(Фото: Курир)
(Фото: Курир)

Главни људи турског подземља „постали Срби“

Нови Пазар-У Новом Пазару 9. новембра ухапшен је Турчин који је преко тамошњих матичара обезбедио пасоше за око 300 својих сународника.

Међу онима који су куповали српске пасоше има и познатих имена турског подземља. Они су добијали праве српске пасоше на лажна имена, што су плаћали и до 10.000 евра. С тим пасошима су могли слободно да путују по целој Европи, чак и ако постоје црвене Интерполове потернице за њима. Цена српског пасоша када се идентитет не мења била је од 2.000 евра па навише. Српске институције сада размењују податке са Турском и другим европским државама, али и оним земљама где Србима није потребна виза. Размењују се информације о коришћењу ових пасоша, као и особама које их користе.

Преткривични поступак је прво водило српско Тужилаштво за организовани криминал, које је предмет уступило новопазарском Вишем тужилаштву јер није била у питању организована криминална група. Новопазарско тужилаштво је у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом (БИА) завршило истрагу у којој је ухапшен турски држављанин Умит Јардимци (42 године), који се терети да је све осмислио и спровео. Њему је приликом хапшења одузет лаптоп и мобилни телефони, што ће бити коришћено као доказ са пресретнутим разговорима. БИА је пресрела разговоре између Умита и његових сународника који су куповали пасоше, као и разговоре које је обављао са матичарима у Рашкој области.

Ухапшена су и четворица матичара из Рашке области – Шабан Хоџић из Тутина, Назиф Кахровић из Новог Пазара, Вехбо Садиковић из Тутина и Ермедин Колашинац из Сјенице.

Након саслушања у новопазарском тужилаштву у притвору су задржани Турчин Јардимци и матичар Кахровић, који се терети за кривично дело фалсификовања исправа. За остале матичаре притвор није ни тражен јер су све признали на саслушању у тужилаштву.

Тутински матичар Хоџић се терети за примање мита и трговину утицајем, а његов колега из истог места Садиковић за злоупотребу положаја. Матичар из Сјенице Колашинац, који је такође пуштен да се брани са слободе осумњичен је за фалсификовање исправа.

 

 

Ало

9 коментара

 1. I za ovakve stvari treba uvesti smrtnu kaznu. Normalan covek ne moze ni zamisliti kakva sve zlodela moze ti kriminalci osmisliti i izvesti, a sve pod srpskim imenima. Za moje shvatanje, to je ravno izdaji drzave, s obzirom na stetu koju to nanosi drzavi, odnosno srpskom narodu. Garantujem ga ce se ovi nistaci koji su omogucili da ti kriminalci dobiju srpske pasose, izvuci bez ikakve kazne, tako sto ce potplatiti sudije. Para za to imaju, a sudijama je „pala cena“. Prodaju pravdu za sitne pare.

 2. Од тих 300 ликова вероватно неки раде у нашим институцијама.

 3. Казнити дугогодишњим друштвено користним радом и одузети м сву покретну и непокретну имовину.

 4. Giordano Bruno spaljen na lomaci

  http://100posto.hr/news/ceca-na-splitskoj-brucosijadi-ja-sam-buducnost-da-li-ti-se-svidam

  Splitski studenti u domu ‘Franjo Tuđman’ ludovali su neki dan uz hitove Arkanove udovice Cece.
  Organizatori brucošijade zgroženi, tvrde da ništa nisu znali.

  „Da sam znala da će hrvatska deca ovoliko slušati moje hitove ne bih nikad ni počela pevati“, navodno je nekad prije rekla Svetlana Ražnatović, poznatija kao Ceca.

  Eto, niti Ceca voli male Hrvate, niti veliki Hrvati vole Cecu,

  ali ti nesretni mali Hrvati vole nju.

  I otkidaju na njene pjesme. Vjerujte mi, nemam pojma zašto.

 5. Tako smo i Kosovo izgubili. Naseljavali i prodavali masovno pasose albancima. Izmedju ostalog.

 6. У Црној Гори иста ствар. Турци који поотвараше ресторане, бутике и разне ствари, сви имају црногорске пасоше и личне карте. Шиптари и Турци навалили и на Црну Гору. Код нас арапи, шиптари, тзв бошњаци, цигани и мигранти. У БиХ слично стање. Македонија је већ мртва. Исламски капитал и муслимани колонизују Балкан.

 7. Ове битанге- матичаре осудити на доживотну робију. Дело се третира као угрожавање уставног поретка, велеиздаја и кривично дело. Наравно, велеиздаја је избачена из кривичног закона Србије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Gettyimages)

Ердоган победио, Турска изгубила

У недељу 24. јуна Реџеп Тајип Ердоган победио је на турским председничким ...

Турска отвара туристима досад недоступне катакомбе Кападокије

Први хришћани су – бежећи пред римским легијама, тражећи заклон и уточиште ...