући Иван Тодоров отишао у ЗВАНИЧНУ ПОСЕТУ Малти и повео још 5 техничких лица и понели су Мегнетрон до аеродрома да оборе авион. Ало бре где је мозак ту???

  И тај Магнетрон, јел то као супертајно невидљиво оружје ЕЛИПТОН које је Жириновски дао Шешељету да победи све наше душмане, спаси народ и одбрани земљу?

 2. ________________________________“kozojebcu ateisticki“,popusi ruskom medi cupavac.

 3. Пошто овај први коментар очигледно незна или нежели да сазна онда немој ни да коментарише туђе податке и чињенице. Аутор текста преноси истину са „диска“ ако ниси прочито међу редовима самог текста. Друго због чега би био проблем пренети технику преко Милове(кумове) територије па на брод и међународне воде уздуж границе. Треће да ли је овај аутор првог коментара „туризам“ имао прилике да види слике вучића, мила ђукановића и дахлана најтраженијег шверцера оружја у овом делу света кога траже више држава и то по интерполовим потерницама а тај дахлан је добио држављанство СРБИЈЕ још 2014 године ако се не варам. Дакле вучић га крије у СРБИЈУ да би са њим пословао.Прве информације о тајној препродаји оружја су почеле да стижу крајем 2014 године. Да се настави тим трагом онда се види зашто је андреј у трезору, зашто су само неке фабрике оружја под директном контролом вучића, зашто се води рачуна ко се поставља на место министра одбране итд… То су све подаци који се уклапају у мозаик кривичних дела која се помињу у тексту. Они који понављам незнају или не желе да сазнају немој да вређају и да коментаришу.

 4. А ти си глед`о диск па си упоредио чињенице и све се уклапа? Па што не идеш онда французима да пријавш Вучића и тог Тодорова за убиство 5 фрнацуских агената? На то си обавезан по закону, само да те подсетим, у супротном си саучесник.

  Сад, не мислим ја да говна нису муљала и са куртом и са муртом па и са црним џаволом само да се домогну лове.

  Али ти заборављаш да та БИА није кадра да пронађе ни сопствено дупе са обе руке, а камо ли да убије 5 агената ДГСИ. Да ли ти знаш да је онај бивши директор те БИА Раде како се беше звао Булатовић, отишао после за Москву или Белорусију, тако нешто, да је он предао целокупну архиву каубојима. И да је цела та садашња и будућа служба у функцији пре свега запада, а ако и имају какву аутономију, то је за праћење политичких противника. Да ли ти разумеш да је полицијско-шпијунски систем ту заснован на принципима из доба Милоша Обреновића, дакле на силу, на пребијање, на друкање/цинкарење. и да нема говора да цела та чобанска политичка полиција има било какав уређај, а камо ли за обарање авиона.

  Уосталом џаба ја то теби пишем кад ти верујеш у тачност навода овог чланка.

  • IZBORI: Kad psihopate organizuju......defile.........ometenih u razvoju

   Да ли ти разумеш да је полицијско-шпијунски систем ту заснован на принципима из доба Милоша Обреновића………

   Ne hvali ljude………bez razloga!!!!!!!!!

 5. Ovj ambasodor je bio obavjestajac I ukljucen u mnogo prljavih radnji. Radio je sigurno I sa klanom pizdoustog. Negdje se zajebao I dosli su mu glave, koknuli ga. Ko sa djavolom tikve sadi obijaju mu se o glavu.

 6. Ускоро у Призрену

  Хммм
  Озбиљне оптужбе………но …….може им се само пљувати под прозор…….народна већина их игласала……па до редовних или ванредних-стиропором-штрајком глађу изазваних избора…..или каквим устанком ……тишина тамо…..неможе сваки дан црвена,синалко сокић и сендвч….мада биће ускоро за београдске градоначелничке изборе,стрпите се,

 7. Možda ima neke istine sa trgovinom oružja, ali kako su informacije uglavnom od MAGAZINA TABLOID, NEMA TI ISTINE VEĆ JE TO SVE ANTISRPSKA PROPAGANDA, I BILO BI MI DRAGO DA MOJI PRIJATELJI SA FB NE ŠIRE TU LAŽ NA ŠTETU SRBIJE

  • ПИСАНИЈА су различита, али ма каква да су не би постојала да нешто није било. Тамо где има дима мора да има и ватре. За онога ко верује само у поштење имамо један савет: Провери ко су били Вучићи пре 15 година и шта су имали, а ко су данас и шта имају. Када то сазнаш постави себи питање можеш ли ти то урадити? То не важи само за Вучиће већ за све оне који су из брвнара ускочили у раскошне палате.

 8. Turista kozojebu dzaba botoksujes bolje uzmi novce i bjezi !!!

 9. Kako god tekst upucuje na umesanost nekih ljudi iz vrha Francuske, a ova nasa saka jada na vlasti za dovoljno para ili pod ucenama spremna je da ispuni sve sto se od nje trazi.

 10. Analitičar gluposti

  Ovo je agitpropovski tekst, besmislen, glup i neargumentovan, pljuvaonica koja podriva a ne informiše državu. Treba tresnuti argumente i dokaze a ne gluposti, nagađanja, naklapanja i gledanja u kristalnu kuglu. To je jako neozbiljno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Скандалозно ћутање: Тирана повезује Улцињ и Рашку област, а у Подгорици мук

Изјава  Реџепа Хотија да евентуална подела Косова не би била могућа без ...

Колега Цветковићу, где си био и шта си радио 16. јануара 2018. године?

Прошле недеље је јавност узбуркала вест да је у Белој Цркви без ...