(Фото: Танјуг)
(Фото: Танјуг)

„Гардијан“: Вучић ће прихватити независност Косова, али…

Београд – Председник Србије Александар Вучић верује у могућност нормализације односа са Приштином, односно потписивања споразума у наредних шест месеци до годину дана и изражава спремност за разговор о сваком питању које би подразумевало компромисно решење.

„Спремни смо да разговарамо о сваком појединачном питању, спремни смо да размотримо сваки појединачни предлог који би значио компромисно решење“, рекао је Вучић за британски „Гардијан“, и додао да је то под условом да се Србији понуди нешто заузврат.

Лист спекулише да ће Вучић „прихватити независност само ако Србија добије нешто конкретно заузврат“.

У Бриселу се, пише лист, надају да би могао да се постигне договор који би довео до тога да Београд прихвати независност Косова, ако је и формално не призна, и да би то отворило пут за Косово да заузме место у УН, а за обе нације да започну пут ка чланству у ЕУ.

Вучић се, како се наводи, залаже за те наде, али заузврат жели пакет бенефита за Србију. Он је већ укључен у редовни дијалог са Хашимом Тачијем под покровитељством ЕУ у Бриселу, којим се покушава примена одредби привременог споразума потписаног пре пет година.

Лист такође преноси и да је Тачи за њих прошле недеље рекао да очекује да свеобухватни споразум буде постигнут ове године.

„Гардијан“ пише да је Вучић претходних месеци био ангажован на бројним састанцима са западним лидерима, покушавајући да их убеди да понуде компромисно решење које би донело конкретне бенефите Србији, а не једноставно пристајање на чињенице на терену.

Као знак да још увек пажљиво балансира између прошлости и садашњости, „Гардијан“ наводи да је Вучић одбио да каже да ли ће се према националисти Војиславу Шешељу, свом бившем политичком ментору, односити као ратном злочинцу, пошто је суд у Хагу преиначио његову ослобађајућу пресуду за подстицање злочина током деведесетих година.

Међутим, он је рекао да жали због својих ранијих националистичких излива.

Вучић има тек 48 година, констатује лист и додаје да многи кажу да би са „његовим апетитом за власт“ и осећајем за историјску мисију, могао да планира да остане дуго, вероватно по узору на вишедеценијску владавину Мила Ђукановића у суседној Црној Гори.

„Могу да гарантујем да се то неће десити“ рекао је Вучић и додао да се „највероватније неће“ кандидовати за председника поново 2022. године:

„Немам ту врсту енергије“, закључио је Вучић.

Вести

14 коментара

 1. па, рекао си и да се нећеш кандидовати за прецедника

 2. што се небих кандидовао поново па ниси ваљда болестан

 3. AMA, NECEMO U TU VASU EURUPU!
  KOSOVO I METOHIJU NE DAMO, STA IMA TO DA „DAJE“, NEK’ DAJE SVOJE!

 4. Biti prilagođen u bolesnom društvu........nije znak........dobrog zdravllja

  „Гардијан“: Вучић ће прихватити независност Косова, али…

  Prihvatiće i Srbi………samo ih primiti u EU-stašiju……..!!!!!!!!!!!!

  Kud se rodih među vama………..MAJKU VAM JEBEM SMRDLJIVU………..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Ти ниси Србин. Србин који опсује свој род није Србин, ако јесте, онда је с ума сишавши, или шизофрени удбаш, каквих је било и има. Ипак, ти само ниси Србин. Срби воле што су Срби. Захвални су Богу што су рођени као Срби. Велика је предност на овом свету бити рођен као Србин и као Православац. Знаш како рече Отац Рафаил, ако те не мрзе, онда ниси Православан. Тачно. Срби су само Православни, нема неправославних Срба. И то је то. Срби су Срби зато што су са Богом. Богу су Срби управо зато мили и драги. Они страдају за Господа, без циља за себе. Чак и они Срби који не иду на Литургије сваке недеље, њих 99% су Господу мили, јер и они када труба затруби, иду и гину за Православље, за Истиниту реч Господа на земљи. Ето, ја ти рекох, а ти то већ знаш, ниси Србин.

   Сви бивши српи који су престали бити ми издали су Господа, зато они данас мрзе Србе, јер их је срамота пред Господом и мисле наивно, да ако све Србе потамане, неће имати сведока да пренесе Богу, ту њихову срамоту. Смешни су.

   Стога, можеш само да лајеш ки куче, ништа више. „Срб је Христов не боји се смрти“ ил онда друга ако ти је дража „Фала ти Боже што сам Србин“

   • Biti prilagođen u bolesnom društvu........nije znak........dobrog zdravllja

    Hajde konjino kukavička………..ne seri………!!!!!!!!!!!

    Ti znaš šta je Srbin……..!!!!!!!!!!

    Srbi su izginuli odavno………ostale kukavice i dupelisci okupatora……..pa seru li seru…!!!!!!

   • Ja bi sve uradio za to tvoje pravoslavlje. Čak bi ti i mamu jebo,iako znam da bi rodila još jednog kretena. Ne gine se za pravoslavlje, nego za slobodu budalo.Pogledaj na čega nam liči crkva, patrijarh i vladike, mamu im unijatsku jebem, srebroljubačku i raspalu.Obrukali su Srbiju i Srbe ko niko,a o dragom Bogu da i ne govorimo. Zato nas i jebe ovakve nikakve.

 5. Зар је потребно толико ишчуђавање поводом изјава Харадинаја, Тачија? Па зар нико није у стању да чита символе? Погледајте лого „косове“ полиције и упоредите са логом ЦИА, видећете исту коренску звезду (велика 4 крака или нато, и мања 12 кракова=12 колена исраиљевих, све спојено у једну од 16 кракова).
  Па зар мислите да би усраним шћипетарима било дозвољено то?
  Погледајте лого тзв „владе Коове“ и видећете ШЕСТ звезда, погледајте заставу видећете шест ЖУТИХ звезда, те схватите да се боримо против евреја или жидова или чифута а не против малоумног полудивљег „шоте“ народа!!

 6. Те педерске новине оваквом пропагандом потврђују наређења вучићу која он мора да изврши. А то што новине наводно пишу о његовој изјави за те новине су нарочито смишљена пропаганда како би се једним ударцем убиле 2 муве да вучић призна косово и да вучић протера РУСИЈУ ИЗ СРБИЈЕ. Е ПА ВУЧИЋУ НИ ЈЕДНО НИ ДРУГО НЕСМЕШ И НЕМОЖЕШ ДА УРАДИШ А ДА НЕ ПИТАШ НАС СРБЕ. ТО ТИ ЈЕ ТАКО И НИКАКО ДРУГАЧИЈЕ НЕСМЕ И НЕМОЖЕ БИТИ.

 7. Колико смо пута коментарисали ову причу… Шта смо у међувремену урадили?

 8. SVAKA CAST MILUTINE!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Pixabay)

Хрвати поново уцењују а ево шта сад траже!

Загреб – Саборски заступник владајућег ХДЗ, Миро Ковач, изјавио је у Книну ...

Без јаке индустрије иде тешко: детаљ из производње "ИМПОЛ-Севал" - Севојно (Фото: Политика)

Лажна режимска бајка о реиндустријализацији

Београд – Индустрија у српском и немачком БДП-у учествује са 25 одсто. ...